BeKoS tv Every Day A Film We are now less then a minute Türkiye'yiz

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

24 Haziran 2013 Pazartesi

Türkiye tarihinde bir ilk AA 24 06 2013 Erkekler barfiks finallerinde birinci olan milli sporcu Ümit Şamiloğlu, Türkiye'ye, Akdeniz Oyunları tarihinde bu kategorideki ilk altın madalyayı kazandırdı

 Türkiye tarihinde bir ilk 

AA  24 06 2013

Erkekler barfiks finallerinde birinci olan milli sporcu Ümit Şamiloğlu, Türkiye'ye, Akdeniz Oyunları tarihinde bu kategorideki ilk altın madalyayı kazandırdı.

17. Akdeniz Oyunları'nda artistik cimnastik erkekler barfiks finallerinde birinci olan milli sporcu Ümit Şamiloğlu, Türkiye'ye, Akdeniz Oyunları tarihinde bu kategorideki ilk altın madalyayı kazandırdı. Mersin Cimnastik Spor Salonu'nda yapılan alet finalleri erkekler barfiks kategorisinde milli sporcu Şamiloğlu 15.366 puanla puanla ilk sırada yer aldı ve altın madalya kazandı.

15.166 puan elde eden Hırvat sporcu Marijo Moznik'in gümüş madalya aldığı yarışmada, 14.866 puan alan İtalyan Enrico Pozzo bronz madalyanın sahibi oldu. Milli sporcu Şamiloğlu, aldığı madalyayla Türkiye'ye, Akdeniz Oyunları tarihinde bu kategorideki ilk altın madalyayı kazandırdı. Barfiks kategorisi madalya töreninde sporculara madalyalarını veren Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç daha sonra dereceye giren Türk sporcuları tebrik ederek fotoğraf çektirdi.

Cimnastikte "altın" gün

17. Akdeniz Oyunları'nda Türkiye'ye oyunlar tarihindeki ilk barfiks madalyasını kazandıran Ümit Şamiloğlu, "Biz henüz filizleniyoruz. Bize 5 veya 10 yıl vakit tanıyın. O zaman çok güzel başarılar gelecek" dedi. Mersin Cimnastik Spor Salonu'nda yapılan artistik cimnastik alet müsabakalarında barfiks kategorisinde rakiplerini geride bırakarak altın madalyaya uzanan Ümit, yaptığı açıklamada, çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Aslında altın madalya almayı bekliyorduk. Beklentimizi gerçekleştirdiğim için sevinçliyim" diye konuştu.

Türkiye'ye barfikste Akdeniz Oyunları'nın ilk madalyasını biraz gecikmeli de olsa kazandırdığını anlatan milli cimnastikçi, "Barfikste Akdeniz Oyunları'ndaki ilk madalyamız ama bundan önce Avrupa şampiyonaları ve dünya
kupalarında madalya aldım. Oyunlar dört yılda bir yapıldığı için henüz Akdeniz Oyunları'na madalya nasip olmamıştı. Geçen oyunlarda finale kalıp, dünyada yılın en iyi puanını yapmıştım. Geçen oyunların finalinde düşerek kıl payı madalyayı kaçırmıştım ama bu sene telafi ettik" şeklinde konuştu.

Ümit Şamiloğlu, kendisi haricinde madalya alan Türk cimnastikçiler İbrahim Çolak ve Ferhat Arıca'yı da tebrik ederek, "Arkamızdan çok iyi sporcular geliyor. Bugün gümüş ve bronz madalya alan İbrahim Çolak ile Ferhat Arıca, 19-20 yaşındaki çocuklar. Biz henüz filizleniyoruz. Bize 5 veya 10 yıl vakit tanıyın. O zaman çok güzel başarılar gelecek" ifadelerini kullandı.

Akdeniz Oyunları için yapılan tesislerin bundan sonra binlerce genç cimnastikçinin yetişmesinde önemli rol oynayacağına inandığını kaydeden Ümit, "Arkadaşlarımızdan güzel geri dönüşler alıyorum. Özellikle cimnastikte bunun gibi bir tesise sahip olduk. Burası tüm branşları içinde barındıran tek tesis. Bunu yapan Bakanımıza, Başbakanımıza teşekkür ediyoruz. Bundan sonra burası binlerce çocuğu yetiştirecek. Bu işin en güzel tarafı bu. İnşallah 2020 Olimpiyatları'nı da alırsak her şey çok daha güzel olacak" diyerek sözlerini tamamladı.

