BeKoS tv Every Day A Film We are now less then a minute Türkiye'yiz

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

19 Haziran 2013 Çarşamba

Çin en hızlı bilgisayarla karşılık verdi 18 Haziran 2013 Salı Dünyadaki en hızlı 500 bilgisayar araştırmasında 54,9 petaflop yani saniyede 54,9 katrilyon işlem kapasitesiyle Tianhe-2 birinci sırada yer alarak ABD’li ve Japon rakiplerini geride bıraktı


Çin en hızlı bilgisayarla karşılık verdi

18 Haziran 2013 Salı 
 

Dünyadaki en hızlı 500 bilgisayar araştırmasında 54,9 petaflop yani saniyede 54,9 katrilyon işlem kapasitesiyle Tianhe-2 birinci sırada yer alarak ABD’li ve Japon rakiplerini geride bıraktı.

Çin’in zaferine rağmen ilk 500 süper bilgisayarın yarısı ABD üretimi bilgisayarlardan oluşuyor. Yüksek güçlü bilgisayarlar çoğunlukla savunma sistemlerinde kullanılsa da genetikten fiziğe kadar çok sayıda işlemin hızla yapılmasını gerektiren birçok bilim dalında ilerleme için büyük avantaj sağlıyor. Tianhe-2’nin işlem gücü kanser tedavisi araştırmaları için de umut veriyor.

Tianhe-2 dünyanın en gelişmiş bilgisayarı olsa da tasarım ekibi çalışmalarını sürdürüyor. Yüksek miktarda enerji kullanan sistemin yeni işlemci ve yazılım geliştirmeleriyle daha verimli olarak çalıştırılması için çaba harcanıyor.