BeKoS tv Every Day A Film We are now less then a minute Türkiye'yiz

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

6 Temmuz 2013 Cumartesi

Mısır'da yaşananlar 28 Şubat'a çok benziyor AA 06 Temmuz 2013 13:05 ANKARA Dışışleri Bakanı Davutoğlu, "Mısır'dan en fazla oy almış siyasi hareket ve lider, gayrı meşru ilan edilmek isteniyor. Bizim 28 Şubat'a bu anlamda çok benziyor"


Mısır'da yaşananlar 28 Şubat'a çok benziyor

 AA  06 Temmuz 2013 13:05 ANKARA

Dışışleri Bakanı Davutoğlu, "Mısır'dan en fazla oy almış siyasi hareket ve lider, gayrı meşru ilan edilmek isteniyor. Bizim 28 Şubat'a bu anlamda çok benziyor" dedi.

Dışışleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Mısır'da en önemli şey şu, meşruiyet meselesi. Bu darbe ile Mısır'dan en fazla oy almış bir siyasi hareket ve bir lider gayrı meşru ilan edilmek isteniyor. Yani bir anda meşru siyasal alanın dışına itiliyor. Bizim 28 Şubat'a bu anlamda çok benziyor" dedi.

Davutoğlu, "Mısır'da atılması gereken ilk adım Mursi'nin seçilmiş bir lider olarak ve Hürriyet ve Adalet Partisi'nin siyasal süreçlere dönmesinin temin edilmesidir." şeklinde konuştu.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu: "Mısır'da müttefik kaybettik gibi bir kanaatte değilim. Köprünün altından daha çok sular geçer." dedi.