Günün diğer sonuçları;

Kadınlar 4x200 metre serbest bayrak yarışında Türkiye 4'üncü oldu - İtalyan takımı 8.07.50'lik derecesiyle altın madalya kazandı

17. Akdeniz Oyunları'nda yüzmede kadınlar 4x200 metre serbest bayrak yarışında Türkiye 4'üncü oldu. Mersin Olimpik Yüzme Havuzu'nda akşam seansında yapılan kadınlar 4x200 metre serbest bayrak yarışında Gizem Bozkurt, Merve Eroğlu, Melisa Akarsu, Halime Zülal Zeren'den oluşan Türk takımı, 8.25.01'lik derecesiyle 4'üncü sırayı aldı. Chiara Masini Luccetti, Diletta Carli, Stefania Pirozzi ve Martina De Memme'den oluşan İtalya takımı 8.07.50'lik derecesiyle altın, Lidon Munoz Del Campo, Claudia Dasca Romeu, Catalina Corro Lorente, Marta Gonzalez Crivillers'den oluşan İspanya takımı 8.12.55'lik derecesiyle gümüş, Anja Klinar, Mojca Sagmeister, Spela Bohinc ve Tanja Smid'den oluşan Slovenya takımı da 8.16.34'lük derecesiyle bronz madalya kazandı.

Erkeklerde ikinci gün maçları tamamlandı

17. Akdeniz Oyunları'nda erkekler hentbolda ikinci gün maçları tamamlandı. Türkiye, A Grubu'ndaki ikinci maçında karşılaştığı Sırbistan'ı son saniyede 7 metre atışından bulduğu golle 30-29 yendi. Yarın maçı olmayan Türkiye, gruptaki üçüncü karşılaşmasını 26 Haziran Çarşamba günü saat 18.00'da Cezayir ile yapacak. A Grubu'nun diğer maçında ise Cezayir İtalya'yı 24-23 yendi. B Grubu'nda ise Slovenya Yunanistan'ı 40-20 ile geçerken, Hırvatistan'da Tunus'u 32-26 mağlup etti. Adana'daki Lütfullah Aksungur Spor Salonu'nda oynanan maçlarda alınan sonuçlar şöyle:

A Grubu:

Türkiye - Sırbistan.....................(30-29)
İtalya - Cezayir...........................(23 - 24)

B Grubu:

Yunanistan - Slovenya..............(20-40)
Hırvatistan - Tunus...................( 32- 26)

Kadınlarda üçüncü gün maçları tamamlandı
17. Akdeniz Oyunları kadınlar hentbolda üçüncü gün maçları tamamlandı. Adana'daki Yüreğir Serinevler Spor Salonu'nda oynanan günün ilk maçında A Grubu'nda Sırbistan, Karadağ'ı 21-18 yendi. A Grubu'nda günün diğer maçında İtalya, Cezayir'i 23-19 mağlup etti. B Grubu'nda ise Slovenya İspanya'yı 20-17 yenerken, Tunus Makedonya'yı 31-22'lik skorla geçti. Türkiye, A Grubu'ndaki üçüncü maçında yarın saat 14.00'de Sırbistan ile karşılaşacak. Adana'daki Yüreğir Serinevler Spor Salonu'nda oynanan maçlarda alınan sonuçlar şöyle:

A Grubu:

Sırbistan-Karadağ.................( 21 - 18 )
İtalya-Cezayir........................( 23 - 19 )

B Grubu:

Slovenya-İspanya..................( 20 - 17 )
Tunus-Makedonya................( 31 - 22 )

Kadınlar serbest stil 55 kiloda Yunan Maria Prevolaraki, altın madalya aldı
17. Akdeniz Oyunları'nda Nordic sistemine göre yapılan kadınlar serbest stil 55 kilo mücadeleleri sonucunda 4 maç kazanan Yunan Maria Prevolaraki, altın madalya kazandı. Yenişehir Fuar Alanı C Salonu'nda yapılan ve sıklette katılımın az olması nedeniyle "Nordic" sistemine göre oynanan 55 kilo müsabakalarında 4 maçını da kazanan Yunan Maria Prevolaraki altın madalyaya uzandı. Tunuslu Marwa Amri'nin gümüş, Fransız Aurelie Basset'in bronz madalya aldığı 55 kiloda, çıktığı 4 karşılaşmayı da kaybeden milli güreşçi Leyla Metin, oyunları 5'inci sırada tamamladı.

Erkekler 1500 metre hızlı seride Ediz Yıldırımer 5'inci oldu

17. Akdeniz Oyunları'nda yüzmede erkekler 1500 metre hızlı seride Türk sporcu Ediz Yıldırımer 5'inci oldu.Mersin Olimpik Yüzme Havuzu'nda akşam seansında yapılan erkekler 1500 metre hızlı seride Ediz, 15.31.09'luk derecesiyle 5'inci sırayı aldı. Tunuslu Oussama Mellouli 15.12.36'lık derecesiyle birinci olarak altın madalya alırken, İtalyan sporculardan Luca Baggio 15.15.16'lık derecesiyle gümüş, Matteo Furlan da 15.21.19'luk derecesiyle bronz madalya kazandı.

