BeKoS tv Every Day A Film We are now less then a minute Türkiye'yiz

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

8 Eylül 2013 Pazar

Üç şehrin hikayesi İstanbul, ışığın ve gölgenin, eski ile yeninin, doğuyla batının köprüsüdür

Üç şehrin hikayesi | euronews, SPOR

 

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, eski ile yeni, doğu ile batı arasında bir köprü olan İstanbul’un 2020 olimpiyatlarının ev sahipliğini hak ettiğini söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin Rusya’nın St. Petesburg şehrindeki toplantısında, 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları’nı düzenlemeye aday kentlerin sunumları kapsamındaki programda Türkiye’nin olimpiyat iddiasını ve İstanbul’un ayrıcalığını anlattı. Kılıç sunumunda, 

“İstanbul, kapasitesi yanında geçmişi de olan 

bir şehir. 

İstanbul, ışığın ve gölgenin, eski ile 

yeninin, doğuyla batının köprüsüdür.

 İstanbul bir elmas gibi parlayan bir şehirdir.” 

ifadelerini kullandı.

Suat Kılıç konuşmasında ayrıca Türkiye’nin dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri olduğunu, 2023 yılında, milli gelir yönünden dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmayı hedeflediklerini ve Olimpiyat Oyunlarının ulaştırma dahil olmak üzere Türkiye’nin gelişimlerinin tüm yönleriyle uyumlu olduğunu söyledi.

Toplantıda, 2020 Olimpiyat Oyunlarına İstanbul ve Madrid ile birlikte aday bir diğer şehir, Japonya’nın başkenti Tokyo adına ise belediye başkanı Naoki Inose konuştu. Inose, “Pek çok insan bizim teklifimizin bu yarıştaki en güvenlisi olduğunu söylüyor. Ama ben anlamıyorum, insanlar neden bunun iyi birşey olduğunu anlamak istemiyorlar.” dedi.

Tokyo daha önce 1964’te olimpiyatlara ev sahipliği yapmıştı. Japon yetkililer, Mart 2011’de 21 bin kişinin ölümüne yol açan deprem ve tsunaminin ardından altyapı yenileme çalışmalarının hızlandırılması için olimpiyatlara aday olduklarını belirtiyorlar.

2020 Yaz Olimpiyat Oyunları’nı düzenlemeye aday bir diğer şehir İspanya’nın başkenti Madrid ise 2012 ve 2016 Olimpiyat Oyunları için de teklif sunmuş ancak başarısız olmuştu. İspanyol basınına göre 2020 Olimpiyat Oyunları için Madrid’in karşısındaki en güçlü aday İstanbul.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi bu üç aday şehir arasından hangisinin 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları’nı düzenleyeceğine 7 Eylül’de Arjantin’in başkenti Buenos Aires’teki toplantısında karar verecek.

İstanbul beşinci kez elendi Daha önce 2000, 2004, 2008 ve 2012 Yaz Olimpiyat Oyunları

İstanbul beşinci kez elendi | euronews, SPOR

 

2020 Yaz Olimpiyat Oyunları Japonya’nın başkenti Tokyo’da düzenlenecek. 

Daha önce 2000, 2004, 2008 ve 2012 Yaz Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği için yaptığı başvurulardan sonuç alamayan İstanbul, 2020 adaylığında da oyunları düzenlemeye hak kazanamadı.

İstanbul, 2020 yılındaki olimpiyat oyunlarına ev sahibi olabilmek için Tokyo ve İspanya’nın başkenti Madrid ile yarıştı. Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te düzenlenen oturumunda iki turlu seçim yapıldı.

Madrid’in seçimlerin ilk turunda elenmesinin ardından İstanbul ve Tokyo finalde yarıştı. Daha önce 1964 yılındaki Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği yapan Tokyo, final oylamasında Türkiye’yi geride bırakarak 2020 Oyunları’nı da düzenlemeye hak kazandı.

