BeKoS tv Every Day A Film We are now less then a minute Türkiye'yiz

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

11 Temmuz 2013 Perşembe

SıR - Abdulkâdir-i Geylâni

ABD'den Mısır ordusuna uyarı 12 Temmuz 2013 01:56 WASHINGTON AA Obama yönetimi, Müslüman Kardeşler'e yönelik "keyfi tutuklamalar" dolayısıyla Mısır ordusunu uyardı

ABD'den Mısır ordusuna uyarı

12 Temmuz 2013 01:56 WASHINGTON  AA

Obama yönetimi, Müslüman Kardeşler'e yönelik "keyfi tutuklamalar" dolayısıyla Mısır ordusunu uyardı.

ABD yönetimi, Mısır ordusunu "keyfi tutuklamalara" yönelik uyararak, bunların Mısır'ın geleceği için gerekli olan "kapsayıcı" süreçle uyumlu olmadığını vurguladı. 

Obama yönetimi, Müslüman Kardeşler'e yönelik tutuklamaları dolayısıyla Mısır ordusuna karşı  tonunu sertleştirdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, günlük basın toplantısında, Mısır ordusunun azami itidal göstermesi, tüm partilerin de şiddetten kaçınması gerektiğini kaydetti. 

Geçiş sürecinde tüm partilerin desteklenmesi ve katılımına izin verilmesi gerektiğini ifade eden Carney, "Bu nedenle keyfi gözaltıları destekleyemeyeceğimizi söyledik. Çünkü, bu geçişi sivil ve demokratik yollardan seçilmiş bir hükümete dönmek üzere yaparken eğer çabalarınız kapsayıcı olmak ise (ama buna karşın) eğer bir grup veya partideki bireyleri tutukluyorsanız, o zaman kendi aleyhinize çalışıyorsunuz demektir" dedi. 

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki de benzer uyarılarda bulundu. 

"Son günlerde spesifik grupları hedef almaya yönelik tutuklamalar, geçiş hükümeti ve ordusunun takip ettiğini söylediği ulusal uzlaşıyla uyumlu değil" ifadesini kullanan Psaki, siyasi tutuklamaların ve gözaltıların devam etmesi halinde, Mısır'ın bu krizin ötesine geçebilmesini görmenin zor olduğunu kaydetti. Psaki, kapsayıcı bir sürecin tüm tarafları içermesi gerektiğini vurguladı.  

Psaki, "Geçen hafta ne olduğuna ve sonrasında olayların nasıl idare edildiğine bakıyoruz" diyerek, tüm bunların, Mısır'a yönelik politik kararlarında da etkili unsurlar olduğunu bildirdi. 

Muhtaç er ve erbaş ailelerine mali destek 12 Temmuz 2013 01:46 TBMM AA Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Muhtaç er ve erbaş ailelerine bedelli üzerinden de mali destek kararı verdik. Bununla alakalı da 60 bin aile müracaat etti"

Muhtaç er ve erbaş ailelerine mali destek

  12 Temmuz 2013 01:46 TBMM AA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Muhtaç er ve erbaş ailelerine bedelli üzerinden de mali destek kararı verdik. Bununla alakalı da 60 bin aile müracaat etti" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, "torba kanun" teklifi üzerindeki görüşmeler devam ederken CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi'nin, bedeli askerlik uygulamasından elde edilen kaynağın ne kadarının, bu konudaki kanunda belirtildiği gibi şehit yakınları, gaziler ve engelilere verildiği sorusunu yanıtlayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, bedelli askerlik uygulamasından şu ana kadar yaklaşık 2 milyar 230 milyon lira kaynak sağlandığını, bu paradan kanunda belirtilenlere yaklaşık 170 milyon lira harcama yapıldığını söyledi.

Şahin, er ve erbaşların muhtaç ailelerine bedelli üzerinden de mali destek kararı verdiklerini, bu kapsamda 60 bin ailenin müracaat ettiğini bildirdi. 

Aynı kanun kapsamındaki istihdam konusunda da çalışmaların devam ettiğini belirten Şahin, İçişleri Bakanlığı bünyesinde, şehit yakınları ve gazilerle ilgili daire başkanlığına gelen bütün taleplerin değerlendirildiğini, Bakanlık olarak konuyu takip ettiklerini ve çalışmaların hızlanması için gerekli hukuki altyapıyı da oluşturduklarını dile getirdi.

Bundan sonra top muhalefette 12 Temmuz 2013 01:18 İSTANBUL AA AB Bakanı Bağış, "Yeni Anayasa için biz AK Partililer olarak bir yaz boyu çalışmaya hazırız, hatta bunu milletimize olan borcumuzu ödeme babında bir şeref sayarız. Bundan sonra top muhalefettedir"

Bundan sonra top muhalefette

  12 Temmuz 2013 01:18 İSTANBUL   AA

AB Bakanı Bağış, 

"Yeni Anayasa için biz AK Partililer olarak bir yaz boyu çalışmaya hazırız, hatta bunu milletimize olan borcumuzu ödeme babında bir şeref sayarız. Bundan sonra top muhalefettedir"

 dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AK Parti Kartal İlçe Teşkilatı'nı ziyaratte yaptığı konuşmada, güncel konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Dünyanın birçok bölgesinde Müslümanların içinde bulundukları duruma dikkati çeken Bağış, şunları kaydetti: 

"Bugün bizim oturduğumuz iftar sofralarında oturamayan Somalili kardeşlerimiz var. Kapatılan Refah kapısı ile bir kez daha dünyanın en büyük açık hava hapishanesi hüviyetini kazanan Gazze'de ramazanı idrak etmeye çalışan kardeşlerimiz var. Bugün sırf Müslüman oldukları için devletlerinin sistematik zulümleri altında inim inim inleyen Doğu Türkistan ve Arakan'da kardeşlerimiz var. Ve bugün kendilerine özgürlük çok görüldüğü için silahların gölgesinde ramazan geçiren bir Suriye, bir Mısır var."

Türkiye büyüdükçe mazlumların sesi daha yüksek çıkar

"Mısır'daki demokrasiyi desteklememiz Türkiye'nin oradaki çıkarları için değil, Mısır halkının çıkarları içindir" diyen Bakan Bağış,  "Çünkü güçlü bir Türkiye ve güçlü bir Mısır, Müslüman dünyası için önemli birer adım olacaktır. Bütün kösteklemelere rağmen Türkiye büyümekte ve herkes biliyor ki, Türkiye büyüdükçe etrafı da ihya olur. Türkiye büyüdükçe mazlumların sesi daha yüksek çıkar" şeklinde konuştu.

Gezi Parkı olaylarına da değinen Bağış, "Bakıyoruz malum medya, iş dünyası, entelektüeller, uluslararası siyasi kurumlar bir bütün halinde Türkiye'ye saldırdı fakat kaleyi düşüremedi" dedi.

Yeni anayasa çalışmaları

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, yeni anayasanın yapılması için gerekli özverinin gösterileceğini açıkladığını aktaran Bağış, 

"Yeni anayasa için biz AK Partililer olarak bir 

yaz boyu çalışmaya hazırız, hatta bunu 

milletimize olan borcumuzu ödeme babında bir

 şeref sayarız.

 

 Bundan sonra top muhalefettedir. 

Halkımız kimin işi yokuşa sürdüğünü, kimin 

gerçekten bu milletin sevdalısı olduğunu ayırt 

edecektir" 

diye konuştu.

Taksim Dayanışması üyeleri serbest bırakıldı 12 Temmuz 2013 00:26 İSTANBUL AA Taksim'de izinsiz gösteri yaptıkları iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilen Taksim Dayanışması üyelerinin de aralarında bulunduğu 12 kişi serbest bırakıldı

Taksim Dayanışması üyeleri serbest bırakıldı

  12 Temmuz 2013 00:26 İSTANBUL AA

Taksim'de izinsiz gösteri yaptıkları iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilen Taksim Dayanışması üyelerinin de aralarında bulunduğu 12 kişi serbest bırakıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca ifadelerinin alınmasının ardından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen 12 kişinin, nöbetçi İstanbul 38. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından ifadeleri alındı.

