BeKoS tv Every Day A Film We are now less then a minute Türkiye'yiz

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

14 Haziran 2013 Cuma

Balkanlar ve Malezya'da Erdoğan'a destek mitingi 14 Haziran 2013 18:03 ANKARA Taksim Gezi Parkı olayları sonrasındaki gelişmeler nedeniyle Bosna Hersek, Makedonya ve Malezya’da “Türkiye'ye destek” mitingleri düzenlendi

Balkanlar ve Malezya'da Erdoğan'a destek mitingi

14 Haziran 2013 18:03 ANKARA

Taksim Gezi Parkı olayları sonrasındaki gelişmeler nedeniyle Bosna Hersek, Makedonya ve Malezya’da “Türkiye'ye destek” mitingleri düzenlendi.


Taksim Gezi Parkı olayları sonrasındaki gelişmeler nedeniyle Bosna Hersek, Makedonya ve Malezya’da “Türkiye'ye destek” mitingleri düzenlendi. Yarın ABD'de benzer bir mitingin yapılması beklenirken, Avrupa'nın 30 kentinde de olaylarla ilgili bilgilendirme broşürleri dağıtılacak.  

Bosna Hersek'in Zenitsa kentinde, bazı sivil toplum kuruluşlarınca Aliya İzzetbegoviç Meydanı'nda düzenlenen mitinge katılan  Bosnalılar, "Tayyip Erdoğan'ın ve hükümetinin yanındayız" sloganları attı. Mitingte, ellerindeki Türkiye ve Bosna Hersek bayrakları ile yer alan katılımcılar,  "Türkiye'de barış, dünyada barış", "İstikrarlı Türkiye İstikrarlı Avrupa", "Türkiye ve Bosna Hersek, Sonsuza dek" ve  "Türk Ulusunun Kardeşliği Sonsuza Dek Yaşasın" yazılı dövizler taşıdı.

Makedonya'da "Kardeşlik Adına Seninleyiz" mitingi

Makedonya'nın Gostivar ve Üsküp kentlerinde, bazı sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler tarafından, Kosova, Bulgaristan ve Arnavutluk vatandaşlarının da katılımıyla destek mitingi düzenlendi. Miting, Anadolu Ajansı tarafından canlı yayınlandı. Üsküp'te de çok sayıda kişi, Erdoğan lehine sloganlar atıp,  dövizler taşıyarak, "Kardeşlik Adına Türkiye Seninleyiz" mesajı verdi. Cuma namazının ardından Üsküp Yahya Paşa Camisi önünde toplanan Türk, Arnavut ve Boşnak sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile yüzlerce kişi, Türk Çarşısı'na kadar yürüdü.

Malezya'da ''Suriye'yi Kurtar Türkiye'yi Destekle'' mitingi

Malezya'da Uluslararası Malezya Müslüman Gençlik Hareketi (ABIM) tarafından cuma namazı sonrasında başkent Kuala Lumpur'da, ''Suriye'yi Kurtar Türkiye'yi Destekle'' mitingi gerçekleştirildi. Grup, mitingin ardından Türk Büyükelçiliği'ne verdiği mektupta ni ziyaret etti. Heyetin Suriye ve Mavi Marmara konularında Türkiye'nin sergilediği tutumu destekleyici mesajlar verdiği belirtilirken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a duyulan sempatinin ifade edildiği öğrenildi. Heyetin elçilik ziyareti sırasında, Taksim'deki Gezi Parkı olaylarıyla ilgili olarak da Türkiye'nin demokratik tutumuna inandıkları konusunda görüş bildirdikleri kaydedildi.

Gösterinin ardından, Türkiye'nin Kuala Lumpur Büyükelçisi Serap Ataay'a teslim edilmek üzere, büyükelçilik yetkililerine bir mektup teslim edildi. Mektupta, Türkiye'nin özellikle İslam coğrafyasında insani kriz yaşanan bölgelere yaptığı yardımların övüldüğü, verilen destek için teşekkür edildiği ve Başbakan Erdoğan'a duyulan sempatinin ifade edildiği öğrenildi. 

ABD'deki gösteri yarın

ABD’de, "Her Şey Türkiye İçin Platformu", Türk-Amerikan Dernekleri Federasyonu'na bağlı bazı dernek ve kuruluşların katılımıyla New York'ta "Vatana Sahip Çıkıyoruz, Kaosa Dur Diyoruz" adlı bir miting düzenleyecek. Miting, yarın 11.00-14.00 saatleri arasında New York'un Manhattan bölgesindeki Foley Square'da gerçekleştirilecek.

Avrupa'nın 30 kentinde broşür dağıtılacak 

Taksim Gezi Parkı odaklı gelişmelerin yabancı basın aracılığıyla Avrupa'ya taraflı aktarılmasına tepki gösteren Almanya'daki Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) de, yarın Avrupa'nın 30 farklı kentinde farklı dillerde hazırlanan bilgilendirme broşürlerini çok sayıda sivil toplum kuruluşunun katılımıyla dağıtacak.