BeKoS tv Every Day A Film We are now less then a minute Türkiye'yiz

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

24 Haziran 2013 Pazartesi

Özgürlüklerin kısıtlanmasına imkan tanımayacağız 24 Haziran 2013 13:33 Başbakan Erdoğan, geçmişte yaşandığı gibi güvenliği bahane ederek özgürlüklerin kısıtlanmasına asla imkan tanımayacaklarını söyledi

Özgürlüklerin kısıtlanmasına imkan tanımayacağız

  24 Haziran 2013 13:33

Başbakan Erdoğan, geçmişte yaşandığı gibi 

güvenliği bahane ederek özgürlüklerin 

kısıtlanmasına asla imkan tanımayacaklarını 

söyledi.

 

Polis Akademisi Güvenlik Birimleri Fakültesi'nin mezuniyet töreninde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 

 

"Böyle zorlu bir coğrafyada Türkiye'nin güvenliğinden asla taviz veremeyiz. Ancak geçmişte yaşandığı gibi güvenliği bahane ederek hukukun çiğnenmesine, demokrasinin duraklamasına, özgürlüklerin kısıtlanmasına da asla imkan tanıyamayız" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"30 yıldır devam eden terör sorununu artık çözüm aşamasına getirdik. 

 

Bu aşamaya, bu umut verici noktaya sadece güvenlik tedbirlerini artırarak değil, güvenlik ve özgürlük dengesini samimi şekilde gözeterek ulaştık. Daha çok yasaklayarak değil, daha çok kısıtlayarak değil, daha çok görmezlikten gelerek değil tam tersine özgürlükleri genişleterek, yolları açarak, gönülleri kazanarak bu güzel seviyeye gelebildik" 

"Türkiye'de güvenliğin, özgürlüklerin ve 

demokrasinin önüne geçtiği dönemler, inşallah 

geri gelmeyecek. 

Hiçbir sabotaj, hiç bir tahrik, 

hiçbir tuzak Türkiye'yi güvenlikçi politikaların

 egemen olduğu günlere geri döndüremez ve döndüremeyecek"

"Demokrasinin standartlarını yükselten, bu kadar reform yapan bir hükümetin Başbakanı olarak şunu bütün kalbimle, bütün samimiyetimle ifade ediyorum: 

 

Biz 

'işkenceye sıfır tolerans'

 diyen bir hükümetiz. 

 

Biz polisimizin olaylara müdahale, gözaltı, sorgulama kurallarını değiştiren demokratikleştiren bir hükümetiz. 

 

Polisimiz hata yaptığında bunu zaten açık yüreklilikle söyler, gereğini de yaparız. 

Ancak hiç kimsenin, kim olursa olsun ister milletvekili ister birileri, bizim polisimize küfretmeye hakaret etmeye hakkı yoktur"

"Olaylar başladığı andan itibaren, polisimiz, son derece sabırlı, itidalli, tahammüllü davrandı. 

Her türlü medyayı, her türlü sosyal medya aracını kullanarak polisimize çok ağır saldırılar yapılmasına rağmen polisimiz soğukkanlılıktan asla taviz vermedi. 

Bir partinin milletvekili kameraların önünde polisimize çok ağır ifadeler kullanırken bile, polisimiz, vakarından ağırbaşlılığından asla geri adım atmadı"  

 "Türkiye'nin polisi konusunda, uluslararası medya kuruluşları, onların Türkiye'deki uzantıları ya da bazı parlamentolar değil, sadece millet takdirde bulunur. İster bu süreçte olsun, isterse başka herhangi bir zaman, kural dışına çıkan polisimiz olursa elbette bunun idari, hukuki olarak gereği neyse yapılmıştır, yapılacaktır" 

"Daha önce de ifade ettiğim gibi polisimiz çok önemli, çok zorlu bir demokrasi testinden başarıyla geçmiştir"

"Böylesine uzun soluklu bir mücadeleyi vakarını, disiplinini bozmadan, 48 saat adeta aç susuz kalarak sürdürebilmek, açık söylüyorum, sadece bizim polisimizin başarabileceği bir iştir. Özgürlükleri bu kadar genişleten, demokrasinin standartlarını yükselten, bu kadar reform yapan bir hükümetin başbakanı olarak şunu bütün kalbimle bütün samimiyetimle ifade ediyorum; 

 

biz 'İşkenceye sıfır tolerans' diyen bir hükümetiz. 

 

Biz polisimizin olaylara müdahale, gözaltı, sorgulama kurallarını değiştiren, demokratikleştiren bir hükümetiz. 

Polisimiz hata yaptığında bunu açık yüreklilikle söyler, gereğini de yaparız. Ancak hiç kimsenin, kim olursa olsun, ister milletvekili ister birileri bizim polisimize küfretmeye, hakaret etmeye hakkı yoktur" 

"Polisimiz inanın tarihinde hiç olmadığı kadar sabırlı ve itidalli davranmıştır. Görüntüler ortaya çıktıkça, polisimizin sabrı, polisimize yönelik alçakça saldırılar tek tek açığa çıkıyor. Polisimize yönelik nasıl şiddet uygulandığını önümüzdeki günlerde de milletimizle görüntülerle paylaşacağız. 

Polisimizi, uluslararası ya da ulusal medyaya, Türkiye'nin hasmı çevrelere asla yıprattırmayacağız. Ben ve hükümetim, polisimizi gönülden tebrik ediyoruz. 

Her kademedeki polis kardeşlerime, haftalardır devam eden olaylarda fedakarlıkla, vatanseverlikle mücadele verdikeri için, şahsım, ülkem ve milletim adına şürkranlarımı sunuyorum."