Yaklaşık 7 saat süren ifade alma işlemlerinin ardından Hakim Salih Erşenel, şüphelilere isnat edilen "polise mukavemet" ve "2911 sayılı Gösteri ve Yürüyüş Kanunu'na muhalefet etmek" suçlarına ilişkin, suçun vasıf ve mahiyeti, kanundaki ceza miktarı, kaçma şüphesinin olmaması ve tutuklanmalarına yeterli somut olguların bulunmaması nedeniyle tüm şüphelilerin serbest bırakılmasına karar verdi.

Hakim Erşenel, şüpheliler Ali Çerkezoğlu, Ayşe Mücella Yapıcı, Ender İmrek, Haluk Ağabeyoğlu ve Beyza Metin'e ayrıca isnat olunan "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" suçuna ilişkin, suç şüphesinin varlığını gösteren somut olguların bulunmamasını dikkate alarak, her bir şüpheli hakkında isnat edilen suçlardan tutuklanma taleplerinin ayrı ayrı reddine hükmetti.

Bu kişilere destek olmak amacıyla adliye önünde bekleyen bir grup, kararın ardından slogan atarak serbest bırakılanları karşıladı. 

SBS sonuçları açıklandı AA 12 Temmuz 2013 00:09 ANKARA İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin girdiği Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçları açıklandı. Adaylar sonuçlarını Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesinden öğrenebilecek

SBS sonuçları açıklandı

AA 12 Temmuz 2013 00:09 ANKARA

İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin girdiği Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçları açıklandı. Adaylar sonuçlarını Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesinden öğrenebilecek.

İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin girdiği Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçları açıklandı. Adaylar sonuçlarını Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesinden öğrenebilecek.

SBS sonuçlarına göre 16 öğrenci, 500'er tam puan alarak birinciliği paylaştı.

Özel Şehzade Mehmet Ortaokulu'ndan Zehra Betül Şen, Özel Çağfen Ortaokul'ndan Eylül Tiftikçi, Özel Çağdaş Ortaokulu'ndan Eda Ertav, Özel Cevizlibağ Doğa Ortaokulu'ndan İrem Tellioğlu, Özel Meram Diltaş Ortaokulu'ndan Emir Hıfsı Öztaprak, Özel Oğuzkaan Ortaokulu'ndan Çağlan Turgut, Özel Diyarbakır Bahçeşehir Ortaokulu'ndan Tarık Berdan Köroğlu, Özel Bilfen Çamlıca Ortaokulu'ndan Arda Tibet Kaya, Özel Cevizlibağ Doğa Ortaokulu'ndan Büşra Erol, Özel Yıldırım İzmirlioğlu Ortaokulu'ndan İhsan Uyan, Tavşanlı Özel Yıldız Ortaokulu'ndan Mustafa Yılmaz, Özel Bilfen Çamlıca Ortaokulu'ndan Bora Demiral, Özel Bilfen Çamlıca Ortaokulu'ndan Gökhan Yavuz Bayram, Özel Bilfen Çamlıca Ortaokulu'ndan Ayşe Esin Gezer, Vakıfbank İlkokulu'ndan Lara Özden, Özel Gaziantep Koleji Vakfı Ortaokulu'ndan Burak Kaan Başar birinci oldu.

 

 

 

Büyük Umutlar Balkan Naci İslimyeli

Mısır halkının kararına saygı duyulmalı 11 Temmuz 2013 23:42 TAHRAN AA Türkiye ziyareti öncesinde Mısırlı mevkidaşı Muhammed Kamil Amr ile telefonda görüşen İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, “Mısır halkının kararına saygı duyulmalıdır”

Mısır halkının kararına saygı duyulmalı

  11 Temmuz 2013 23:42 TAHRAN AA

Türkiye ziyareti öncesinde Mısırlı mevkidaşı Muhammed Kamil Amr ile telefonda görüşen İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, “Mısır halkının kararına saygı duyulmalıdır” dedi.

Salihi, Mısır’daki gelişmelerin ele alındığı görüşmede, “Mısır’ın geleceğini kendi halkı belirleyecektir. Herkes Mısır halkının alacağı kararlara ne olursa olsun  saygı duymalıdır” ifadelerini kullandı.

Mısır’da başlayan demokratik sürecin kalıcı olması ve gün geçtikçe daha sağlam bir hal almasını umduklarını belirten Salihi, “Mısır’ın önde gelenleri ve tüm siyasi partiler el ele vererek en hızlı biçimde ulusal birlik ve beraberliği sağlamalıdır” diye konuştu.

Salihi, İran’ın her zaman Mısır ile mümkün olan en iyi ilişkileri kurmayı hedeflediğini ifade etti.

Mısır Dışişleri Bakanı Amr da iki ülke arasındaki ilişkiler konusunda İran ile aynı görüşü paylaştıklarını, iletişimin sürekliliğini önemsediklerini diye konuştu.

Öte yandan İran iç basını, Türkiye basınına dayandırdıkları haberde Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi yarın Türkiye’ye günübirlik ziyaret gerçekleştireceğini duyurdu.

11 Temmuz 2013 22:34 BİRLEŞMİŞ MİLLETLER AA BM Genel Sekreteri Ban, Mısır'da Müslüman Kardeşler liderlerinin tutukluluklarının sürmesi ve bazıları için de tutuklama kararı çıkarılmasından derin endişe duyduğunu bildirdi

Tutuklamalar endişe verici

11 Temmuz 2013 22:34 BİRLEŞMİŞ MİLLETLER AA

BM Genel Sekreteri Ban, Mısır'da Müslüman Kardeşler liderlerinin tutukluluklarının sürmesi ve bazıları için de tutuklama kararı çıkarılmasından derin endişe duyduğunu bildirdi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Mısır'da Müslüman Kardeşler liderlerinin tutukluluklarının sürmesi ve bazıları için de tutuklama kararı çıkarılmasından derin endişe duyduğunu bildirdi

Ban, Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Kemal Amr ile telefonda görüştü.

Genel Sekreterlik Sözcülüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Ban, görüşmede, Mısır'da Müslüman Kardeşler liderlerinin tutukluluğunun sürmesi ve bazıları için de tutuklama kararı çıkarılmasından derin endişe duyduğunu belirtti.

Dışişleri Bakanı Amr'a uluslararası yükümlülüklerini hatırlatan Genel Sekreter Ban, toplanma ve ifade özgürlüğüne tam saygı gösterilmesini istedi.

Mısır'da intikama, önemli grup ya da partilerin dışlanmasına yer olmadığını vurgulayan Ban, Mısır halkının taleplerini desteklediğini belirtti.

Ban, Mısır'da barışçıl diyalog ve tüm tarafların sürece katılımının sağlanması çağrısı yaparak, bu ülke hükümetinin halka karşı sorumlu olduğunu vurguladı.

AA 11 Temmuz 2013 21:53 ANKARA Hollandalı bilim adamlarının yaptığı araştırma, gece 7-8 saat uyuyanlarda kalp krizi ve inme riskinin yüzde 83 azaldığını ortaya koydu

Kaliteli uyku damar hastalıklarını önlüyor

AA  11 Temmuz 2013 21:53 ANKARA
Hollandalı bilim adamlarının yaptığı araştırma, gece 7-8 saat uyuyanlarda kalp krizi ve inme riskinin yüzde 83 azaldığını ortaya koydu.
 

Hollandalı bilim adamları, yaklaşık 15 bin kişinin yaşam tarzını ve sağlık durumunu yıllarca inceledi.
Sağlıklı beslenen, düzenli spor yapan, sigara içmeyen ve alkolü az tüketenlerin kalp ve beyin damarları hastalıklarına yakalanma riskinin daha az olduğunu belirten bilim adamları, bu alışkanlıklara iyi uykunun da eklenmesiyle riskin çok daha fazla düştüğüne dikkati çekti.
"The European Journal of Preventive Cardiology" dergisinde yayımlanan araştırmada, gece 7-8 saat uyuma alışkanlığı olanlarda kalp krizi ve beyin kanamasından ölme riskinin yüzde 83 azaldığı görüldü.

