BeKoS tv Every Day A Film We are now less then a minute Türkiye'yiz

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

19 Haziran 2013 Çarşamba

Kıbrıs, Avrupalı ortaklarından zor durumdaki Kıbrıs Bankası (Bank of Cyprus) için parasal yardım istedi Brüksel sıcak bakmıyor 19 Haziran 2013 Çarşamba


Brüksel sıcak bakmıyor

19 Haziran 2013 Çarşamba

 

Kıbrıs, Avrupalı ortaklarından zor durumdaki Kıbrıs Bankası (Bank of Cyprus) için parasal yardım istedi. Yardım için Avrupa liderlerine bir mektup gönderen Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nicos Anastasiades, ekonomik istikrar için bankanın ayakta tutulması gerektiğini belirtti ve anlaşmalar kapsamında uygulanan sermaye önlemlerinin kaldırılmasını istedi.

Brüksel’deki Avrupa Komisyonu yetkilileri Anastasiades’ten mektup aldıklarını doğruladılar. Ancak birçok yetkili haftalar önce kapanan bir anlaşmanın şartlarının tekrar tartışmaya sunulmasına sıcak bakmıyor. Yine de yarın Avrupa maliye bakanları tarafından düzenlenecek olan Eurogroup toplantısında konunun gündeme gelmesi bekleniyor.

Nisan ayında yapılan anlaşmaya göre Kıbrıs, bütçe açığı ve banka sistemi yenilemeleri için 13 milyar Euro (33 milyar TL) yardım almıştı. Alınan borçla bankacılık sistemindeki krizin önüne geçilmiş olsa da tasarruf ve sermaye önlemleri finansal adayı daha büyük bir uçurumun eşiğine getirdi.