BeKoS tv Every Day A Film We are now less then a minute Türkiye'yiz

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

4 Temmuz 2013 Perşembe

“Darbe Mısır toplumunun daha da bölünmesine yol açıyor” Bu meşruluğa bir askeri darbe yapmak ve Mısır’daki ilk demokratik deneyimi gömmek demektir euronews, dünya

“Darbe Mısır toplumunun daha da bölünmesine yol açıyor” | euronews, dünya

 

Mısır’daki Adalet ve Özgürlük Partisi Genel Sekreteri Muhammed Beltaci Müslüman Kardeşler’in siyasi kolu olarak görülüyor.

euronews, Askeri Konsey’in Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi görevinden, anayasayı ise askıya aldığını açıklamasının ardından kendisi ile görüştü.

euronews:
“Askeri Konsey’in bugünkü açıklamasını nasıl karşılıyorsunuz?”

Muhammed El Beltaci:
“Bu meşruluğa bir askeri darbe yapmak ve Mısır’daki ilk demokratik deneyimi gömmek demektir. Mısır halkının isteyerek ve doğrudan seçtiği bir cumhurbaşkanına darbe söz konusu.”

euronews:
“Bu açıklamanın ardından nasıl bir adım atılmasını bekliyorsunuz?”

Muhammed El Beltaci:
“Bir darbe ne olursa olsun kabul edilemez. Bu sadece cumhurbaşkanına ve anayasaya karşı yapılmış bir darbe değil. Aynı zamanda onları seçen halkın iradesine ve Mısır halkı tarafından başlatılan demokratik deneyime karşı da yapılmış bir darbedir.”

euronews:
“Şu anda Muhammed Mursi’yi ne bekliyor?”

Muhammed El Beltaci:
“Bildiğimiz kadarı ile kendisi ve ekibi gözaltında tutuluyor. Bence gözaltına alınanların sayısı binlerce kişiye ulaşabilir. Çünkü burada gerçek yüzünü gözler önüne seren bir rejimden bahsediyoruz. Bu rejim bir uzlaşı devleti kurmayı hedeflemiyor. Aksine son çatışmalarda da gördüğümüz gibi Mısır toplumunun daha da bölünmesine neden oluyor.”