Endonezya'da 200 mahkum firar etti AA 11 Temmuz 2013 21:39 CAKARTA Endonezya'nın Sumatra Adası'nda, yaklaşık 200 mahkum cezaevinde çıkan isyandan faydalanarak firar etti

Endonezya'da 200 mahkum firar etti

AA  11 Temmuz 2013 21:39 CAKARTA 

Endonezya'nın Sumatra Adası'nda, yaklaşık 200 mahkum cezaevinde çıkan isyandan faydalanarak firar etti.

Polis, adanın kuzeyinde bulunan Medan Cezaevi'ndeki isyandan faydalanan ve firar eden mahkumlardan 13'ünün terör suçlusu olduğunu belirtti.

Yaklaşık 600 polis ve askerin, isyanı kontrol altına almak için cezaevine gönderildiği  açıklandı.

Güvenlik güçlerinin firar eden mahkumların peşine düştüğü belirtilirken, itfaiye ekiplerininse cezaevindeki hükümlülerin çıkardığı yangını söndürmeye çalıştığı bildirildi.

Kuzey Sumatra bölgesinin Emniyet Müdürü Heru Prakoso, mahkumların elektrik ve su kesintisi nedeniyle isyan ederek binada yangın çıkardıklarını, karışıklıktan yararlanan bazı mahkumların kaçmayı başardığını söyledi.

Cezaevinde 2 binden fazla mahkumun bulunduğu kaydedildi.

11 Temmuz 2013 21:26 WASHINGTON AA Cumhuriyetçi Senatör Paul, ABD'nin Mısır'a yönelik yıllık 1,5 milyar dolarlık askeri yardımlarının kesilmesi yönünde Kongre'ye tasarı sundu

Mısır'a yardımların kesilmesi tasarısı ABD Kongresi'nde

  11 Temmuz 2013 21:26 WASHINGTON AA

Cumhuriyetçi Senatör Paul, ABD'nin Mısır'a yönelik yıllık 1,5 milyar dolarlık askeri yardımlarının kesilmesi yönünde Kongre'ye tasarı sundu.

Rand Paul, Mısır'da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin Mısır ordusu tarafından iktidardan uzaklaştırılmasının askeri darbe anlamına geldiğini belirterek, Obama yönetiminin Mısır'a yardımlarını sürdürmesini eleştirdi. Paul, açıklamasında, "Mısır'daki durumu 'darbe' olarak nitelendirmeyi reddetmesi ve Mısır'a ABD yardımlarını devam ettirmesi nedeniyle Obama, doğrudan doğruya 'kanunları göz ardı ediyorum' diyor" ifadesini kullandı. 

Daha önce Cumhuriyetçi Senatör John McCain de Mısır'a yönelik yardımlarının durdudulması gerektiğini belirtmişti. Ancak Kongre'deki Cumhuriyetçi Parti üyeleri arasında da bu konuda farklı düşünceler hakim. Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner de Mısır ordusunun eylemini "Mısır halkı adına" yaptığını kaydetmişti.

Potoçari'de yine gözyaşı hakim 11 Temmuz 2013 Srebrenitsa soykırımının 18. yıl dönümü

Potoçari'de yine gözyaşı hakim

11 Temmuz 2013

 

http://www.aa.com.tr/tr/mod/fotograf-galerisi/7447/potocaride-yine-gozyasi-hakim

 http://www.aa.com.tr/tr/mod/fotograf-galerisi/7444/srebrenitsa-soykiriminin-18-yil-donumu

Srebrenitsa soykırımının 18. yıl dönümü

Bosna savaşı sırasında Srebrenitsa'da katledilen kurbanlardan kimlikleri tespit edilenlerin cenazeleri, Potoçari köyünde, savaş esnasında Hollandalı askerlerin, kendilerine sığınan Boşnaklar'ı, Sırp askerlere teslim ettiği eski akümülatör fabrikasında bekletiliyor. Cenazeler, yarın yapılacak Soykırımı Anma Töreni'nin ardından toprağa verilecek.10 Temmuz 2013

 

"Yazı Yolcusu"ndan hat ve kaligrafi tablosu 11 Temmuz 2013


"Yazı Yolcusu"ndan hat ve kaligrafi tablosu

Bursa'da eğitim almadığı halde yeteneği 

sayesinde yazı sanatında kendisini geliştiren ve 

kendisini 

 http://www.aa.com.tr/tr/mod/fotograf-galerisi/7448

"Yazı Yolcusu" 

 

olarak tanımlayan Hayri Tekgöz, 17 dil ve 7 formda

 "Besmele"nin anlamlarını yazdığı bir tablo yaptı.

ANKARA 11 Temmuz 2013 21:19 AA Hindistan'da yapılan bir araştırma, yüz derisindeki kan damarlarının parmak izi ve iris gibi kişiye özel olduğunu ortaya koydu

Kimlik yüz derisinin altında gizli

  ANKARA 11 Temmuz 2013 21:19 AA

Hindistan'da yapılan bir araştırma, yüz derisindeki kan damarlarının parmak izi ve iris gibi kişiye özel olduğunu ortaya koydu.

Güvenliği sağlamak amacıyla parmak izi ve iris tanıma gibi sistemlerin yerini deri altındaki kan damarlarının görüntülenmesi alabilir.

Hindistan'daki Jadavpur Üniversitesi'nden bilim adamlarının yaptığı araştırma, yüz derisindeki kan damarlarının parmak izi ve iris gibi kişiye özel olduğunu gösterdi.

Ayan Seal ve ekibi  bilgisayarda, kızılötesi tarayıcının taradığı insan yüzündeki kan damarlarının en küçük ayrıntısının incelenmesi sağlayan algoritma programı geliştirdi. Bu sayede, en küçük kılcal damarların bile yüzde 97'den fazla kesinlikle görülmesi sağlandı.

Bilim adamları, bu derece kesinliğin çok güvenlik gerektiren uygulamalarda bile kimlik kontrolünü sağlayabileceğini belirterek, silikon parmak izleri ve kontakt lenslerin biyometrik güvenlik sistemlerini atlatabileceğine dikkati çekti.

Araştırma, "Journal of Computational Intelligence Studies" dergisinde yayımlandı.

Kremlin daktiloya geçti MOSKOVA 11 Temmuz 2013 20:05 AA ABD'nin dünyada milyonlarca kişinin telefon ve internet kayıtlarını izlediği bilgisinin Snowden tarafından basına sızdırılmasından ders çıkaran Rusya, çareyi daktiloda buldu

Kremlin daktiloya geçti

MOSKOVA 11 Temmuz 2013 20:05 AA

ABD'nin dünyada milyonlarca kişinin telefon ve internet kayıtlarını izlediği bilgisinin Snowden tarafından basına sızdırılmasından ders çıkaran Rusya, çareyi daktiloda buldu.


Edward Snowden'ın ABD Ulusal Güvenlik Kurumu'nun (NSA) dünyada milyonlarca kişinin telefon ve internet kayıtlarını izlediği bilgisini basına sızdırmasından kendine ders çıkaran Rusya Federal Koruma Servisi, çareyi gizli raporları daktilo ile yazmakta buldu.

Kremlin'e yakınlığı ile bilinen Izvestia gazetesi, Devlet Başkanı Vladimir Putin ile diğer Kremlin yetkililerini korumakla sorumlu servisin 20 daktilo daha almak için ilan verdiğini ve daktiloların her birine 750 ABD doları ödemeye hazır olduğunu yazdı. 

Gazeteye göre, Federal Koruma Servisi, daktiloları Putin'e sunulan bazı resmi belge ve raporların yazımı için kullanacak.   

Güney Amerika'daki bazı ülkelerden sığınma teklifleri alan Snowden, ABD pasaportunu iptal ettiği ve Ekvador yetkilileri tarafından verilen geçici belgenin geçersiz sayıldığı için hala Moskova'daki Şeremetyevo Havaalanı transit yolcu bölgesinde kalıyor.

