BeKoS tv Every Day A Film We are now less then a minute Türkiye'yiz

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

19 Haziran 2013 Çarşamba

İspanya'da DHKP-C operasyonu DHKP-C’nin eski sözcüsü İspanya’da gözaltına alındı. 19 Haziran 2013 Çarşamba

İspanya'da DHKP-C operasyonu


DHKP-C’nin eski sözcüsü İspanya’da gözaltına alındı.
19 Haziran 2013 Çarşamba
Terör örgütü DHKP-C’nin bir dönem Brüksel’de sözcülüğünü yapan Bahar Kimyongür İspanya’da gözaltına alındı. Türkiye, Kimyongür’ün iadesini talep ediyor.
Belçika resmi haber ajansı Belga’nın haberine göre, bir dönem Brüksel’de terör örgütü DHKP-C’nin sözcülüğünü yapan Bahar Kimyongür, ailesi ile İspanya’nın Kurtuba şehrinde tatil yaparken gözaltına alındı. On yıl önce Belçika’daki terör faaliyetlerinden dolayı tutuklanan ve mahkemeye çıkartılan Kimyongür sonrasında aleyhinde açılan davalarda beraat etmişti. Türkiye’nin Bahar Kimyongür’ün gözaltına alınıp iade edilmesi için uluslararası arama kararı bulunuyor. İki çocuğu ve eşi ile İspanya’nın Kurtuba şehrinde bir katedrali gezerken, bugün sivil polislerce gözaltına alınan Kimyongür’ün Türkiye’ye iade edilip edilmeyeceği merak konusu.
Kimyongür için İnterpol’de bulunan uluslararası tutuklama kararı bir süre önce iptal edilmiş, 28 Mayıs’ta tekrar yürürlüğe konmuştu. Kararın gerekçesinde Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in Brüksel ziyaretindeki DHKP-C’lilerin protesto eylemi bulunuyor. Kimyongür’ün en kısa sürede Kurtuba şehrinden başkent Madrid’e götürüleceği ve burada mahkemeye çıkartılacağı kaydedildi.
İspanya’da gözaltına alınan Bahar Kimyongür için bugün akşam saatlerinde Brüksel’deki Belçika Dışişleri Bakanlığı önünde DHKP-C sempatizanlarının protesto eyleminde bulunacakları öğrenildi.