Erkekler 100 metre sırtüstü finalinde Güven Duvan 6'ncı, Berk Kahraman 8'inci oldu

17. Akdeniz Oyunları'nda yüzmede erkekler 100 metre sırtüstü finalinde Türk sporculardan Güven Duvan 6'ncı, Berk Kahraman ise 8'inci oldu. Mersin Olimpik Yüzme Havuzu'nda akşam seansında yapılan erkekler 100 metre sırtüstü finalinde Güven 56.21'lik derecesiyle 6'ncı, Berk ise 58.01'lik derecesiyle 8'inci sırayı aldı. İtalyan Matteo Milli 55.12'lik derecesiyle altın, Fransız Benjamin Stasiulis 55.14'lük derecesiyle gümüş ve İspanyol Juan Segura Gutierrez de 55.57'lik derecesiyle bronz madalya kazandı.

Milli güreşçi Sümeyye Sezer, gümüş madalyada kaldı
17. Akdeniz Oyunları'nda Nordic sistemine göre yapılan kadınlar serbest stil 48 kiloda mücadeleleri sonucunda 3 galibiyet alan İtalyan Silvia Felice, altın madalya kazandı. Yenişehir Fuar Alanı C Salonu'nda yapılan ve sıklette katılımın az olması nedeniyle "Nordic" sistemine göre oynanan 48 kilo karşılamalarında, 3 galibiyet alan Silvia Felice, altın madalyaya uzandı. Birer galibiyeti bulunan milli güreşçi Sümeyye Sezer ile Tunuslu Mario Mezien'in karşılaştığı gümüş madalya maçından galip ayrılan milli güreşçi Sümeyye Kılıç, madalyanın sahibi oldu. Tunuslu Mezien ise bronz madalyada kaldı.

Kadınlar 100 metre sırtüstü finalinde Halime Zülal Zeren 4'üncü, Hazal Sarıkaya 8'inci oldu

17. Akdeniz Oyunları'nda yüzmede kadınlar 100 metre sırtüstü finalinde Türk sporculardan Halime Zülal Zeren 4'üncü, Hazal Sarıkaya ise 8'inci oldu. Mersin Olimpik Yüzme Havuzu'nda akşam seansında yapılan kadınlar 100 metre sırtüstü finalinde Halime Zülal Zeren 1.02.70'lik derecesiyle 4'üncü, Hazal Sarıkaya ise 1.04.52'lik derecesiyle 8'inci sırayı aldı. İtalyan Elena Gemo 1.01.57'lik derecesiyle oyunlar rekoru kırarak altın madalya kazandı. Eski rekor 1.01.72 ile Yunan yüzücü Aspasia Petradaki'ye aitti. Yunan Theodora Drakou 1.01.75'lik derecesiyle gümüş madalya, İtalyan Margherita Panziera 1.01.86'lık derecesiyle bronz madalya kazandı.

Okçulukta Türk sporcular, uzatmalarda yenilerek madalya alamadı

17. Akdeniz Oyunları'nda okçuluk bireysel müsabakalarının altın madalyalarını erkeklerde İspanyol Antonio Fernandez, kadınlarda ise İtalyan sporcu Guendalina Sartori aldı. Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Yerleşkesinde yapılan müsabakaların son gününde bireysel müsabakalar gerçekleştirildi. Erkekler kategorisinde altın madalyayı İspanyol Antonio Fernandez, gümüş madalyayı İtalyan Michele Frangilli kazandı. Kategorinin yarı finalinde bronz madalya için İtalyan sporcu Alberto Alfonso Zagami ile karşılaşan milli okçu Yağız Yılmaz, normal süresi 5-5 biten karşılaşmanın uzatmalarında rakibine boyun eğdi. Bu sonuçla Türk sporcu madalya
şansını kaybederken, İtalyan Zagami ise bronz madalyanın sahibi oldu.

Kadınlar
Kadınlar kategorisinin finalinde İtalyan okçu Fuendalina Sartori ile İspanyol Mirene Etxeberria Ferrer karşılaştı. İspanyol rakibini yenen Sartori, altın madalyanın sahibi oldu. Ferrer'in gümüş madalya aldığı kategorinin bronz madalyasını ise İtalyan sporcu Natalia Valeeva aldı. Bu arada, yarı finalde İtalyan sporcu Valeeva'nın rakibi Türk sporcu Begül Löklüoğlu'ydu. Normal süresi 5-5 beraberlikle biten karşılaşmanın uzatmalarında rakibine mağlup olan Löklüoğlu madalya şansını yitirdi. Karşılaşmaları ve ödül törenini Uluslararası Akdeniz Oyunları Komitesi (ICMG) Başkanı Amar Addadi de izledi.