Mısır'la ilişkilerimiz rölantide devam ediyor TBMM AA 11 Temmuz 2013 19:34 Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Mısır'la ilişkilerimiz rölantide devam ediyor, kesmedik, kesmeyi de düşünmüyoruz"

Mısır'la ilişkilerimiz rölantide devam ediyor

TBMM AA  11 Temmuz 2013 19:34

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç,

 "Mısır'la ilişkilerimiz rölantide devam ediyor, kesmedik, kesmeyi de düşünmüyoruz"

 dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Mısır'la ilişkilerimiz rölantide devam ediyor, kesmedik, kesmeyi de düşünmüyoruz. Bir an evvel Mısır'da demokrasiye geçiş şartlarının olgunlaşmasını bekliyoruz" dedi. 

 TBMM Genel Kurulu'nda, Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri sürüyor.

AK Parti'nin Dışişleri Bakanlığı ile ilgili verdiği önerge üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Arınç, büyükelçiliğin istisnai memuriyet olduğunu ve şartları taşıyorsa meslek dışından da atanabildiğini anımsattı. 

Bildiği kadarıyla 10 civarında meslek dışından büyükelçi olduğunu belirten Arınç, şunları söyledi:

"Her birisi kendi mesleklerinde temayüz etmiş olan belli şahsiyetler. Türkiye ile o ülkeler arasındaki ilişkileri geliştirmek amacıyla büyükelçi olarak atanmaya başladılar. Geçmişte de bunu örnekleri var, bugün belki sayı itibariyle fazla olmuş olabilir ama bu yadırganacak durum değil. Belli şartları, unvanları taşıyorlarsa, belli  kamu görevlerini yapmışlarsa hatta bunlara bile ihtiyaç duyulmadan belli ölçüler içerisinde büyükelçi olarak atanabilirler. Burada yeni olan husus, bu şekilde atanmış olanların merkeze döndüklerinde nasıl bir görev yapabilecekleridir. Bu düzenlemeyle merkezdeki görevlere de atanabilecekleri düşünülmüş. Bunların tekrar eski görevlerine dönmektense merkezde görevlendirilmeleri uygun görülmüştür. Meslekten gelenlerin çok başarılı olacakları ama bu şekilde atananların baştan itibaren başarısız olacakları düşüncesi bence bir varsayım olabilir. Buna katılmamız mümkün değil.”

"Verilen söz yerine getirilecek"

Mısır'a Suudi Arabistan ve bazı Körfez ülkelerinin maddi katkılarının söz konusu olduğunu belirten Arınç, Türkiye'nin 2 milyar dolarlık bir yardımı öngördüğünü, bunun bir milyar dolarının yapıldığını diğer bir milyar dolarının ise proje karşılığı verileceğini kaydetti.

Bunun iptal edilmesi  konusunda hükümette bir görüş olmadığını belirten Arınç, “Evvelce verilen söz yerine getirilecektir. Darbe sebebiyle Mısır'la diplomatik ilişkilerimizi kesmek noktasında değiliz ama orada flu bir durum var. Hükümet kurulmuş değil, seçimler yapılmış değil. Darbeyi öngören koalisyon içerisinde de fikir ayrılıkları var. Dolayısıyla Mısır'la ilişkilerimiz rölantide devam ediyor, kesmedik, kesmeyi de düşünmüyoruz. Bir an evvel Mısır'da demokrasiye geçiş şartlarının olgunlaşmasını bekliyoruz" dedi

ANKARA 11 Temmuz 2013 19:31 AA Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Rusya'dan alınan doğalgazda kış aylarında kesinti olabileceği haberlerine dair, "Böyle bir sıkıntı yaşanacağı kanaatinde değilim"

Doğalgaz kesintisi yaşanmayacak

ANKARA   11 Temmuz 2013 19:31 AA
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Rusya'dan alınan doğalgazda kış aylarında kesinti olabileceği haberlerine dair, 
"Böyle bir sıkıntı yaşanacağı kanaatinde değilim" 
dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ve yönetim kurulu üyelerini kabulünde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Türkiye'nin Rusya'dan aldığı doğalgazda kış aylarında kesinti olabileceği yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine Bakan Yıldız, Türkiye'nin Rusya, Azerbaycan, İran, Nijerya ve Cezayir gibi ülkelerle bu konuda kontratları bulunduğunu ve tüm ülkelerin bunlara dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.
"Rusya Federasyonu'yla böyle bir sıkıntı yaşanacağı kanaatinde değilim"  diyen Yıldız, Gazprom ve diğer gaz şirketlerinin bu konuda çok yoğun çalıştıklarını ifade etti. Yıldız, "Sayın Alexey Miller ve Medvedev'le görüşmelerimiz devam ediyor. Onlardan bize iletilmiş resmi bir sıkıntı bilgisi yok. Ben olacağını da tahmin etmiyorum, düşünmüyorum çünkü onlar dünyanın en büyük üreticileri arasındalar. Biz de doğalgazda Türkiye'de herhangi bir sıkıntı inşallah yaşamayız" diye konuştu.
Bakan Yıldız, TOKİ'nin Venezuela'da yapacağı yatırımlar konusunda Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez'in ölümünün ardından bir sıkıntı bulunup bulunmadığı sorusu üzerine, Chavez döneminde kurulan ilişkilerin daha da artacağı kanaatinde olduğunu belirtti.
İki ülke arasında sıcak ilişkiler kurulduğuna işaret eden Yıldız, TOKİ'nin de içinde yer aldığı işbirliği konusunun sıcaklığını yitirmediğini bildirdi. Şu anda Venezuela'da Türk firmalarından 1500 konutu 6 ayda teslim eden firmalar olduğuna dikkati çeken Yıldız, "Bunu yeni yönetimle tekrar değerlendireceğiz" dedi.  
Elektrik faturalarındaki TRT payı
Bakan Yıldız, elektrik faturalarındaki TRT payı konusunda soruya karşılık, bu payı kaldırmanın seçim beyannamelerinde bulunduğunu anımsattı.
Söz konusu payı iki kademe kaldırmayı amaçladıklarını dile getiren Yıldız, şunları kaydetti:
"Yalnız yerine, bir basın organı üzerinde hükümetin vesayeti olmaması için, genel bütçeden pay almamak kaydıyla başka bir fonun bulunması şartıyla faturalarımızdaki TRT payını kaldırabiliriz. Yıllık yaklaşık 500 milyon lira civarında TRT'ye ayrılan payın herhangi bir ödenekten ikamesi yapılmadan, milli bir kanalımızın böyle bir kaynağının kesilmesini doğru bulmam. Şu anda Avrupa Birliği'nin bir kısım direktifleri ve talimatlarıyla komşu ülkemiz Yunanistan'da böyle bir kanalın düştüğü durumu her beraber üzülerek gördük. Biz böyle bir şeye kesinlikle izin vermeyiz. Böyle bir şeyi kesinlikle düşünmeyiz. O yüzden TRT'nin bu fonu tedarik etmesiyle beraber ister telekomünikasyon ister iletişim alanı isterse herhangi bir sektörden, bunu tedarik etmesinden sonra ancak bunu kaldırabiliriz."
TRT için bu fonun bulunacağına inandığını ifade eden Yıldız, "TRT bu konuda çalışmalar yapıyordur mutlaka" diye konuştu.  
Yıldız, elektrikteki kayıp-kaçak konusunda 2015 sonuna kadar Türkiye'nin AB ortalamasını yakalamasını hedeflediklerini, 2 bölge dışında da kayıp-kaçak oranının yüzde 9,4 olduğunu ve AB ortalamasının altında bulunduğunu ifade etti.

11 Temmuz 2013 19:45 İSTANBUL AA Taksim Gezi Parkı önünde toplanan bir grup, Mısır'da ordunun yönetime el koymasını protesto etti

Taksim'de Mısır'daki darbe protesto edildi

  11 Temmuz 2013 19:45 İSTANBUL AA 

Taksim Gezi Parkı önünde toplanan bir grup, Mısır'da ordunun yönetime el koymasını protesto etti.

