BeKoS tv Every Day A Film We are now less then a minute Türkiye'yiz

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

19 Haziran 2013 Çarşamba

Polisleri fişlerken yakalandılar Hangi örgüt çıktı Malatya'daki kirli oyunu polisin uzun süreli çalışmaları bozdu. 19 Haziran 2013 Çarşamba

 

Polisleri fişlerken yakalandılar: Hangi örgüt çıktı ?

Malatya'daki kirli oyunu polisin uzun süreli çalışmaları bozdu.

19 Haziran 2013 Çarşamba

 

Terörle mücadele polislerini tek tek fişlediler sonra internette bu bilgileri paylaşarak hedef gösterdiler.
Bilgileri DHKP-C'ye yakın internet sitelerine taşıyan 5 kişi gözaltına alındı.
Malatya'da Terörle Mücadele ve Güvenlik Şube Müdürlüğü personel ve araçlarının fotoğraflarını çektikleri tespit edilen bir grup takibe alındı. 6 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından gruba yönelik operasyon başlatıldı.
Malatya'da bazı adreslere eş zamanlı baskın düzenlendi. Zanlıların evlerinde ve örgütsel faaliyetlerini organize ettikleri belirlenen dernekte arama yapıldı.
Aramada, çok sayıda örgütsel doküman, kitap ve dergi bulundu. Operasyonda 5 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin, güvenlik güçlerinin fotoğraflarını, terör örgütü DHKP-C'ye yakın internet sitelerinde yayınladıkları ortaya çıktı.
Sitelerde terörle mücadele polislerinin fotoğrafları, açık adresleri ve kullandıkları araçların plakaları yayınlanarak hedef gösteriliyordu.
Üstelik polisler açıkça buralardan da tehdit ediliyor, "AKP'NİN FAŞİT POLİSİ SİZİ TANIYOR VE TEŞHİR ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ" şeklinde ifadeler kullanılıyordu.
Terörle Mücadele Kanunu'nun 10'un maddesi gereği internet sitelerine erişim yasağı getirildi. Grup üyeleri hakkında yapılan incelemede ilginç ayrıntılar da ortaya çıktı.
Çeşitli sivil toplum örgütlerince organize edilen basın açıklamaları ve gösterileri provoke etmeye çalıştıkları belirlendi.