BeKoS tv Every Day A Film We are now less then a minute Türkiye'yiz

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

14 Haziran 2013 Cuma

13 Haziran 2013 19:48 ANKARA Maliye Bakanı Şimşek, "Türkiye ekonomisinin temelleri kuvvetli, yatırımcı hala Türkiye'nin hikayesine inanıyor"

Yatırımcı hala Türkiye'nin hikayesine inanıyor

13 Haziran 2013 19:48 ANKARA

 

Maliye Bakanı Şimşek, "Türkiye ekonomisinin temelleri kuvvetli, yatırımcı hala Türkiye'nin hikayesine inanıyor" dedi.



Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, El Cezire kanalında canlı yayında, Taksim Gezi Parkı olaylarını değerlendirdi.

Olayların yatıştığını ve azaldığını ifade eden Şimşek, borsadaki düşüşün FED kaynaklı olduğunu, hazine ve tahvil piyasalarından çıkışların sınırlı kaldığını söyledi. Türkiye'den son günlerde yaklaşık 1,3 milyar dolar çıkış olduğunu, bunun son 12 ayda giren 24 milyar dolara göre küçük bir miktar olduğuna işaret eden Şimşek, "Yatırımcı, hala Türkiye'nin hikayesine inanıyor. Ekonomimizin temelleri kuvvetli" diye konuştu.

Gezi Parkı Projesi'nin, Taksim'i modernleştirmeyi, insanların yaşam kalitelerini arttırmayı amaçladığını belirten Şimşek, olayları Gezi Parkı'na AVM yapılacağına ilişkin spekülasyonların ateşlediğini ifade etti.

"Çevreci grupların başlattığı masum ve demokratik protestoların, daha sonra radikal gruplar ve teröristler tarafından ele geçirildiğini" anlatan Şimşek, sorunun çözümü için referandum seçeneğini değerlendirdiklerini söyledi. 

Çevresel konularda vatandaşların hassasiyetlerini dinleyeceklerini ve mega projelerde çevresel faktörleri dikkate alacaklarını ifade eden Şimşek, "Gezi Parkı'na gelince açıkça kanuna uyan vatandaşların istekleri duyuldu, onları dinliyoruz, kaygılarıyla ilgileneceğiz" dedi.