Gezi Parkı girişindeki merdivenlerde toplanan gruptakiler, "Askeri darbe çözüm olamaz" ve "Halkın demokrasi talebinden ordular rol çalamaz" yazılı dövizler taşıdı. 

Grup adına açıklama yapan Aydın Silier, Mısır'daki darbenin yol açtığı acıları hatırlatmak, askeri darbelere Mısır'da ve her yerde karşı olduklarını dile getirmek için toplandıklarını söyledi.

Gezi Parkı eylemleri sırasında tanışan bir arkadaş grubu olduklarını kaydeden Silier, burada protestolarını sürdürürken Mısır'da yaşananların farkında olduklarını ortaya koymak için eylem yaptıklarını ifade etti. 

Silier, Mısır'da demokratik süreçlerin bir an önce işlemesi gerektiğini vurguladı. 

Gruptakiler, açıklamanın ardından dağıldı.    

Srebrenitsa'da katledilen isimsiz bebek "Fatima" adıyla defnedildi 11 Temmuz 2013 16:14

Srebrenitsa'da katledilen isimsiz bebek 

"Fatima" 

adıyla defnedildi

  11 Temmuz 2013 16:14

Srebrenitsa'da 8 binin üzerinde Boşnak'ın 

katledildiği soykırımın 

"isimsiz"

 kurbanı olan bebek 

"Fatima"

 adıyla toprağa verildi.



Avrupa'da, İkinci Dünya Savaşı'nın ardından yaşanan en büyük insanlık trajedisi olarak kabul edilen ve 8 bin 372 Boşnak erkeğin katledildiği Srebrenitsa soykırımının 18. yıl dönümü kapsamında Potoçari Anıt Mezarlığı'nda gerçekleştirilen törende, 409 kurbanın cenazesi, kılınan namazın ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

1995 yılı Temmuz ayında yaşanan soykırımda doğduğu gün hayatını kaybeden ve annesinin isteği üzerine mezarına "Fatima" ismi yazdırılan bebek de cenaze töreninde defnedildi.

"Fatima" bebeğin küçük tabutu, vatandaşlara duygulu anlar yaşattı.

Ratko Mladiç komutasındaki birlikler, BM'nin "güvenli bölge" olarak ilan ettiği Srebrenitsa'yı ele geçirmese ve katliam yaşanmasaydı, ''isimsiz'' bebek bu yıl 18 yaşında olacaktı.

Bebeğin annesi Hava Muhiç ve katliamın yaşandığı 1995 yılında 5 yaşında olan büyük kardeşi, bugün Bosna Hersek'ten ve Srebrenitsa'dan çok uzakta Fransa'da yaşıyor.

Bu yılki toplu cenaze törenine katılmak için Bosna Hersek'e gelen anne Hava Muhiç, tüm akrabalarının Potoçari Anıt Mezarlığı'nda gömülü olduğunu ve bu nedenle kızının da buraya gömülmesini istediğini söyledi.

Yetkililerden, ''isimsiz'' kızının tabutuna isim yazılmasını rica ettiğini belirten Hava Muhiç, ''İsimsiz olarak defnedilmesini istemedim" dedi. 


11 Temmuz 2013 15:45 KAHİRE Mısır'ın Kuzey Sina bölgesinde 2. Ordu Komutanı Tümgeneral Ahmed Vasfi'nin aracına ateş açıldı

Mısır'da 2. Ordu Komutanı Vasfi'ye suikast girişimi

  11 Temmuz 2013 15:45 KAHİRE

Mısır'ın Kuzey Sina bölgesinde 2. Ordu Komutanı Tümgeneral Ahmed Vasfi'nin aracına ateş açıldı.

Mısır Ordusu sözcüsü Ahmed Muhammed Ali, yaptığı yazılı açıklamada, Sina'nın eş-Şeyh Zevid bölgesindeki birlikleri denetlemeye gittiği sırada 2. Ordu Komutanı Tümgeneral Ahmed Vasfi'nin aracına yoğun ateş açıldığı belirtildi.

Açıklamada, emniyet güçleri ile saldırganlar arasında çatışma yaşandığı, saldırıyı düzenleyenlerden birinin yakalandığı diğerinin ise kaçtığı kaydedildi.

Tümgeneral Vasfi'nin sağlık durumuna ilişkin herhangi bir bilginin verilmediği açıklamada, saldırıda kullanılan araç içerisinde yaralı olarak bulunan bir kız çocuğunun, hastaneye kaldırıldığı ancak kurtarılamadığı ifade edildi. 

Müslüman Kardeşler Teşkilatı'ndan (İhvan) yapılan yazılı açıklamada, Vasfi'nin maruz kaldığı saldırıyı kınanarak, "İhvan'ın vazgeçemeyeceği ilkelerinin başında barışçıl olma ilkesi geliyor" ifadelerine yer verildi.


Bu arada Sina Yarımadası'nda cumartesi günü Şeyh Zuveyd kentindeki evine giderken kimliği belirsiz kişilerce kaçırılan 60 yaşındaki Semi, bu sabah kentin kuzeyindeki bir bölgede kafası kesilmiş halde bulundu.

İsviçre mahkemesinden başörtüsüne onay 11 Temmuz 2013 18:03 BERN AA İsviçre'de Yüksek Mahkeme, 2 kız öğrencinin şikayeti üzerine başörtüsü ile okula gidebileceği yönünde karar verdi

İsviçre mahkemesinden başörtüsüne onay

11 Temmuz 2013 18:03 BERN AA

İsviçre'de Yüksek Mahkeme, 2 kız öğrencinin şikayeti üzerine başörtüsü ile okula gidebileceği yönünde karar verdi.

İsviçre'nin Thurgau Kantonundaki Bürglen kasabasında, başörtüyle okula gitmek isteyen 17 yaşında 2 Makedon kızın okula alınmaması üzerine yapılan başvuruda Federal Mahkeme, okul yönetimini haksız buldu.

Yüksek Mahkeme, okul yönetiminin inanç özgürlüğünü ihlal ettiğine oybirliğiyle karar verdi.

Yasağa karşı başvurunun 2011'de yapıldığı belirtilirken, söz konusu yasağın okulda 15 yıl önce başladığı kaydedildi.

Srebrenitsa'dan ders çıkarılmalı AA 11 Temmuz 2013 17:37 SREBRENİTSA Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, "Srebrenitsa'dan ders çıkarılıp, Suriye rejiminin yürüttüğü katliamın durdurulması için uluslararası toplumun güçlü inisiyatif alması gerekir"

Srebrenitsa'dan ders çıkarılmalı

  AA 11 Temmuz 2013 17:37 SREBRENİTSA

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, "Srebrenitsa'dan ders çıkarılıp, Suriye rejiminin yürüttüğü katliamın durdurulması için uluslararası toplumun güçlü inisiyatif alması gerekir" dedi.

Srebrenitsa soykırımının 18. anma törenlerine katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, Srebrenitsa'da gerçekleştirilen soykırımın insanlık tarihinde ender görülen bir olay olduğunu vurgluadı.

Katliamın yapıldığı bölgenin, BM askerleri tarafından korunan, "uluslararası güvenli bölge" niteliğine sahip olduğuna işaret eden Çelik, "Üstelik bu insanlar kimseye saldırmamıştı. Uluslararası güvenli bölgede, uluslararası toplumun, BM'nin gözü önünde katliama uğradılar, şehit oldular. Bosna Hersek, 18 yıldır çocuklarının bir parçasını toprağa vermek için bekleyen annelerin vatanı. Uluslararası toplum buradaki büyük acıdan ders almalı" diye konuştu.

