BeKoS tv Every Day A Film We are now less then a minute Türkiye'yiz

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

21 Ağustos 2013 Çarşamba

Mısır’da Mübarek’in dışarı çıkması gündemde Ben birini hapse koyup diğerini çıkarmak için doğru zaman olduğunu düşünmüyorum Halk Akımı Platformu Başkanı

Mısır’da Mübarek’in dışarı çıkması gündemde | euronews, dünya

 

Mısır’da Müslüman Kardeşler Teşkilatı lideri Muhammed Bedii’nin tutuklanmasının ardından Kahire güne sakin başladı.

Buna karşın Bedii’nin tutulduğu Tora Cezaevi’nde iki yıldan bu yana yatan devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in ise yolsuzluk davasından beraat etmesinin ardından serbest bırakılması için başvuru yapıldı.

Mübarek’in avukatları, yaptıkları başvurunun mahkeme tarafından çarşamba günü değerlendirmeye alınacağını açıkladı.

Bundan sonraki süreçte Mübarek’in serbest kalması durumunda ülkenin başka bir kaos ortamına sürüklenmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Halk Akımı Platformu Başkanı ve sol partileri içinde barındıran Ulusal Kurtuluş Cephesi liderlerinden Hamdin Sabahi konuyu euronews’a değerlendirdi.

Sabahi, “Ben birini hapse koyup diğerini çıkarmak için doğru zaman olduğunu düşünmüyorum. Çünkü iki rejim de otoriter ve halkın çıkarları doğrultusunda hareket etmiyor. Ben devrimin Mübarek rejimine karşı devam etmesi gerektiğini söylüyorum. Çünkü Mübarek rejimi henüz düşmedi. Devrimi gerçekleştirdik ama politikalar değil sadece simalar değişti.

 Bunun yerine kendimizi halkın çıkarlarına karşı çalışan başka bir otoriter rejimin içinde bulduk. Eskisi sadece laikti yenisi ise İslamcı.” dedi.

Şam’da kimyasal silah iddiası: En az 600 ölü

Esad güçlerinin Şam’ın Doğu Guta bölgesinde düzenlediği saldırılarda 635 kişinin öldüğünü açıklandı. Muhalifler saldırılarda kimyasal silah kullanıldığını öne sürdü.

Saldırıdan hemen sonra yayınlanan görüntülerde çok sayıda kişinin cesedi yer aldı. Muhalif Yerel Koordinasyon Komitesi Şam’ın doğusundaki Batna’da yer alan bir hastaneye yüzlerce cesedin getirildiğini açıkladı.

Kentin Guta bölgesindeki saldırıda Hammuriye’de 300, Arbin’de 78, Sepka’da 67, Keffar Batna’da 140 ve Muaddamiye’de 50 kişinin hayatını kaybettiğini belirtildi.

Saldırı Suriye’de kimyasal silah kullanıldığı iddialarının incelenmesi için gönderilen BM misyonunun Şam’da incelemelerde bulunduğu sırada gelmesi dikkat çekti.

Hafta başında Şam’a gelen BM kimyasal silah denetçileri Halep’in Han el Aseli bölgesi olmak üzere ülkenin çeşitli yerlerinde kimyasal silah kullanılması ile ilgili inceleme başlatmışlardı.

Şam’da kimyasal silah iddiası: En az 600 ölü | euronews, dünya