BeKoS tv Every Day A Film We are now less then a minute Türkiye'yiz

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

7 Temmuz 2013 Pazar

Kılıçdaroğlu'ndan Gezi Parkı'na ziyaret İSTANBUL AA 07 Temmuz 2013 15:33 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler Gezi Parkı'nı ziyaret etti

Kılıçdaroğlu'ndan Gezi Parkı'na ziyaret

 İSTANBUL  AA  07 Temmuz 2013 15:33

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler Gezi Parkı'nı ziyaret etti.

Taksim'deki The Marmara Otel'de partililerle yaptığı toplantı sonrası, gezi parkını ziyaret eden Kılıçdaroğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Kılıçdaroğlu, buradaki konuşmasında şunları söyledi:

"Hangi çağda yaşyoruz ? Buraya güzel insanlar gelmeli ve gezmeli, düşüncelerini ifade edebilmeli. Bu park insanlar içindir. Bu park İstanbul için. Parkı gezince İstanbul'un verdiği tepkinin ne kadar güzel ve yerinde olduğunu görüyorsunuz, hissediyorsunuz zaten. Bu açıdan polislerin olmadığı, sadece insanların olduğu, sohbet ettiği konuştuğu bir mekandır burası. Bu mekanın da korunması lazım. Park insanlara yasaklanamaz. Yani siz park yapıyorsunuz insanların gezmesi için, yasak getiriyorsunuz. Polisler orada, niçin orada ? İnsanlar gelmesin diye. İnsanların gezmediği park olur mu ? Adına niye Gezi Parkı diyoruz ?"

"Satırlı saldırı"

Taksim'de dün yaşananları değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Ellerinde satırlarla insanların üzerine saldırıyorlar. Üstelik polisin koruması altında saldırıyorlar. Bunu kabul etmek mümkün değil. Çok vahim bir olay. Bu, Türkiye'yi kargaşaya sürükler. Bu ülkede kan aksın istemiyoruz” diye konuştu.

"Toplantı ve gösteri herkesin hakkıdır"

Kılıçdaroğlu, kamu düzenini bozmamak kaydıyla, toplantı ve gösteri yapılapileceğini belirterek, "Anayasa, 'toplantı ve gösteri herkesin hakkıdır' diyor" ifadesini kullandı.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun, Gezi Parkı'nın açılacağı yönündeki açıklamalarını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Sayın Vali'nin yaptığı açıklama, Vali'nin açıklaması değildir, Hükümetin açıklamasıdır. Sayın Vali açıkça suç işlemiştir. Bir hak kişilerin elinden alınamaz, bir anayasal hak, kişilerin elinden alınamaz” şeklinde konuştu. 

 

www.aa.com.tr/live

 

 

Almanya'da "Demokrasiye Saygı Mitingi"

07 Temmuz 2013 16:07 DÜSSELDORF AA

Avrupa'nın farklı ülkelerinden Almanya'ya gelen 10 bini aşkın kişi, Başbakan Erdoğan'a destek için "Demokrasiye Saygı Mitingi"nde buluştu.

Almanya'nın Düsseldorf kentinde düzenlenen "Demokrasiye Saygı" mitingi, Avrupa'nın farklı ülkelerinden gelen 10 bini aşkın kişinin katılımıyla başladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek veren katılımcılar Türkiye'de milli iradeye saygı gösterilmesini istiyor. 

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) Düssseldorf kentindeki Rheinpark'ta düzenlediği "Demokrasiye Saygı Mitingi"ne katılmak ve Başbakan Erdoğan'a destek vermek için Almanya'nın yanı sıra Fransa, Belçika ve Hollanda'dan da binlerce vatandaş otobüslerle miting alanına geldi. Şu an için 10 bini aşkın kişinin toplandığı miting alanında kalabalık artmaya devam ediyor.

Miting, sanatçı Uğur Işılak'ın konseriyle başladı. Miting alanındakilere hitaben kısa bir konuşma yapan Işılak, vatanı sevenlerin bugün milli iradeye saygılarını göstermek için toplandığını belirtti.  

"Demokrasiye Saygı" mitinginde Kültür Bakanı Ömer Çelik'in konuşma yapması bekleniyor. Mitingde, AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Samsun Milletvekili Çağatay Kılıç ve AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk de yer alıyor.

Alman polisinin geniş güvenlik önlemleri aldığı mitingde vatandaşlar Türkiye'de milli iradeye saygı gösterilmesi isteyen ve AK Parti'ye destek veren sloganlar atmaya devam ediyor.

İsveç Dışişleri Bakanı Bildt'ten AB'ye sert eleştiri

  07 Temmuz 2013 16:19

AB, Mısır'da ordunun yönetime el koymasını "darbe" olarak görmeme tavrını sürdürürken, İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt, Twitter üzerinden sert eleştirilerde bulundu.

Avrupa Birliği (AB), Mısır'da ordunun yönetime el koymasını "darbe" olarak görmeme tavrını sürdürürken, İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt, Twitter üzerinden sert eleştirilerde bulundu.

Bildt, Afrika Birliği'nin darbeyi görüp bu nedenle Mısır'ın üyeliğini askıya aldığını hatırlatarak, AB'nin demokrasi konusunda Afrika Birliği'nin gerisine düşemeyeceğini söyledi.

Bildt, "Afrika Birliği Mısır'daki olaylarla ilgili prensiplerden yana durdu, Mısır'ın üyeliğini askıya aldı. AB demokrasi konusunda Afrika Birliği'nden daha az endişeli olamaz" dedi.

Carl Bildt, dünkü Twitter mesajında, "Batı eğer Arap dünyasında herkese açık demokrasiyi engelliyor görülürse gelecek için felaket olur, şiddeti besler" uyarısında bulunmuştu.

Kişisel blogunda da Mısır'da ordunun müdahalesine sessiz kalan AB'yi ikaz eden Bildt, "Bu tarz bir askeri müdahaleyi onaylayamayız. Herkesin bu konuda net olması önemli" ifadesini kullanmıştı.

AB, Mısır'da ordunun yönetime el koymasını "darbe" olarak nitelendirmekten ve eleştirmekten kaçınırken, Afrika Birliği Mısır'ın üyeliğini askıya almıştı.