BeKoS tv Every Day A Film We are now less then a minute Türkiye'yiz

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

14 Haziran 2013 Cuma

Daha iyi anlatmamız gerektiğini anladık 15 Haziran 2013 00:16 ANKARA Bakan Bağış, Gezi Parkı odaklı gelişmelere ilişkin, "Bazı konularda, özellikle iletişim konusunda daha hassasiyet göstermemiz gerektiğini, yani bazı şeyleri daha iyi anlatmamız gerektiğini anladık"

Daha iyi anlatmamız gerektiğini anladık

15 Haziran 2013 00:16 ANKARA
 
Bakan Bağış, Gezi Parkı odaklı gelişmelere ilişkin,

 "Bazı konularda, özellikle iletişim konusunda 

daha hassasiyet göstermemiz gerektiğini, yani 

bazı şeyleri daha iyi anlatmamız gerektiğini 

anladık"

 dedi.


Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Gezi Parkı odaklı gelişmelere ilişkin, "Bazı konularda, özellikle iletişim konusunda daha hassasiyet göstermemiz gerektiğini, yani bazı şeyleri daha iyi anlatmamız gerektiğini anladık" dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, TGRT Haber'de yayımlanan programda soruları cevapladı.

Bakan Bağış, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili yaşanan sürecin Türkiye için sıkıntılı bir süreç olduğunu dile getirerek, "Bugüne kadar girdiğimiz sıkıntılı süreçlerle kıyaslandığı zaman bu, aşamayacağımız bir sıkıntı değil" diye konuştu. Bağış, Türkiye'de oturmuş bir demokrasi olduğunu belirterek, yaşanan olayların Türkiye'de ifade özgürlüğünün net bir şekilde yaşanabildiğini ortaya koyduğunu kaydetti.

Bağış, şöyle devam etti:

"Ama bu ifade özgürlüğünü yaşanması sürecinde bazı kötü niyetli kişilerin de ifade özgürlüğünü iyi niyetiyle dile getirmek isteyenlerin arasına sızıp olayı maalesef bir vandalizme, terörizme ve Türkiye'nin imajını köreltmeye yönelik bir sürece taşıyacağını da ortaya koymuştur. Yani zayıflıklarımızı da algılamamız adına bence yararlı olmuştur ama bu güne kadar girdiğimiz her sıkıntılı süreçten güçlenerek çıkmış bir ülke olarak bu süreçten de daha da güçlenerek, daha da demokratikleşerek, daha da şeffaflaşarak, daha da öz güvenimizi tazeleyerek çıkacağımıza yürekten inanıyorum. Türkiye bu süreçte çok şey öğrenmektedir. Biz de bu süreçte kendi artılarımızı eksilerimizi, dostlarımızı, bize endişeyle yaklaşanları Avrupa'nın bakışını, bizim Avrupa'ya bakışımızı, Türkiye üzerine de oyun kuranların oyunlarını bir kez daha gözden geçirme fırsatı bulduk."

Daha iyi anlatmamız gerektiğini anladık

"İktidarınız açısından nasıl bir sınav oldu" yönündeki bir soru üzerine Bağış, "Bazı konularda, özellikle iletişim konusunda daha hassasiyet göstermemiz gerektiğini, yani bazı şeyleri daha iyi anlatmamız gerektiğini anladık" ifadesini kullandı.

Bakan Bağış, "Taksimde toplanan gençlerin büyük çoğunluğu iyi niyetli olan kardeşlerimiz. Ben ona inanıyorum ama içlerinde gerçekten çok kötü niyetli, bu işi vandalizme taşımak isteyen, bu iş üzerinden Türkiye'nin imajını yıpratmak isteyen, Türkiye'nin yıllardır övünerek anlattığımız istikrar ve güven ki bunlar iki sihirli kelimedir, kavramlarını yıpratıp Türkiye'de hem faiz oranlarını artırmak, hem Türkiye'nin büyümesini durdurmak, hem Türkiye'nin şeffaflaşmasına son vermek... Bundan rahatsız olan çevreler var" yorumunda bulundu.