BeKoS tv Every Day A Film We are now less then a minute Türkiye'yiz

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

11 Temmuz 2013 Perşembe

11 Temmuz 2013 14:42 ANKARA Bakanlık, Gezi Parkı odaklı olaylarda tutuklanan kişilere işkence yapıldığına dair haberlerin doğru olmadığını bildirdi

Adalet Bakanlığı iddialara cevap verdi.

  11 Temmuz 2013 14:42 ANKARA
Bakanlık, Gezi Parkı odaklı olaylarda tutuklanan kişilere işkence yapıldığına dair haberlerin doğru olmadığını bildirdi.

Adalet Bakanlığı, Gezi Parkı odaklı olaylarda tutuklanan kişilere işkence yapıldığına dair haberlerin doğru olmadığını, haberde sözü edilen kişilerin işkence iddiaları konusunda herhangi bir şikayetlerinin olmadığının kendi imzaları ile kayıt altına alındığını bildirdi.
Adalet Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, bazı medya organlarında bugün yer alan "Gezi Tutukluları İşkencede" başlıklı haberlere ilişkin kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla açıklama yapma ihtiyacı duyulduğu belirtildi.
Açıklamada, görevi yaptırmamak için direnme suçundan İstanbul 13. Sulh Ceza Mahmemesince tutuklanarak Metris Ceza İnfaz Kurumuna gönderilen 8 tutuklunun 5275 sayılı Kanunun 113. Maddesi'nde belirtilen, "tutuklular, maddi olanaklar elverdiğince suç türlerine ve taşıdıkları güvenlik riskine göre ayrı odalarda barındırılırlar. Aralarında husumet bulunanlar ile iştirak halinde suç işlemiş olanlar aynı odalarda barındırılmazlar ve birbirleri ile temas etmelerini engelleyecek tedbirler alınır" hükmü uyarınca ayrı bölümlere alındıkları ifade edildi.
Haberde söz edilen ilgili kişilerin kaldıkları bölümlerde cinayet, hırsızlık, gasp, uyuşturucu ve cinsel suçlardan tutuklu ve hükümlü bulunmadığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Habere konu edilen kişilerin kaldıkları bölümlerde oruç tutmayanların yanı sıra tutanlarda bulunmaktadır. Bu nedenle de günlük yemek dağıtımı düzenli olarak yapılmaktadır. Dolayısıyla 'oruç tutan mahkumların yanlarına yerleştirildikleri için yemek yemelerine de izin verilmediği' iddiası doğru değildir. 

Cezaevi yönetimine ve revirine, söz konusu tutukluların darp edildiklerine ilişkin sözlü veya yazılı herhangi şikayet iletilmemiştir. Haberde ismi geçen 8 kişi ile kurum müdürü tek tek görüşmüş ve bu kişilerin, habere konu edilen iddialar konusunda herhangi bir şikayetlerinin olmadığı kendi imzaları ile kayıt altına alınmıştır."


İşsizlik beklentilerimiz çerçevesinde gerçekleşecek

  11 Temmuz 2013 14:43 ANKARA 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, "Bu yıl işsizlikle ilgili bir sürpriz yaşamayacağız. İşsizlik beklentilerimiz çerçevesinde gerçekleşecek" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan ve beraberindekileri Bakanlık toplantı salonunda kabul etti.
Bakan Çelik, erken emeklilikle ilgili soru üzerine, erken emeklilikle ilgili söylemediklerinin yazılıp, konuşulduğunu belirterek, "Bu işin dedikodusu aldı başını gidiyor" dedi.
1999 yılında oyunun kuralının oyun ortasında değiştirildiğini dile getiren Çelik, bunun neticesinde bugün sorun yaşayan vatandaşların maalesef yanlış bilgilendirildiğini söyledi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakalığı masasının diyalog masası olduğunu, kendilerine gelen bütün talepleri dinlediklerini dile getiren Çelik, "Erken emeklilik bizim sistemimizde hiç olaması gereken bir kavramdır. Erken emeklilik olur mu? Türkiye erken emekliliği 1991'de yaşadı. 1999'da yasa o erken emekliliğin neticesidir. Biz gelecek nesilleri üzmek için bir politika inşa etmiş değiliz. Kamu kaynaklarını, dengeli şekilde dağıtılması gereken kaynaklar olarak görüyoruz" diye konuştu
İşsizlik beklentiler çerçevesinde gerçekleşecek
Çelik, "yıl sonundaki işsizlik rakamı" ile ilgili soruyu yanıtlarken de işsizlikte geçen yıla kıyasla bu yıl kısmi bir artışın olduğunu söyledi.
İş gücü piyasasıyla ilgili Bakanlık olarak aldıkları önlemlerin önemine işaret eden Çelik, "2013'te işsizlikle ilgili bir sürpriz yaşamayacağız. Beklentilerimiz çerçevesinde gerçekleşecek. Bu yıl yüzde 8'ler civarında olacak" dedi.
Hak-İş taşeron işçi raporunu sundu
Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Arslan da gündemlerindeki birinci konunun kamu toplu iş sözleşmeleriyle ilgili gelişmeler olduğunu belirterek, Hak-İş'in kamuda 30 bin üyesiyle toplu iş görüşmeleri müzakerelerinin tarafı olduğunu söyledi.
Son gelişmeleri değerlendirip, ücret ve benzeri taleplerini paylaşmak için görüşme isteğinde bulunduklarını ifade eden Arslan, şöyle konuştu:
"Uzun zamandır tartışma konusu olan sözleşmeli personelle ilgili sorun çözüldü. Düzenleme bu kesimdeki arkadaşlarımızı rahatlatmıştır. Bundan dolayı teşekkür ediyoruz. 5 yıllık çakılı kadro gibi düzenlemeler, arkadaşlarımızı rahatsız etse de sorunun çözüm bulması oldukça önemli."
 Arslan, taşeron işçilerin de Hükümetten müjde beklediğini dile getirerek, ücret adaletinin sağlanmasını ülkedeki barış için önemli bulduklarını söyledi.