BeKoS tv Every Day A Film We are now less then a minute Türkiye'yiz

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

14 Haziran 2013 Cuma

14 Haziran 2013 17:12 ANKARA Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Türkiye-Suriye hududundaki olaylara ilişkin bilgi verildi

Genelkurmay Başkanlığından açıklama


14 Haziran 2013 17:12 ANKARA

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Türkiye-Suriye hududundaki olaylara ilişkin bilgi verildi.



Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan "olaylar" bölümünde "Önemli Sınır Olayları" başlığı altında açıklama yapıldı.
Açıklamada, Türkiye-Suriye hududunda Oğulpınar Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde saat 06.30 sıralarında Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan, ellerinde malzemeler de bulunan yaklaşık 300 kişilik sivil grubun tespit edildiği belirtildi.
Yapılan bu tespit üzerine, bölgede görev yapan 2 Taktik Tekerli Zırhlı Araç (TTZA) Timi ve 1 Zırhlı Muharebe Aracı (ZMA) Timi'nin olaya müdahale ederek, şahıslara "dur" uyarısında bulunduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Şahısların 'dur' ikazına uymaması üzerine, havaya uyarı ateşi açılmıştır. Uyarı ateşi üzerine kaçakçı şahıslar, hedef gözetmeksizin araçlarımıza ve tim personeline, yaklaşık 20 el ateş açmış ve yoğun şekilde taşlı saldırıda bulunmuşlardır. Olaya müdahale eden timler, ateşe, ateşle karşılık vermiştir. Açılan karşı ateş üzerine, anılan 300 kişilik kaçakçı grup, Suriye içlerine doğru kaçarak dağılmıştır.
Ateş açılarak karşılık verilmiştir."




Suriye'de zalim rejim her gün yüzlerce insanı katlediyor

14 Haziran 2013 15:56 
AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, "Suriye'de kimyasal silah kullanılsa da kullanılmasa da orada zalim rejim her gün yüzlerce insanı katletmektedir" dedi.
 
ABD'nin Suriye'de Esed rejiminin kimyasal silah kullandığı yönündeki açıklamasını AA'ya değerlendiren AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Biz nisan ayında ABD'de iken de Savunma Bakanı aynı şeyi söylemişti. Suriye'de asıl mesele kimyasal silah kullanıp kullanmama meselesi değildir. Meseleyi sadece buna indirgemek oradaki trajedinin boyutlarının daha artmasına sebebiyet verebilir" diye konuştu.
Eğer doğruysa, kimyasal silah kullanılmasının dehşet verici ve engellenmesi gereken bir durum olduğunu ifade eden Bağış, ancak Suriye mevzusunun, sadece kimyasal silah çerçevesinde ele alınması gereken bir konu olmadığının altını çizdi. Bağış, "Kimyasal silah kullanılsa da kullanılmasa da orada zalim rejim her gün yüzlerce insanı katletmektedir. Masum, sivil insanların üzerine kurşun, bomba yağdırılmaktadır" ifadesini kullandı.
Uluslararası toplumun Suriye'ye ilişkin tutumunu da eleştiren Bağış, "Esasen başından beri bu saikle yaklaşılsaydı, şu anda bu mezalimin önüne geçilebilirdi. Uluslararası toplum bu vahşete 'dur' deseydi ve somut adımlar atsaydı iş bu boyutlara gelmezdi. Bugün de Suriye'deki bu zalim rejime karşı sessiz kalınan her yeni gün yeni acılara sebep olmak demektir" dedi.