BeKoS tv Every Day A Film We are now less then a minute Türkiye'yiz

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

10 Eylül 2013 Salı

Apple’dan ‘ucuz iPhone’ hamlesi

Apple’dan ‘ucuz iPhone’ hamlesi | euronews, şirketler

Akıllı telefon sektöründe Samsung karşısında pazar payı düşmeye devam eden Apple, tüketicilerin rahatlıkla alabileceği daha düşük kaliteli materyallerden üretilen iPhone 5C modelini piyasaya sürmeye hazırlanıyor.
4 inc genişliğindeki ekran ve çift çekirdek işlemciye sahip olması beklenen yeni iPhone 5C, performans bakımından bir kayıp yaşatmazken 8 megapiksel arka ve 1,2 megapiksel ön kamerası olacak.
iPhone’un ucuz modeliyle piyasadaki saygınlığını yitireceği yönünde yorumlar yapılırken, Apple ise bu hamlesiyle Samsung’un pazar payını hızla artırdığı özellikle Çin ve Hindistan’da alt ve orta sınıfı hedefliyor.
Geçen yıl 702 dolardan işlem gören Apple hisseleri son bir yıl içinde yüzde 29 değer kaybetti.

Apple yeni düşük maliyetli modelini tanıttı Amerika’da bu telefon sözleşme imzalamadan 549 dolara satışa sunulacak

Apple yeni iPhone’ları tanıttı | euronews, dünya

 

Teknoloji devi Apple Amerika Birleşik Devletleri’nin Kaliforniya eyaletinde bulunan merkezinde iki yeni model akıllı cep telefonunu tanıttı.

Büyük ilgi gören etkinlikte iPhone 5S’in yanı sıra daha ucuza satılacak olan 5C de modeli de tanıtıldı. Samsung’la pazar payı için mücadele eden Apple’nin 5C modelinin arka kısmı 5 farklı renkte plastikten yapıldı.

iPhone 5S ise yenilenen işlemci, grafik geliştirmeleri, hareket sensörü ve kameradaki değişiklere ek olarak parmak izi okuma özellikleri ile piyasaya çıkıyor. A7 işlemcisi kullanılan 5S’teki işlem hızı iPhone 5’e göre iki kat artırıldı.

Akıllı telefonlar iki yıllık sözleşme ile Amerika’da 99 ile 299 dolar arasında değişen fiyatlara satılacak. 20 Eylül’de birçok ülkede piyasada olacak yeni model iPhone’lar 650 ile 850 euro arasında değişen fiyatlarla satışa sunulacak.

Akıllı telefon piyasasında Samsung başta olmak üzere diğer şirketlerle yarışan Apple’ın yeni fiyat strateji piyasa uzmanları tarafından olumlu karşılanmadı. İtalyan Corriere della sera gazetesi için teknolojik gelişmeleri takip eden Gazeteci Paolo Ottolina yeni modeller telefonları ve piyasaya etkisini değerlendirdi.

Gazeteci Paolo Ottolina, 

“Apple yeni düşük maliyetli modelini tanıttı. Ama gerçekten ucuz değil. 

Çünkü Amerika’da bu telefon sözleşme imzalamadan 549 dolara satışa sunulacak.

 Bu nedenle bu ciddi bir ucuz akıllı telefon değil. Ama bu model, Google Android’in giderek yükseldiği Çin gibi ihracat pazarlarını zorlayabilir. Bu modeller Samsung gibi rakiplerle yarışta yeterli olacak mı? Eğer borsa tepkisine bakarsak cevabım hayır. Özellikle 20 Eylül sonrasında piyasada olacak yeni modeller Amerikan şirketinin geleceği hakkında daha fazla şey söyleyecek.”