BeKoS tv Every Day A Film We are now less then a minute Türkiye'yiz

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

7 Temmuz 2013 Pazar

07 Temmuz 2013 16:22 ASTANA AA Rusya Devlet Başkanı Putin, Mısır'ın iç savaşın eşiğinde olduğunu söyledi

"Mısır iç savaşın eşiğinde"

07 Temmuz 2013 16:22 ASTANA AA

Rusya Devlet Başkanı Putin, Mısır'ın iç savaşın eşiğinde olduğunu söyledi.


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Mısır'ın iç savaşın eşiğinde olduğunu söyledi.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in doğum gününü dün telefonla ve bugün ise başkent Astana'ya gelerek tebrik eden Putin, ziyaret çerçevesinde uluslararası konularda açıklamalarda bulundu.

Putin, Suriye'de yaşananların iç savaş olduğunu vurgulayarak, " Mısır da ne yazık ki bu istikamette hareket ediyor.Mısır halkının aynı kaderi paylaşmamasını dilerdim" diye konuştu.

Ordunun yönetime el koymasıyla görevinden uzaklaştırılan Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi taraftarları ile karşıtları arasında dün çıkan çatışmalarda 37 kişinin öldüğünü ve 1500 kişinin yaralandığını anımsatan Putin, Mısır'ın bir iç savaşın eşiğinde olduğunu belirtti. 

www.aa.com.tr/live

 

 

Erdoğan, Ban ile Mısır'ı görüştü

  07 Temmuz 2013 12:57

Başbakan Erdoğan'ın, Mısır'da ordunun yönetime el koymasının ardından yaşanan gelişmelerle ilgili Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban ile görüştüğü bildirildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Mısır'da ordunun yönetime el koymasının ardından yaşanan gelişmelerle ilgili Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile görüştüğü bildirildi.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Erdoğan görüşmede, "Mısır’da sivil iradeyi yok sayan darbe sonucu demokratik sürecin askıya alınmasından duyduğu kaygıyı" dile getirdi.

"Başbakanımız, Mısır’da tarafların aklıselim ile hareket etmelerinin, her türlü şiddet, çatışma ve tahrikten uzak durmalarının önemine dikkati çekerek, ülkede en kısa sürede seçimlere gidilmesinin ve halkın iradesine saygı çerçevesinde sivil yönetimin bir an önce tesis edilmesinin önemli olduğunu vurgulamıştır."