Çelik, günümüzde Suriye'de yeni Srebrenitsalar'ın oluşturulmaya çalışıldığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Eğer insanlık orada ne olacağına dair kafa karışıklığı içindeyse, gelsin Srebrenitsa'ya baksın. Burada mezarlar, şehitler okyanusu var. Bundan ders çıkarılması gerekir. Humus, Halep ve Şam'ın yeni Srebrenitsa olmaması için herkesin sorumluluğunu  yerine getirmesi lazım. 

Biz, yakın zamana kadar bu saldırılar durdurulsun, orada katliam politikasına son verilsin, Suriye yeni bir Bosna olmasın çağrısında bulunduk. Suriye, Bosna haline geldi. Uluslararası toplumun bunu seyretmesi, ahlaki olarak da siyasi meşruiyet açısından da sorgulanmaya yol açar. Burada, 18 yıldır çocuklarının bir parçasının bulunmasını bekleyen annelerin çığlığı buna yetmiyorsa, zaten söylenecek bir şey yok. İnsanlık adına bir umut olacaksa, herkesin barış içinde, bir arada yaşayacağı umudu, hala küçük bir umut olarak varsa, Srebrenitsa'dan ders çıkarılıp Humus, Halep ve Şam'da, rejim tarafından yürütülen katilamın durdurulması için uluslararası toplumun güçlü inisiyatif alması gerekir."

"Yakınlığımız, zamansal ve konjonktürel değil"

Bakan Çelik, Türkiye ve Bosna Hersek arasındaki ilişkilere dair, "Türkiye'nin, Bosna Hersek ile yakınlığı, zamansal, mevsimsel ya da konjonktürel değil" dedi.

İki ülke arasında manevi bağların olduğuna işaret eden Çelik, "Bosna Hersek'i hiçbir zaman kendi başına bırakmayacağız ve onun kendi başına kalmasına müsaade etmeyeceğiz. Bizim gayretimiz, Bosna Hersek'in bundan sonra daha güçlü, ayaklarının üzerinde daha sıkı durabilen bir yapıya sahip olmasıdır" ifadelerini kullandı. 

Çelik, Türkiye'nin, Bosna Hersek perspektfinin, Boşnaklar'a olduğu kadar, Hırvatlar'a ve Sırplar'a da barış vaad eden, onların da refahını gözeten bir perspektif olduğunu belirterek, "Tabiki Boşnak kardeşlerimizle olan bağımız, onlara ilgimiz ve desteğimiz ebediyete kadar devam edecektir" değerlendirmesinde bulundu.

11 Temmuz 2013 16:18 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Tarabya Köşkü'nde kabul etti

Gül ve Erdoğan biraraya geldi

11 Temmuz 2013 16:18 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Tarabya Köşkü'nde kabul etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü.


Gül'ün, Başbakan Erdoğan'ı Tarabya Köşkü'ndeki kabulü yaklaşık 1 saat 15 dakika sürdü.

Karaciç soykırım suçundan yeniden yargılanacak 11 Temmuz 2013 17:22 SARAYBOSNALAHEY Lahey'deki Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edilen Bosnalı Sırpların eski lideri Radovan Karaciç, yeniden soykırım suçundan yargılanacak

Karaciç soykırım suçundan yeniden yargılanacak

  11 Temmuz 2013 17:22 SARAYBOSNALAHEY

 

Lahey'deki Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edilen Bosnalı Sırpların eski lideri Radovan Karaciç, yeniden soykırım suçundan yargılanacak.

 

Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi Başkanı Theodor Meron başkanlığında toplanan Temyiz Konseyi, geçen yıl 28 Haziran'da alınan ve Karaciç'in Srebrenitsa haricinde Bosna Hersek'teki 7 farklı belediyede soykırım suçu işlemediğini öngören karara Savcılığın yaptığı itirazı değerlendirdi. Temyiz Konseyi, Karaciç'in Srebrenitsa'nın yanı sıra ülkenin çeşitli bölgelerindeki 7 belediyede de soykırım suçu işlediği gerekçesiyle yargılanmasına karar verdi.

Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi Hakimler Konseyi Başkanı O-Gona Kwon, geçen yıl 28 Haziran'da aldığı kararla, Karaciç'in, Mart-Aralık 1992 tarihlerinde Bosna Hersek'in 7 belediyesinde soykırım işlemediğine ve yargılanmasına sadece Srebrenitsa'da soykırım işlemek suçundan devam edileceğine karar vermişti. 

11 Temmuz 2013 17:11 ANKARA İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, yarın çalışma ziyareti kapsamında Ankara'ya gelerek Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile görüşecek

İran Dışişleri Bakanı Türkiye'ye geliyor

11 Temmuz 2013 17:11 ANKARA
İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, yarın çalışma ziyareti kapsamında Ankara'ya gelerek Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile görüşecek.

Edinilen bilgiye göre, Ankara'ya günübirlik çalışma ziyaretinde bulunacak olan Salihi, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile bir araya gelecek.
Görüşmede, ikili ilişkiler ve bölgesel gelişmelerin ele alınması öngörülüyor.

Adeviyye'de su ve hurmayla iftar yapanlar var 11 Temmuz 2013 16:51 KAHİRE AA İHH Yönetim Kurulu Üyesi ve Hukuk Danışmanı Avukat Gülden Sönmez, Rabiatul Adeviyye meydanında "iftar açacak yemek bulamadıkları için su ve hurma ile idare edenler olduğunu"

Adeviyye'de su ve hurmayla iftar yapanlar var

  11 Temmuz 2013 16:51 KAHİRE AA
İHH Yönetim Kurulu Üyesi ve Hukuk Danışmanı Avukat Gülden Sönmez, Rabiatul Adeviyye meydanında 
 

"iftar açacak yemek bulamadıkları için su ve hurma ile idare edenler olduğunu" 

söyledi.

 

İHH Yönetim Kurulu Üyesi ve Hukuk Danışmanı Avukat Gülden Sönmez ve beraberindeki ekip, AA Kahire Bölge Müdürlüğünü ziyaret etti.

Sönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım 

Vakfı'nın (İHH), 136 ülkede Ramazan 

dolayısıyla başlattığı yardım programının bir 

parçası olarak Mısır'da da iftar programı 

düzenlediklerini bildirdi. 

 

Kahire Rabiatul Adaviyye meydanında iftar 

buluşmasını dünden itibaren gerçekleştirmeye 

başladığını, Türkiye kamoyunun desteğini 

sürdürnesi halinde yardımın devam edeceğini 

söyledi. 

Meydanda askeri darbeye karşı haklarını almak üzere bekleyişlerini sürdüren göstericilere 10 bin kişilik iftar verdiklerini kaydeden Sönmez,

 "Meydandaki insanlar yiyecek bir şey olmadığı için su ve hurma ile oruçlarını açıyorlar ve yemek için başka bir şey bulmakta zorlanıyorlar. 

Darbe ile zaten yoksulluğun yaygın olduğu Mısır'da ortam krize dönüşmüş. 

Türkiye'deki yardımseverler, kamuoyu ve halk destek verdiği sürece Mısır'daki yardımlarımıza devam edeceğiz. 

Türkiye'den aldığımız intibah ise yardımların devam etmesi yönünde"

 dedi. 

Rabiatul Adaviyye meydanındaki insanların darbeye karşı durmakta kararlı olduklarını gözlemlediklerini anlatan Sönmez, şunları aktardı: 

"Buraya geldiğimiz günden beri yaptığımız temaslar ve konuştuğumuz  insanlar, darbeye karşı durmaya kararlılar. 

Haklarının ve geleceklerinin gasp edildiğini düşünüyorlar ve bir şekilde haklarının iade edilmesini istiyorlar. 

Mursi'nin göreve tekrar görevinin başına gelmesini ve tekrar normal düzene geçilmesini talep ediyorlar.

 Askeri darbeyi hiç bir şekilde kabul etmeyeceklerini söylüyorlar. 

Kadınlar ile konuştuğumuzda,  çocukları için korku dolu ve karanlık bir gelecek, baskı içinde bir hayatın asla tekrar inşa edilmesine müsade etmeyeceklerini söylüyorlar." 