56 yıl sonra bu coşkuyu tekrar yaşayacak Tokyo,’‘Yarını Keşfet’‘ sloganıyla yola çıktı.
Tanıtım çalışmalarında yenilik ve keşif temalarını öne çıkardı. Japonya’nın geleneksel sakura (kiraz) ağacının çiçekleriyle bezeli bir çelenkten esinlenerek tasarlanan Tokyo 2020 logosunda ise tek bir dünya ve barış içinde bir arada yaşam temsil edildi.

 

Türkiye’den Deniz Akçay’ın ‘Köksüz’ adlı ilk filminin de bulunduğu Altın Aslan’ın bu yılki sahibi ‘Sacro GRA’ belgeseli | euronews, dünya

Altın Aslan’ın bu yılki sahibi ‘Sacro GRA’ belgeseli | euronews, dünya

 

Bu yıl 70.si düzenlenen Venedik Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu. İtalyan yönetmen Gianfranco Rosi imzalı ‘Sacro GRA’ adlı belgesel en iyi film dalında verilen Altın Aslan Ödülü’ne layık görüldü.

Roma’nın çevre yolunda çekimleri iki yıl süren ‘Sacro GRA’ belgeseli otoyol kenarındaki farklı hayatları ekrana yansıtıyor.

Dünyanın en eski film festivalinde ‘Miss Violence’ adlı filmi ile en iyi yönetmen dalında yarışan Yunan Aleksandros Avranas Gümüş Ayı Ödülü’nü alırken, aynı filmin başrol oyuncusu Themis Panou en iyi erkek oyuncu seçildi.

İki ödüle layık görülen ‘Miss Violence’ filminde Aggeliki adlı küçük kız 11. yaş gününde balkondan atlayarak hayatını kaybeder. Ailesi Aggeliki’nin ölümünün intihar veya bir kaza olmadığından emindir.

En iyi kadın oyuncu ödülü ise Emma Dante yönetmenliğindeki ‘Vis Castellana Bandiera’ filmindeki rolü ile İtalyan sanatçı Elena Cotta’ya verildi.

Adaylar arasında Türkiye’den Deniz Akçay’ın ‘Köksüz’ adlı ilk filminin de bulunduğu ‘Luigi de Laurentiis’ (Geleceğin Aslanı) ödülü Noaz Deshe’in yönettiği ‘White Shadow’ (Beyaz Gölge) adlı yapıtın oldu.

 

UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Malule Malule’de şiddetli çatışmalar Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) geçtiğimiz hafta stratejik öneme sahip Malule’nin kontrolünü ele geçirdiğini duyurmuştu

Malule’de şiddetli çatışmalar | euronews, dünya

Uluslararası toplum Guta’daki kimyasal saldırı sonrası Şam rejimini nasıl cezalandıracağını tartışadursun, Suriye’de iç savaş tüm şiddeti ile sürüyor. Suriye ordusu ile muhalifler arasındaki çatışmalar, başkent Şam kırsalındaki Malule bölgesinde yoğunlaşmış durumda.

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) geçtiğimiz hafta stratejik öneme sahip Malule’nin kontrolünü ele geçirdiğini duyurmuştu. Beşar Esad’a bağlı Suriye ordusu, dün bir grup yabancı gazeteciyi bölgeye götürdü. Rejim güçleri de Lübnan ile Suriye’nin Humus kentini bağlayan Malule’yi kendilerinin kontrol ettiğini iddia ediyor.

UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Malule, tanklar ve ağır silahlar eşliğinde bölgeyi kuşatan Suriye ordusu ile muhaliflerin yoğun ateşi altında.

Beni Böyle Sev 1.Bölüm Tek Parça HD


Beni Böyle Sev 1.Bölüm Tek Parça HD 

 bi replik :)

- az git 

:)

 

1.  sofienin dünyası izle 80.44%
  2.  az sonra 6.10%
  3.  liberal sanatlar izle 5.42%
  4.  sofinin dünyası film konusu 3.64%
  5.  sofinin dünyası filmi izle 3.64%

Fairouz Le Beirut Selam sana yüreğimin derinliklerinden


Ey Beyrut!

