BeKoS tv Every Day A Film We are now less then a minute Türkiye'yiz

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

19 Haziran 2013 Çarşamba

19 Haziran 2013 Çarşamba Kabil harp akademisindeki devir teslim törenine katılan NATO askerleri dün Afganistan’daki yetkilerinin çoğunu Afgan güvenlik güçlerine teslim etti. Ordunun yetkilendirilmesinin ardından Katar’da bir ofis açılacağını duyuran Taliban’la ABD ve Afganistan yetkilileri arasında diyalog beklentileri doğdu

Afganistan’ın güvenliği artık kendi ellerinde

19 Haziran 2013 Çarşamba 

Kabil harp akademisindeki devir teslim törenine katılan NATO askerleri dün Afganistan’daki yetkilerinin çoğunu Afgan güvenlik güçlerine teslim etti. Ordunun yetkilendirilmesinin ardından Katar’da bir ofis açılacağını duyuran Taliban’la ABD ve Afganistan yetkilileri arasında diyalog beklentileri doğdu.

ABD yetkilileri Katar’da Taliban’la görüşmelerin yarın başlayacağını duyurdu. Daha önce de ABD ile masaya oturan Taliban ilk kez “Amerikan kuklası” denilen Hamid Karzai hükümeti ile görüşmeyi kabul etti. Diyalog beklentisi 12 yıldır süren çatışmaların ardından ABD güçlerinin ülkeyi terk etmesinin ardından iç savaş beklentilerini azalttı.

 

Yarın yapılacak toplantıda Obama yönetiminin ilk isteği Taliban’ın esir tuttuğu Çavuş Bowe Bergdal’ın serbest bırakılması olacak. Örgütün ise Küba Guantanamo Körfezi’ndeki hapishanede tutulan üyelerinin serbest bırakılarak Katar’a gönderilmesini isteyeceği düşünülüyor.