 

Uluslararası insan hakları kuruluşlara davet

İHH Yönetim Kurulu Üyesi ve  Hukuk 

Danışmanı Avukat Gülden Sönmez, Mısır'da 

yaşanan darbenin ardından başta Birleşmiş 

Milletler (BM) İnsan Hakları Komiserliği 

olmak üzere tüm uluslararası insan hakları 

kuruluşlarını yerinde gözlem yapmaya davet 

etti.

 

Sönmez, 

 "Bu kuruluşlar gelip burada hukukun nasıl çiğnendiğini görsünler. 

İnsanların nasıl haksız yere tutulduğunu tespit 

etsinler ve yapılması gereken ne varsa bu 

konudaki girişimleri yaparak mekanizmaları 

işletsinler" 

şeklinde konuştu.  

Mısır'daki yaşananların uluslararası sivil toplum kuruluşları ve insan hakları örgütlerinin gözlemlerine açılması gerektiğini dile getiren Sönmez, 

"Bizim ileride tutuklu bulunan liderler ile görüşme talebimiz olabilir"

 dedi. 

Mısır'da ordunun yönetime el koymasının ardından tutuklananların yakınlarıyla görüştürülmediğine de dikkati çeken Sönmez, bu durumun insanların endişelerini arttırdığını vurguladı.

 

11 Temmuz 2013 14:42 ANKARA Bakanlık, Gezi Parkı odaklı olaylarda tutuklanan kişilere işkence yapıldığına dair haberlerin doğru olmadığını bildirdi

Adalet Bakanlığı iddialara cevap verdi.

  11 Temmuz 2013 14:42 ANKARA
Bakanlık, Gezi Parkı odaklı olaylarda tutuklanan kişilere işkence yapıldığına dair haberlerin doğru olmadığını bildirdi.

Adalet Bakanlığı, Gezi Parkı odaklı olaylarda tutuklanan kişilere işkence yapıldığına dair haberlerin doğru olmadığını, haberde sözü edilen kişilerin işkence iddiaları konusunda herhangi bir şikayetlerinin olmadığının kendi imzaları ile kayıt altına alındığını bildirdi.
Adalet Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, bazı medya organlarında bugün yer alan "Gezi Tutukluları İşkencede" başlıklı haberlere ilişkin kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla açıklama yapma ihtiyacı duyulduğu belirtildi.
Açıklamada, görevi yaptırmamak için direnme suçundan İstanbul 13. Sulh Ceza Mahmemesince tutuklanarak Metris Ceza İnfaz Kurumuna gönderilen 8 tutuklunun 5275 sayılı Kanunun 113. Maddesi'nde belirtilen, "tutuklular, maddi olanaklar elverdiğince suç türlerine ve taşıdıkları güvenlik riskine göre ayrı odalarda barındırılırlar. Aralarında husumet bulunanlar ile iştirak halinde suç işlemiş olanlar aynı odalarda barındırılmazlar ve birbirleri ile temas etmelerini engelleyecek tedbirler alınır" hükmü uyarınca ayrı bölümlere alındıkları ifade edildi.
Haberde söz edilen ilgili kişilerin kaldıkları bölümlerde cinayet, hırsızlık, gasp, uyuşturucu ve cinsel suçlardan tutuklu ve hükümlü bulunmadığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Habere konu edilen kişilerin kaldıkları bölümlerde oruç tutmayanların yanı sıra tutanlarda bulunmaktadır. Bu nedenle de günlük yemek dağıtımı düzenli olarak yapılmaktadır. Dolayısıyla 'oruç tutan mahkumların yanlarına yerleştirildikleri için yemek yemelerine de izin verilmediği' iddiası doğru değildir. 

Cezaevi yönetimine ve revirine, söz konusu tutukluların darp edildiklerine ilişkin sözlü veya yazılı herhangi şikayet iletilmemiştir. Haberde ismi geçen 8 kişi ile kurum müdürü tek tek görüşmüş ve bu kişilerin, habere konu edilen iddialar konusunda herhangi bir şikayetlerinin olmadığı kendi imzaları ile kayıt altına alınmıştır."


İşsizlik beklentilerimiz çerçevesinde gerçekleşecek

  11 Temmuz 2013 14:43 ANKARA 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, "Bu yıl işsizlikle ilgili bir sürpriz yaşamayacağız. İşsizlik beklentilerimiz çerçevesinde gerçekleşecek" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan ve beraberindekileri Bakanlık toplantı salonunda kabul etti.
Bakan Çelik, erken emeklilikle ilgili soru üzerine, erken emeklilikle ilgili söylemediklerinin yazılıp, konuşulduğunu belirterek, "Bu işin dedikodusu aldı başını gidiyor" dedi.
1999 yılında oyunun kuralının oyun ortasında değiştirildiğini dile getiren Çelik, bunun neticesinde bugün sorun yaşayan vatandaşların maalesef yanlış bilgilendirildiğini söyledi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakalığı masasının diyalog masası olduğunu, kendilerine gelen bütün talepleri dinlediklerini dile getiren Çelik, "Erken emeklilik bizim sistemimizde hiç olaması gereken bir kavramdır. Erken emeklilik olur mu? Türkiye erken emekliliği 1991'de yaşadı. 1999'da yasa o erken emekliliğin neticesidir. Biz gelecek nesilleri üzmek için bir politika inşa etmiş değiliz. Kamu kaynaklarını, dengeli şekilde dağıtılması gereken kaynaklar olarak görüyoruz" diye konuştu
İşsizlik beklentiler çerçevesinde gerçekleşecek
Çelik, "yıl sonundaki işsizlik rakamı" ile ilgili soruyu yanıtlarken de işsizlikte geçen yıla kıyasla bu yıl kısmi bir artışın olduğunu söyledi.
İş gücü piyasasıyla ilgili Bakanlık olarak aldıkları önlemlerin önemine işaret eden Çelik, "2013'te işsizlikle ilgili bir sürpriz yaşamayacağız. Beklentilerimiz çerçevesinde gerçekleşecek. Bu yıl yüzde 8'ler civarında olacak" dedi.
Hak-İş taşeron işçi raporunu sundu
Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Arslan da gündemlerindeki birinci konunun kamu toplu iş sözleşmeleriyle ilgili gelişmeler olduğunu belirterek, Hak-İş'in kamuda 30 bin üyesiyle toplu iş görüşmeleri müzakerelerinin tarafı olduğunu söyledi.
Son gelişmeleri değerlendirip, ücret ve benzeri taleplerini paylaşmak için görüşme isteğinde bulunduklarını ifade eden Arslan, şöyle konuştu:
"Uzun zamandır tartışma konusu olan sözleşmeli personelle ilgili sorun çözüldü. Düzenleme bu kesimdeki arkadaşlarımızı rahatlatmıştır. Bundan dolayı teşekkür ediyoruz. 5 yıllık çakılı kadro gibi düzenlemeler, arkadaşlarımızı rahatsız etse de sorunun çözüm bulması oldukça önemli."
 Arslan, taşeron işçilerin de Hükümetten müjde beklediğini dile getirerek, ücret adaletinin sağlanmasını ülkedeki barış için önemli bulduklarını söyledi.

ANKARA 11 Temmuz 2013 14:31 İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin girdiği Seviye Belirleme Sınavı sonuçları yarın açıklanacak. İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin girdiği Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçları yarın açıklanacak

SBS sonuçları yarın açıklanacak 

http://oges.meb.gov.tr

ANKARA  11 Temmuz 2013 14:31
İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin girdiği Seviye Belirleme Sınavı sonuçları yarın açıklanacak.

İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin girdiği Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçları yarın açıklanacak.





SBS, 8 Haziran 2013 tarihinde 1 milyon 127 bin 211 ilköğretim 8. sınıf öğrencisinin katılımıyla yapılmıştı.
 Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecek. Sonuçlar 

''http://www.meb.gov.tr'' ile 

''http://oges.meb.gov.tr'' adreslerinde yayımlanacak. 

