BeKoS tv Every Day A Film We are now less then a minute Türkiye'yiz

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

14 Haziran 2013 Cuma

Anadolu Ajansı’nın sosyal medyadaki gücü artıyor 14 Haziran 2013 12:33 AA’nın yeni medya alanındaki etkinliği her geçen gün artarken 300 binden fazla kişi Türkiye ve dünya gündemini AA’nın sosyal medya ağlarından takip ediyor

Anadolu Ajansı’nın sosyal medyadaki gücü artıyor

14 Haziran 2013 12:33 

 

AA’nın yeni medya alanındaki etkinliği her geçen gün artarken 300 binden fazla kişi Türkiye ve dünya gündemini AA’nın sosyal medya ağlarından takip ediyor.

 

Anadolu Ajansı’nın sosyal medya hesapları 1. yaşını 300 bin takipçiye ulaşarak kutladı.

Başta Twitter ve Facebook olmak üzere sosyal medya ağlarındaki etkinliğini her geçen gün artıran AA, YouTube, Vimeo ve Instagram platformlarında da büyük ilgiyle takip ediliyor. 

AA’nın Twitter’daki Türkçe hesabı @anadoluajansi  1. yaşında 110 bin takipçiyi geçerken, İngilizce hesabı @anadoluagency 16 bin takipçiye ulaştı. Arap dünyasının yakından takip ettiği @aa_arabic hesabı ise 35 bin kişi tarafından takip ediliyor.

AA’nın Facebook’taki Türkçe, İngilizce ve Arapça sayfaları ise 1 yılda toplam 100 binden fazla kişi tarafından “beğen”ilirken, YouTube’daki haber videoları da milyonlarca kişi tarafından izlendi.  

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’a Mısır’da “ayakkabı fırlatılması” görüntüsü AA Arapça’nın YouTube kanalında 24 saat içinde 1,5 milyon kişi tarafından izlenirken,  görüntüler CNN INT, BBC ve Al Jazeera başta olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki televizyon ekranlarına yansıdı.

Sosyal medyayı etkin kullanan bir çok bakan ve milletvekilinin yanı sıra iş, sanat, siyaset, spor ve medya dünyasından bir çok ünlü ismin takip ettiği AA’nın Twitter hesapları ise gündemin sıcak gelişmelerinde kamuoyunu en hızlı  ve doğru şekilde bilgilendirilmesini amaçlıyor.

AA’nın sosyal medyadaki etkinliğiyle birlikte 5 ayrı dildeki web sitesi ile Finans Portalı ve Şirket Haberleri’nin yayınlandığı internet sitelerinin de son 6 ay içindeki ziyaretçi sayıları yüzde 100 arttı.

Londra’daki G8 protestolarının canlı yayınının engellenmesi üzerine internet üzerindeki Ustream kanalından gösterileri naklen yayınlayan AA ekibi sosyal medya gündemine damga vurdu.

 

İşte AA’nın sosyal medya hesapları

Twitter

@anadoluajansi  - Türkçe

@anadoluagency  - İngilizce

@aa_arabic - Arapça

@aa_balkans - Boşnakça, Sırpça ve Hırvatça

@aa_russian - Rusça

@anadoluimages  - Fotoğraf ve Video

@aa_spor

@aa_finans

@aa_kurumsal

@aa_sirket

 

Facebook

www.facebook.com/aa.com.tr

www.facebook.com/anadoluagency

www.facebook.com/anadoluagencyar

 

YouTube

www.youtube.com/anadoluajansi

www.youtube.com/anadoluagency

www.youtube.com/anadoluagencyar

 

Vimeo

www.vimeo.com/anadoluajansi

www.vimeo.com/anadoluagency

 

Instagram

www.instagram.com/anadoluajansi

 

Pinterest

http://pinterest.com/anadoluajansi