BeKoS tv Every Day A Film We are now less then a minute Türkiye'yiz

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

14 Haziran 2013 Cuma

''Türkiye bu sorunu aşar'' Ali Alkan, kamu otoritesinin de toleranslı davranması gerektiğini söyledi. 14 Haziran 2013 Cuma 14:10

''Türkiye bu sorunu aşar''

Ali Alkan, kamu otoritesinin de toleranslı davranması gerektiğini söyledi.

14 Haziran 2013 Cuma 14:10

Yargıtay Birinci Başkanı Ali Alkan, Manisa Valiliği'ni ziyareti sırasında, soruları cevapladı.

Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nde ifade özgürlüğünün bir demokrasi kriteri olarak yer aldığını belirten Ali Alkan, kamu güvenliğine yönelik tehdidin bu hakka sınırlamalar getirdiğini söyledi.

Alkan, şunları kaydetti:

"Öyleyse tarafların bu konuda sağduyulu hareket etmesi lazım. İfade özgürlüğü hakkını kullanırken bunun hiçbir zaman suistimal edilmemesi gerekir. İfade özgürlüğünde kin şiddet nefret hiçbir zaman olmaması gerekir. Buna karşılık ise kamu otoritesinin de bu konuda biraz toleranslı davranması gerekir."

Yargıtay Birinci Başkanı, son günlerde Ankara’da vatandaşın aracı zarar görecek diye yola çıkmadığına tanık olduğunu anlattı.

"Kamuoyunun bu konuda endişe duyması biraz önce ifade ettiğim ifade özgürlüğü hakkının çok da iyi kullanılmadığını göstermektedir. Bu konuda sınırlandırma getirmek isteyenlere de hak verdiriyor. Türkiye’nin bu sorunu aşacağını düşünüyorum. Çok da zor bir olay değildir.”