BeKoS tv Every Day A Film We are now less then a minute Türkiye'yiz

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

6 Temmuz 2013 Cumartesi

Dış politikayı kişiselleştirmeyin AA 06 Temmuz 2013 22:09 ANKARA CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Devrilen hükümeti dost bilip, yeni gelen hükümeti düşman addetmek dış politikada olmaz"

Dış politikayı kişiselleştirmeyin

AA 06 Temmuz 2013 22:09 ANKARA  
 
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 
 
"Devrilen hükümeti dost bilip, yeni gelen hükümeti düşman addetmek dış politikada olmaz"
 
 dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Atlı Spor Kulübünde gerçekleştirilen CHP PM üyesi Ekrem Kerem Oktay'ın nikah törenine gelişinde, gazetecilerin sorularını yanıtladı. 
Mısır'da ordunun yönetime el koymasına değinen Kılıçdaroğlu, hükümetin, Mısır konusunda da hata yaptığını savunarak, dış politikada duygusallığa yer olamayacağını söyledi. 
Dış politikaların, ülkelerin çıkarları üzerine inşa edilmesi gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
"Mısır'da bir darbe oldu doğrudur. Darbeyi doğru bulmayabilirsiniz, bu da doğrudur. Biz de darbeyi doğru bulmadığımızı defalarca ifade ettik. Ama devrilen hükümeti dost bilip, yeni gelen hükümeti düşman adletmek dış politikada olmaz.
Biz kendi ülkemizin çıkarlarını savunuruz. Mısır kendi bölgesinde çok önemli bir ülkedir. Türkiye ile Mısır arasındaki tarihi ilişkiler dostluklar vardır. Ne Hüsnü Mübarek zamanında ne Sedat zamanında ne Mursi zamanında ne de bir başka zamanda biz dostluğumuzu hiçbir zaman Mısır halkından ayırmadık. Dost olduk, dostluğumuzu sürdürdük. Orada değişim oluyor, dönüşüm oluyor... Kabul ederiz etmeyiz ama onların kendi içişleridir."
Türkiye'nin Mısır halkı ile dostluğunu sürdürmesi gerektiğini bildiren Kılıçdaroğlu, sözlerini, "Hiçbir zaman giden yönetimi dost, gelen yönetimi de düşman olarak algılamamalı ve bu türden demeçler vermemeli. Sayın Başbakanın dikkatini çekiyorum, dış politikayı  kişiselleştirmeyin. Dış politikada duygusallığa yer yoktur, akılcılığa yer vardır. Türkiye Cumhuriyeti'nin hükümeti de akılcı davranmak zorundadır" diyerek tamamladı. 

http://www.aa.com.tr/live/