BeKoS tv Every Day A Film We are now less then a minute Türkiye'yiz

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

4 Temmuz 2013 Perşembe

Mısır'daki durumu endişeyle izliyoruz ROMA 04 Temmuz 2013 19:03 İtalya Başbakanı Letta, Mısır'daki durumu endişeyle izlediklerini belirterek, "Umarım, Mısır'daki bu geçiş dönemi şiddetsiz, kan akmadan, en hızlı şekilde sonuçlanır" dedi

Mısır'daki durumu endişeyle izliyoruz  

 

 ROMA   04 Temmuz 2013 19:03 

 

İtalya Başbakanı Letta, Mısır'daki durumu endişeyle izlediklerini belirterek, 

 

"Umarım, Mısır'daki bu geçiş dönemi şiddetsiz, kan akmadan, en hızlı şekilde sonuçlanır"

  dedi. 

 

İtalya Başbakanı Enrico Letta, Mısır'daki durumu endişeyle izlediklerini belirtti. 

İtalya'ya resmi ziyarette bulunan Libya Başbakanı Ali Zeydan, sabah saatlerinde Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano tarafından kabul edildikten sonra öğlen saatlerinde de İtalyan mevkidaşı Enrico Letta ile başbakanlık sarayı Chigi'de bir araya geldi. İkilinin görüşmesi yaklaşık 2 saat sürerken, görüşmede, enerji başta olmak üzere ekonomi, ticaret, sınır güvenliği, göçmen sorunu ve Libyalı polislerin İtalyan polisler tarafından eğitilmesi gibi konular ele alındı. İki lider, gazetecilerin Mısır'daki duruma ilişkin sorularına da cevap verdi. 

İtalya Başbakanı Letta, Mısır'ın başkenti Kahire'deki durumu endişeyle izlediklerinin altını çizerek, "Mısır halkının göstermiş olduğu yüksek kararlılığın, onları bir an önce sonuca götürebileceğine inanıyoruz. Umarım Mısır'daki bu geçiş dönemi şiddetsiz, kan akmadan, en hızlı şekilde sonuçlanır" diye konuştu. 

Libya Başbakanı Zeydan da, "Mısır, bizim için çok önemli bir ülke, bir komşu, bir kardeş. Siyasi karar, Mısır halkının kararı. Biz de onları destekleriz. Mısır için istikrar ümit ediyoruz" dedi. Bir başka soru üzerine Zeydan, siyasi analist olmadığını, bir başbakan olduğunu belirterek, "Libya öyle bir ülke ki başka ülkelerin içişlerine karışmaz" yanıtını verdi.