BeKoS tv Every Day A Film We are now less then a minute Türkiye'yiz

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

24 Haziran 2013 Pazartesi

Lübnan'ın Sayda kentinte Suriye rejimi karşıtı Selefi Şeyh Ahmed el-Esir taraftarlarına yönelik düzenlenen operasyonlar devam ediyor. AA 24 HAZİRAN 2013 22:15

Sayda ve Trablus'ta çok sayıda kişi gözaltına alındı

Lübnan'ın Sayda kentinte Suriye rejimi karşıtı Selefi Şeyh Ahmed el-Esir taraftarlarına yönelik düzenlenen operasyonlar devam ediyor.
AA  24 HAZİRAN 2013 22:15
 
Lübnan ordusu, Şeyh Esir'in imamlığını yaptığı Bilal bin Rebah Camisi'ne girerek, burayı karargah olarak kullanan çok sayıda Şeyh Esir taraftarını gözaltına aldı, bazı taraftarlar ise teslim oldu.
Bu akşam yaşanan çatışmalarda da çok sayıda ölü ve yaralının olduğu öğrenilirken, cami ve çevresinde bulunan silahlara el koyan ordu tarafından konuyla ilgili ayrıntılı bilgi verilmedi.
Bu arada, maskeli ve silahlı kişilerin Trablus-Beyrut yolunu kestiği ve Şeyh Esir lehine sloganlar attığı, Trablus'un Suriye Caddesi'nde de zaman zaman çatışmalar yaşandığı bildirildi.
Şeyh Esir Suriye'de
Öte yandan, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) üst düzey yetkililerinden Bessam ed-Dada, Şeyh Ahmed el-Esir'in Suriye topraklarına giriş yaptığını söyledi.
Esir'in nerede olduğunu güvenliği nedeniyle açıklayamayacağını belirten Dada, olayların sorumluluğunun Suriye'de savaşa müdahil olan Hizbullah'ta olduğunu savundu.
Şeyh Esir'in Suriye'de yeni bir oluşum planladığını da ileri süren Dada, Hizbullah ve Emel hareketlerinin ülke içindeki farklı düşüncelere silah gücüyle baskı kurduğunu belirtti.
Lübnan'da Suriye'deki rejime karşı duruşuyla bilinen İmam Şeyh Ahmed el-Esir taraftarlarıyla ordu birlikleri arasında dün başlayan çatışmalarda 12'si asker 17 kişi ölmüş, 100'e yakın kişi yaralanmıştı.