BeKoS tv Every Day A Film We are now less then a minute Türkiye'yiz

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

8 Eylül 2013 Pazar

John Kerry: Arap ülkeleri de bizimle Beşar Esad’ın kırmızı çizgiyi geçtiği konusunda Arap ülkelerinin de mutabık olduğunu belirtti aynı fikirde

John Kerry: Arap ülkeleri de bizimle aynı fikirde | euronews, dünya

 

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Fransa’nın başkenti Paris’te Arap Birliği’ne üye ülkelerin temsilcileri ile bir araya geldi. 

Toplantı sonrası Katarlı mevkidaşı Muhammad El Attiye ile ortak basın açıklaması yapan Kerry, 

 

Beşar Esad’ın kırmızı çizgiyi geçtiği konusunda Arap ülkelerinin de mutabık olduğunu belirtti:

‘‘Esad’ın acımasızca kimyasal silah kullandığı konusunda hem fikiriz. Bu kimyasal silahlarla aralarında 426 çocuğun da bulunduğu yüzlerce kişinin öldürüldüğünü biliyoruz.

 

 Bu kez küresel kırmızı çizgi aşılmıştır. Uluslararası kamuoyunun yaklaşık yüzyıldır uyduğu kurumsal normları Suriye rejiminin alenen göz ardı ettiği ve bu normlara uyulmasının ne kadar önemi olduğu konusunda da mutabakatız.’‘

Kerry’nin mevkidaşlarını ikna çabaları Avrupa’da devam ederken ABD Başkanı Barack Obama ülkesinde Kongre’nin ve halkın desteğini medyada yayınlanan kimyasal silah kurbanlarının videoları ile toplamaya çalışıyor. 

 

Ancak Irak ve Afganistan’ın ardından daha fazla savaş istemeyen Amerikalılar tepkilerini düzenledikleri eylemler ile gösteriyor.

Protestolara katılanlardan bir savaş karşıtı aktivist kimyasal silah kullanımı karşısında çözümün daha fazla insan öldürmek olmadığını ifade ediyor.

Amerikan halkının çoğu Suriye’ye askeri operasyon taraftarı değil. Yapılan anketlere göre her 10 kişiden 6’sı ABD’nin Suriye’ye müdahale etmesine karşı çıkıyor.