BeKoS tv Every Day A Film We are now less then a minute Türkiye'yiz

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

6 Temmuz 2013 Cumartesi

Başkent'te Mursi'ye destek gösterisi AA 06 Temmuz 2013 16:10 Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu üyeleri, Mısır'da ordunun yönetime el koymasını protesto etti

Başkent'te Mursi'ye destek gösterisi

   06 Temmuz 2013 16:10 AA

Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu üyeleri, Mısır'da ordunun yönetime el koymasını protesto etti.

 

Vahdet Vakfı, MAZLUMDER ve İnsanı Yardım Vakfı (İHH) tarafından oluşturulan Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu üyeleri, Mısır'ın Ankara Büyükelçiliği önünde toplanarak, devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin fotoğrafının bulunduğu ve üzerinde "Dik Dur Eğilme Müslümanlar Seninle" yazılı pankart ile "Mısır'da Darbeye Hayır" ve "Diren Mısır" yazılı dövizler açtı.

"Paşaların tankı, yıldıramaz halkı", "Diren Mısır, Türkiye seninle", "Mazlumların kanı zalimleri boğacak" ve "Diren Mursi, Müslümanlar seninle" sloganları atan gruptakiler tekbir getirdi.

Hazırlanan ortak basın açıklamasını okuyan Vahdet Vakfı Yöneticisi İsmail Aydar, "Mısır'daki darbeyi planlayan ve yürürlüğe koyan çevrelerin siyonistlerle ilgili olduklarını"  ileri sürerek yıllardır demokrasi, seçim, halkın iradesi nutukları atan çevrelerin bu olay karşısındaki tavırlarının da gerçek kimliklerini ele verdiğini savundu.

Aydar, "Hristiyan bir yargıcın, bir İslam ülkesinin başına, halkın oylarıyla seçilmiş bir Cumhurbaşkanının darbeyle devrilmesi sonucu atanmış olması Müslüman Mısır halkına hakaret ve aşağılamanın en ağırıdır. Bu alçaklığın vebalini darbeye destek veren Belam kılıklı El Ezher uleması, Selefilik iddiasındaki Nur Partisi yöneticileri ve darbe yanlısı Mısır aydınları ömür boyu taşıyacak, çocuklarına bu utancı miras bırakacaklardır" dedi.

Aydar, şöyle devam etti:

"Başta Suudi Arabistan olmak üzere, Birleşik Arap Emirlikleri ve Ürdün gibi krallıkla yönetilen ülkelerin, Hristiyan olan ve cunta tarafından atanan geçici Cumhurbaşkanı Mansur'u tebrik etmeleri, yapılan ihanetin boyutunu ortaya koymaktadır. Kendi halkına silah çeken zorbaları destekleyen ve Selefilik iddiasındaki Nur Partisi yöneticileri, hangi efendilere bağlı olduklarını bütün dünyaya ilan etmişlerdir. Bu ihanetin yanında ABD ve AB'nin tavrını ise kınamaya değer bile bulmuyoruz."

Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu'nun, Mısır'daki meşru yönetime karşı General Abdulfettah El Sisi'nin  yaptığı darbeyi lanetlediğini ve Müslüman Mısır halkının yanında olduğunu ilan eden Aydar, "İnanıyoruz ki Müslüman Mısır halkı darbecilere itaat etmeyecek, kendi seçtiği yönetime en kısa sürede kavuşacaktır" dedi.

Aydar, Sivas'ta Madımak Oteli'ni kundaklayarak onlarca insanın dumandan boğularak ölmesine sebep olanları ve Başbağlar'da 33 köylünün katledilmesini de kınadıklarını, Alevi-Sünni kavgası çıkarmak isteyen çevrelere hizmet etmemek için her türlü zulüm ve katliamı reddetmenin şart olduğunu dile getirdi.

İHH Yöneticisi Mustafa Sinan da "Mısır'daki darbeyi, sivil toplum kuruluşları olarak kınadıklarını" dile getirerek, şu anda Kahire dahil olmak üzere İskenderiye ve bütün şehirlerde sokaklara çıkan insanların Mursi'nin gelmesi için eylem yaptığını söyledi.