BeKoS tv Every Day A Film We are now less then a minute Türkiye'yiz

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

19 Haziran 2013 Çarşamba

19 Haziran 2013 23:44 İSTANBUL Gezi Parkı olayları kapsamında tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilen, aralarında "Çarşı" üyelerinin de bulunduğu 5 şüpheliden 2'si tutuklandı

İstanbul'da olaylar kapsamında 2 kişi tutuklandı

19 Haziran 2013 23:44 İSTANBUL 

Gezi Parkı olayları kapsamında tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilen, aralarında "Çarşı" üyelerinin de bulunduğu 5 şüpheliden 2'si tutuklandı.

Gezi Parkı olayları kapsamında tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilen, aralarında Beşiktaş'ın taraftar gruplarından "Çarşı" üyelerinin de bulunduğu 5 şüpheliden 2'si tutuklanırken, 3'ü adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakıldı.

Nöbetçi 2 no'lu hakimlikçe sorguları yapılan 5 şüpheliden Halil İbrahim Erol ve İbrahim Halil Turan'ın, "6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" suçundan tutuklanmasına karar verildi.

Hakimlik, diğer 3 şüpheliyi ise haklarında adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasına karar vererek serbest bıraktı. Hakimlik, bu 3 şüphelinin adli kontrol tedbirleri kapsamında 50'şer bin lira kefalet ödemesine, haklarında yurt dışına çıkış yasağı konulmasına ve her hafta karakola giderek imza atmalarına karar verdi.

Bu arada hakimlik, savcılığın diğer 7 şüpheli hakkında adli kontrol tedbirleri uygulanması talebini de kabul etti. Bu şüpheliler hakkında yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde gözaltında tutulan ve bugün adliyeye getirilen 20 şüphelinin, Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesiyle görevli cumhuriyet savcıları tarafından ifadeleri alınmıştı.

Savcılık,  aralarında Beşiktaş taraftar grubu "Çarşı" üyelerinin de bulunduğu 5 şüpheliyi tutuklanmaları istemiyle TMK 10. maddeyle görevli nöbetçi hakimliğe sevk etmişti. 7 şüpheliyi de adli kontrol tedbiri uygulanması talebiyle hakimliğe sevk eden savcılık, 8 kişinin de serbest bırakılmasına karar vermişti. 

Gezi Parkı olayları kapsamında düzenlenen operasyonda, aralarında Çarşı grubu üyelerinin de yer aldığı 17 kişi 16 Haziran Pazar günü, 3 kişi de dün gözaltına alınmıştı.