BeKoS tv Every Day A Film We are now less then a minute Türkiye'yiz

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

3 Temmuz 2013 Çarşamba

Türkiye, UNESCO'da alt komite üyesi ANKARA AA 03 Temmuz 2013 13:52 Türkiye, UNESCO "Kültür Varlıklarının Yasa Dışı İthal İhraç ve Mülkiyet Transferinin Önlenmesi ve Yasaklanması Sözleşmesi"nin etkin bir şekilde uygulanmasının sağlanması amacıyla kurulan alt komiteye seçildi

Türkiye, UNESCO'da alt komite üyesi  

 ANKARA AA  

 

03 Temmuz 2013 13:52 Türkiye, UNESCO "Kültür Varlıklarının Yasa Dışı İthal İhraç ve Mülkiyet 

 

 

Transferinin Önlenmesi ve Yasaklanması Sözleşmesi"nin etkin bir şekilde uygulanmasının sağlanması amacıyla 

 

kurulan alt komiteye seçildi.


Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan, Türkiye'nin, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu'nun (UNESCO) "Kültür Varlıklarının Yasa Dışı İthal İhraç ve Mülkiyet Transferinin Önlenmesi ve Yasaklanması Sözleşmesi"nin etkin bir şekilde uygulanmasının sağlanması amacıyla kurulan alt komiteye seçilmesiyle ilgili yazılı açıklama yapıldı.

UNESCO'nun geçen yıl gerçekleştirilen 2. Taraf Devletler Toplantısı'nda, 18 üyeden oluşan bir alt komite kurulmasına karar verdiği ve Türkiye'nin de mart ayında alt komiteye aday olduğu hatırlatılan açıklamada, UNESCO üyesi olan ülkelerin 6 bölgesel gruba ayrıldığı, Türkiye'nin birinci grupta Kanada, Yunanistan, İtalya ve İsviçre ile aynı gruptan adaylığını koyduğu belirtildi.

Her gruptan 3'er ülkenin seçildiği alt komiteye, UNESCO Paris merkez binasında yapılan Olağanüstü Taraf Devletler Toplantısı'nda alt komite seçimlerinde "Türkiye'nin 123 taraf ülke arasında gerçekleştirilen oylama sonucunda, İtalya ve Yunanistan ile birlikte birinci grubu temsilen alt komiteye seçildiği" belirtildi.

Açıklamada, "UNESCO 1970 Sözleşmesinin uygulanmasında karşılaşılan zorlukların giderilmesi, bu yolla kültür varlıklarımızın korunarak, ait oldukları topraklara iadesinin teşvik edilmesi yönüyle önem taşıyan komiteye Türkiye'nin üyeliğinin 2 yıl boyunca devam edeceği kaydedildi.