BeKoS tv Every Day A Film We are now less then a minute Türkiye'yiz

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

8 Eylül 2013 Pazar

Üç şehrin hikayesi İstanbul, ışığın ve gölgenin, eski ile yeninin, doğuyla batının köprüsüdür

Üç şehrin hikayesi | euronews, SPOR

 

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, eski ile yeni, doğu ile batı arasında bir köprü olan İstanbul’un 2020 olimpiyatlarının ev sahipliğini hak ettiğini söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin Rusya’nın St. Petesburg şehrindeki toplantısında, 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları’nı düzenlemeye aday kentlerin sunumları kapsamındaki programda Türkiye’nin olimpiyat iddiasını ve İstanbul’un ayrıcalığını anlattı. Kılıç sunumunda, 

“İstanbul, kapasitesi yanında geçmişi de olan 

bir şehir. 

İstanbul, ışığın ve gölgenin, eski ile 

yeninin, doğuyla batının köprüsüdür.

 İstanbul bir elmas gibi parlayan bir şehirdir.” 

ifadelerini kullandı.

Suat Kılıç konuşmasında ayrıca Türkiye’nin dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri olduğunu, 2023 yılında, milli gelir yönünden dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmayı hedeflediklerini ve Olimpiyat Oyunlarının ulaştırma dahil olmak üzere Türkiye’nin gelişimlerinin tüm yönleriyle uyumlu olduğunu söyledi.

Toplantıda, 2020 Olimpiyat Oyunlarına İstanbul ve Madrid ile birlikte aday bir diğer şehir, Japonya’nın başkenti Tokyo adına ise belediye başkanı Naoki Inose konuştu. Inose, “Pek çok insan bizim teklifimizin bu yarıştaki en güvenlisi olduğunu söylüyor. Ama ben anlamıyorum, insanlar neden bunun iyi birşey olduğunu anlamak istemiyorlar.” dedi.

Tokyo daha önce 1964’te olimpiyatlara ev sahipliği yapmıştı. Japon yetkililer, Mart 2011’de 21 bin kişinin ölümüne yol açan deprem ve tsunaminin ardından altyapı yenileme çalışmalarının hızlandırılması için olimpiyatlara aday olduklarını belirtiyorlar.

2020 Yaz Olimpiyat Oyunları’nı düzenlemeye aday bir diğer şehir İspanya’nın başkenti Madrid ise 2012 ve 2016 Olimpiyat Oyunları için de teklif sunmuş ancak başarısız olmuştu. İspanyol basınına göre 2020 Olimpiyat Oyunları için Madrid’in karşısındaki en güçlü aday İstanbul.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi bu üç aday şehir arasından hangisinin 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları’nı düzenleyeceğine 7 Eylül’de Arjantin’in başkenti Buenos Aires’teki toplantısında karar verecek.