BeKoS tv Every Day A Film We are now less then a minute Türkiye'yiz

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

3 Temmuz 2013 Çarşamba

AGİTPA Türk Delegasyonu Başkanı Emin Önen başkan yardımcısı oldu İSTANBUL AA 03 Temmuz 2013 14:39 AGİTPA Başkanlığına Karadağ Parlamentosundan Ranko Krivokapic seçilirken, AGİTPA Türk Delegasyonu Başkanı Emin Önen başkan yardımcısı oldu

Önen AGİTPA başkan yardımcısı   

 

İSTANBUL  AA  03 Temmuz 2013 14:39

 

 AGİTPA Başkanlığına Karadağ Parlamentosundan Ranko Krivokapic seçilirken, AGİTPA Türk Delegasyonu Başkanı Emin Önen başkan yardımcısı oldu


TBMM'nin ev sahipliğinde Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (AGİTPA) 22. Genel Kurulu, sona erdi.

Genel Kurulun son gününde deklarasyon onaylandı ve başkanlık seçimi yapıldı.

Seçim sonucunda Karadağ Delegasyonu Başkanı Ranko Krivokapic, AGİTPA'nın yeni başkanı seçildi. Türk Delegasyonu Başkanı Emin Önen, başkan yardımcılarından biri oldu.

Krivokapic, yaptığı konuşmada, verilen desteğe teşekkür ederek, küçük bir ülkenin gündeme gelmesinin çok önemli olduğunu, Karadağ'ın medeniyetlere ev sahipliğe yapmış bir ülke olduğunu söyledi.

İstanbul'da "mükemmel bir ev sahipliği"yle ağırlandıklarını ifade eden Krivokapic, "Büyük bir imparatorluğa ev sahipliği yapmış bir şehirde bulunuyoruz. Biz de demokrasi imparatorluğuyuz. Hepimiz, demokrasiye, çeşitililik açısından önem veriyoruz, inanç farklılıklarına inanıyouz ve bizi bu şekilde bir araya getiren teşkilata teşekkür ediyoruz" dedi.

Önceki AGİTPA Başkanı Başkanı Wolfgang Grossruck, genel kurulun sonunda yaptığı konuşmada, çatışma içindeki ülkelere silahla değil, barışçıl yöntemlerle yardım etmek istediklerini söyledi.

Bu ülkelerde yaşayan insanların korku içerisinde bulunduğuna işaret eden Grossruck, "Korku, Avrupa'da güvensizlik telkin ediyor. Bizler, Avrupa'da barışı tesis etmeyi başardık, bunun için müteşekkir olmalıyız. Barışa henüz ulaşamış olanlar için de bunu istiyoruz, bu konuda bilgilerimizi ve tecrübelerimizi aktarmaya hazırız" diye konuştu.