İlköğretim 8. sınıf öğrencileri için ayrıca Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) yapılmadığı için SBS puanı PYBS puanı olarak kullanılarak yerleştirme işlemleri yapılacak. PYBS ise 16 Temmuz 2013 tarihinde açıklanacak.

Mısır'da Başbakanlığa atanan Biblavi AA'ya konuştu 11 Temmuz 2013 14:39 KAHİRE

Mısır'daki olayların arkasında İsrail ve batılı güçler var

  11 Temmuz 2013 14:27 BEYRUT AA
Lübnan'daki Hizbullah'ın ilk genel sekreteri Subhi et-Tufeyli, Mısır'da meydana gelen olayların arkasında İsrail ve Batılı güçlerin olduğunu söyledi.

Lübnan'daki Hizbullah'ın ilk genel sekreteri Subhi et-Tufeyli, Mısır'da meydana gelen gelişmeleri ve Hizbullah'ın Suriye'de Esed güçlerinin safında savaşmasını AA muhabirine değerlendirdi. 
Mısır'da ordunun yönetime el koymasına ilişkin Tufeyli, "Olayların arkasında İsrail ve Batılı güçler var" dedi.
Geçen seneden bu yana cereyan eden olaylara bakıldığında Muhammed Mursi'nin göreve gelmesiyle yönetimin başarısız olduğunu göstermek için karalama ve iftira politikaları başlatıldığını belirten Tufeyli, "Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) çatısı altında kurulacak devletin, başarısız olması hedeflendi" ifadesini kullandı. 
Tufeyli, İhvan'a yönelik saldırıların basın aracılığıyla devam ettiğine ve Müslüman Kardeşler'in kendisini bu alanda müdafaa edecek mekanizmasının bulunmadığına dikkati çekti.
Mısır halkı yönetime karşı kasıtlı olarak kışkırtılıyor
İhvan yönetimindeki devletin başarısız olması için ülkede sistematik şekilde kargaşa çıkarıldığını ve ekonomiye zarar vermek için çaba gösterildiğini vurgulayan Tufeyli, sözlerine şöyle devam etti:
"Mısır'da bir süredir yakıt ve elektrik sıkıntısı yaşanırken, askeri darbeden sonra aniden halkın yakıt ve elektrik ihtiyacı karşılanmaya başlandı. Buradan şunu anlıyoruz ki, Mısır halkı, yönetime karşı kasıtlı olarak kışkırtıldı"
Tufeyli, Mısır yargısına ve geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur'a da şu sözlerle tepki gösterdi:
"Anayasanın iptali ve seçimle başa gelmiş cumhurbaşkanının hapsedilmesi  anayasaya uygun mudur? Mısır ordusunun tanklarıyla geçici cumhurbaşkanlık görevine getirilen Mansur, eğer sen bir hakim isen ve vicdanın varsa bunun anayasaya uygun olmadığını söylemen gerekir. Çünkü bu anayasa halkın referandumu ile belirlendi."
Hizbullah, Lübnan'da muhtemel mezhepler arası savaşın kapılarını açtı
Subhi Tufeyli, Hizbullah'ın Suriye'ye askeri müdahalesini kınayarak, çatışmaların ateşinin Lübnan'a sıçrayabileceği, bunun da mezhepler arası savaşa dönüşebileceği uyarısında bulundu.
Tufeyli, "Hizbullah, Suriye'ye müdahalesiyle Lübnan'daki direnişçi nüfuzunu, dolayısıyla İsrail'in karşısındaki mukavemet gücünü de sonlandırdı. Bu müdahaleyle ayrıca Lübnan'da muhtemel mezhepler arası savaşın kapılarını açtı. Hizbullah, direniş ve mukavemette iftihar ettiğimiz şerefini yerlere düşürdü" ifadesini kullandı.
Tufeyli Hizbullah'ın Suriye'ye müdahale gerekçesinin "Hz. Zeyneb'in makamını korumak" olduğunu hatırlatarak, "Söz konusu gerekçeyi başlangıçta da kabul etmemiştim. Hizbullah, Suriye'ye müdahale etti ancak daha sonra kadınları ve çocukları katleden, şehirleri yerle bir eden diktatör Suriye yönetiminin yanında yer aldığını itiraf etti" diye konuştu.
Tufeyli, Hizbullah'ın Suriye'ye müdahaleden vazgeçip, Lübnan'a dönmesini, İran'ın ise yürüttüğü siyaseti, Müslümanların selameti için bir kere daha gözden geçirmesini temenni ettiğini kaydetti.
Hizbullah'ın kurucularından Şeyh Subhi et-Tufeyli, 1989-1991 yılları arasında Hizbullah Genel Sekreterliği görevinde bulunmuştu. Tufeyli 1997'de, Lübnan'daki Şiilerin kötüleşen sosyal ve ekonomik durumlarını protesto etmek için hükümete karşı sivil itaatsizlik eylemi başlatmış, Hizbullah da Tufeyli'nin bu girişimine karşı çıkarak, 1998'de hareketten ayrılması yönünde karar almıştı.



Mısır'da 2. Ordu Komutanı Vasfi'ye suikast girişimi

  11 Temmuz 2013 14:40 KAHİRE
Mısır'ın Kuzey Sina bölgesinde 2. Ordu Komutanı Tümgeneral Ahmed Vasfi'yenin aracına ateş açıldı.

Mısır Ordusu sözcüsü Ahmed Muhammed Ali, yaptığı yazılı açıklamada, Sina'nın eş-Şeyh Zevid bölgesindeki birlikleri denetlemeye gittiği sırada 2. Ordu Komutanı Tümgeneral Ahmed Vasfi'nin aracına yoğun ateş açıldığı belirtildi.
Açıklamada, emniyet güçleri ile saldırganlar arasında çatışma yaşandığı, saldırıyı düzenleyenlerden birinin yakalandığı diğerinin ise kaçtığı kaydedildi.
Tümgeneral Vasfi'nin sağlık durumuna ilişkin herhangi bir bilginin verilmediği açıklamada, saldırıda kullanılan araç içerisinde yaralı olarak bulunan bir kız çocuğunun, hastaneye kaldırıldığı ancak kurtarılamadığı ifade edildi. 
Müslüman Kardeşler Teşkilatı'ndan (İhvan) yapılan yazılı açıklamada, Vasfi'nin maruz kaldığı saldırıyı kınanarak, "İhvan'ın vazgeçemeyeceği ilkelerinin başında barışçıl olma ilkesi geliyor" ifadelerine yer verildi.



Mısır'da Başbakanlığa atanan Biblavi AA'ya konuştu

  11 Temmuz 2013 14:39 KAHİRE
Mısır’da ordunun yönetime el koymasından sonra Başbakanlığa atanan Hazim Biblavi, yeni kabineyi oluşturma çalışmalarını AA'ya anlattı.

Mısır’da ordunun yönetime el koymasından sonra Başbakanlığa atanan Hazim Biblavi, gelecek hafta hükumetini kuracak.
AA muhabirine telefonla açıklama yapan Biblavi, yeni kabineyi oluşturma çalışmaları hakkında bilgi verdi. Biblavi, “Parti eğilimi gözetmeyeceğim. İhvan'ın siyasi kanadı Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP), Selefi eğilimli Nur Partisi (NP) ve Muhammed Mursi’nin göreve iade edilmesi için mücadele eden Ulusal Kurtuluş Cephesi (UKC) ile görüşeceğini” belirtti.   
Kabinesine alacağı bakanlarda 4 ana özellik arayacağını belirten Biblavi,” Mesleki yeterlilik, çalışkan, sicili temiz ve halk tarafından güvenirliği olan” kişileri seçeceğini sözlerine ekledi.   
Gelecek hafta kabinesini kurması beklenen Biblavi, Ülkenin  içinde bulunduğu bu zor durumdan bir an önce çıkması için hükumet üyeleri arasındaki uyumun önemli olduğunu belirtti.
Biblavi'nin, listesinde hangi isimlere yer vereceği merak konusu oldu.
Ordu tarafından göreve getirilen geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur, Hazım Biblavi'yi hükumeti kurmakla görevlendirmişti.