Selam sana yüreğimin derinliklerinden

Ey Beyrut!

Kabul edin bu selamımı, ey denizler, evler

Ve eski denizlerin yeni yüzü çöller


O ki

Benim halkımın hamurundan yoğrulmuştur,

Ekmeğim, içkim, yaseminim

Ateşin ve dumanın tadı nasıl oldu?

Beyrut! seni terk eden delidir,

Ey Beyrut!

El üstünde tutulacak şehirsin sen

Ey Beyrut!

Kapısını kapattı Beyrut;

Kendisini sabah akşam el üstünde tutacak

Ve güzel günlere taşıyacak insanlara

Sonra bir başına kaldı sabah akşam

Ve gecelerde

benimsin sen Ey Beyrut!

Benimsin

Halkımın kanayan yarası,

Analarımın akan göz yaşısın.

Benimsin sen Ey Beyrut!

Benimsin

Home http://avrupa.info.tr/

Home

http://avrupa.info.tr/

BBC: My Neighbour, My Enemy (ENGLISH) Lubnan Trablus'ta yasanan Sunni-Alevi catismasini anlatan bir belgesel, tavsiye edilir



An English language version of my BBC Arabic documentary on the social, economic and personal effects of the sectarian clashes between Jabal Mohsen and Bab al Tabbaneh, which pit Alawite and Sunni Muslims against one another in the northern Lebanese city of Tripoli. http://youtu.be/jvO_XYMgyok



Lubnan Trablus'ta yasanan Sunni-Alevi catismasini anlatan bir belgesel, tavsiye edilir

John Kerry: Arap ülkeleri de bizimle Beşar Esad’ın kırmızı çizgiyi geçtiği konusunda Arap ülkelerinin de mutabık olduğunu belirtti aynı fikirde

John Kerry: Arap ülkeleri de bizimle aynı fikirde | euronews, dünya

 

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Fransa’nın başkenti Paris’te Arap Birliği’ne üye ülkelerin temsilcileri ile bir araya geldi. 

Toplantı sonrası Katarlı mevkidaşı Muhammad El Attiye ile ortak basın açıklaması yapan Kerry, 

 

Beşar Esad’ın kırmızı çizgiyi geçtiği konusunda Arap ülkelerinin de mutabık olduğunu belirtti:

‘‘Esad’ın acımasızca kimyasal silah kullandığı konusunda hem fikiriz. Bu kimyasal silahlarla aralarında 426 çocuğun da bulunduğu yüzlerce kişinin öldürüldüğünü biliyoruz.

 

 Bu kez küresel kırmızı çizgi aşılmıştır. Uluslararası kamuoyunun yaklaşık yüzyıldır uyduğu kurumsal normları Suriye rejiminin alenen göz ardı ettiği ve bu normlara uyulmasının ne kadar önemi olduğu konusunda da mutabakatız.’‘

Kerry’nin mevkidaşlarını ikna çabaları Avrupa’da devam ederken ABD Başkanı Barack Obama ülkesinde Kongre’nin ve halkın desteğini medyada yayınlanan kimyasal silah kurbanlarının videoları ile toplamaya çalışıyor. 

 

Ancak Irak ve Afganistan’ın ardından daha fazla savaş istemeyen Amerikalılar tepkilerini düzenledikleri eylemler ile gösteriyor.

Protestolara katılanlardan bir savaş karşıtı aktivist kimyasal silah kullanımı karşısında çözümün daha fazla insan öldürmek olmadığını ifade ediyor.

Amerikan halkının çoğu Suriye’ye askeri operasyon taraftarı değil. Yapılan anketlere göre her 10 kişiden 6’sı ABD’nin Suriye’ye müdahale etmesine karşı çıkıyor.