BeKoS tv Every Day A Film We are now less then a minute Türkiye'yiz

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

6 Temmuz 2013 Cumartesi

İran yaptırımları aşma yollarını arıyor 06 Temmuz 2013 09:44 TAHRAN AA ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarını sağlık alanlarına da kaydırdığı bir dönemde, İran ile İtalya ortak hastane kurma kararı aldı

İran yaptırımları aşma yollarını arıyor

  06 Temmuz 2013 09:44 TAHRAN AA 

ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarını sağlık alanlarına da kaydırdığı bir dönemde, İran ile İtalya ortak hastane kurma kararı aldı.

 

ABD’nin, nükleer programlarını durdurması için yıllardır uygulamaya koyduğu yaptırım kapsamına, İran’a ilaç ve sağlık sektöründe ihtiyaç duyulan teçhizatların ihracatının durdurulması kararını alırken, İtalya ile İran’ın ortak hastane kuracakları bildirildi.

İtalya’nın Tahran’daki Büyükelçisi ile İran Meclisi İtalya-İran Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Cevad Herevi'nin görüşmesinin ardından grup üyelerinden Celil Caferi, İtalya ile İran’ın sağlık ve ilmi alanlarda işbirliklerini geliştireceklerini ve bu alanda ortak hastane kuracaklarını söyledi.

Meclis haber ajansına açıklama yapan Caferi, İtalya’da sağlık hizmetlerinin her geçen gün pahalandığını ve bu fırsattan yararlanarak oluşturulacak araştırma hastanelerinin sağlık alanında hizmet verebileceğini kaydetti.

Caferi açıklamasında, kurulacak hastanenin, iki ülke arasındaki dostluğu arttıracağı gibi karşılıklı doktor ve uzman değişimiyle tıbbı araçların alımında da kolaylıklar sağlayacağını, İtalyan halkının sağlık hizmetlerine ödeyecekleri bedelin de düşmesine  katkısı olacağını ifade etti.

Hastanenin nerede kurulacağı konusunda bilgi vermeyen Caferi, bu konuda İran’da yabancı yatırım teşkilatı başkanı ile görüşme yapacağını , görüşmede sadece sağlık sektörü değil aynı zamanda teknoloji transferi ile süt ürünleri alanında yatırım konularının da ele alınacağını söyledi.