Erkekler 50 metre kelebekte İskender Başlakov 8'inci oldu

17. Akdeniz Oyunları'nda yüzmede erkekler 50 metre kelebekte İskender Başlakov 8'inci oldu. Mersin Olimpik Yüzme Havuzu'nda akşam seansında yapılan erkekler 50 metre kelebek finalinde milli yüzücü İskender Başlakov, 24.53'lük derecesiyle 8'inci sırada yer aldı. Sırp Ivan Lendjer 23.50'lik derecesiyle oyunlar rekoru kırarak altın madalyanın sahibi oldu. Eski rekor 23.61 ile Hırvat Mario Todorovic'e aitti. İtalyan Piero Codia 23.67'lik derecesiyle gümüş madalya, İspanyol Jose Canizares 23.92'lik derecesiyle bronz madalya kazandı.


Kadınlar 50 metre kelebekte Iris Rosenberger 7inci, Ezgi Yazıcı ise 8'inci oldu

17. Akdeniz Oyunları'nda yüzmede kadınlar 50 metre kelebekte Türk sporcular Iris Rosenberger 7'nci, Ezgi Yazıcı ise 8'inci oldu. Mersin Olimpik Yüzme Havuzu'nda akşam seansında yapılan kadınlar 50 metre kelebek finalinde yarışan Iris 27.45'lik derecesiyle 7'nci, Ezgi ise 27.77'lik derecesiyle 8'inci sırayı aldı. Mısırlı Farida Osman, 26.15'lik derecesiyle oyunlar rekoru kırarak altın madalya kazandı. Fransız Melanie Henique 26.37 ile eski rekorun sahibiydi. Fransız Anna Santamans 26.53'lük derecesiyle gümüş madalya, İtalyan Silvia Di Pietro da 26.63'lük derecesiyle bronz madalya kazandı.

Erkekler 200 metre serbestte Sırp Stjepanovic, 1.47.00'lık derecesiyle altın madalya kazandı
17. Akdeniz Oyunları'nda yüzmede erkekler 200 metre serbestte Sırp Velimir Stjepanovic altın madalyanın sahibi oldu. Mersin Olimpik Yüzme Havuzu'nda akşam seansında yapılan erkekler 200 metre serbest finalinde Stjepanovic, 1.47.00'lik derecesiyle birinci olarak altın madalya kazandı. Tunuslu Oussama Mellouli 1.49.21'lik derecesiyle gümüş madalya, Fransız Simon Guerin de 1.49.25'lik derecesiyle bronz madalya aldı.

B Grubu'nda Slovenya İspanya'yı 20-17, Tunus Makedonya'yı 31-22 yendi.
17. Akdeniz Oyunları'nda kadınlar hentbol müsabakaları Adana'da sürüyor. Yüreğir Serinevler Spor Salonu'nda oynanan üçüncü gün maçlarında B Grubu takımlarından Slovenya ile İspanya karşılaştı. Çekişmeli geçen maçın ilk yarısı 12-9 Slovenya'nın üstünlüğü ile tamamlandı. İkinci yarıda da üstünlüğünü sürdüren Slovenya, karşılaşmayı 20-17 kazandı. B Grubu'nun ikinci maçında ise Tunus ile Makedonya karşı karşıya geldi. İlk yarıyı 17-8 önde tamamlayan Tunus, üstün oyunu ile karşılaşmadan 31-22 galip ayrıldı.

Türkiye tek farkla kazandı

17. Akdeniz Oyunları erkekler hentbolda Türkiye, A Grubu'ndaki ikinci maçında Sırbistan'ı 30-29 yendi. Lütfullah Aksungur Spor Salonu'nda oynanan karşılaşma sert ikili mücadelelere sahne oldu. Karşılıklı sayılar bulunan maçın 15. dakikası 7-7 eşitlikle geçildi. Seyirci desteğini arkasına alan Türkiye ilk yarıyı 17-13 önde tamamladı. İkinci yarıya daha iyi başlayan Sırbistan, maça ağırlığını koymaya çalışsa da milli takım hücumda etkili bir oyun sergileyerek maçı dengede götürdü. Her iki takımın da birbirine üstünlük kurmakta zorlandığı ikinci yarıda, maçın 50. dakikası da beraberlikle (24-24) geçildi. Son dakikasına da 29-29 eşitlikle girilen karşılaşmanın son saniyesinde Katarlı hakemler, Türkiye'nin hücumunda 7 metre atışına karar verdi. Kararın ardından her iki takım oyuncuları ve teknik heyetleri arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. 7 metre atışını kullanan Ramazan Döne bulduğu sayıyla Türkiye'nin maçı 30-29 kazanmasını sağladı. Türkiye bu sonuçla gruptaki ikinci maçını da kazandı.