BeKoS tv Every Day A Film We are now less then a minute Türkiye'yiz

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

22 Haziran 2013 Cumartesi

Tahriklere kapılmayın, oyuna gelmeyin Başbakan Tayyip Erdoğan, ‘Milli İradeye Saygı Mitingi’nin 3.sünü Kayseri’de yaptı 22 06 2013

Alevilere seslendi:

Tahriklere kapılmayın, oyuna gelmeyin 

 

 Başbakan Tayyip Erdoğan,

 

 ‘Milli İradeye Saygı Mitingi’nin 3.sünü Kayseri’

 

de yaptı.


Başbakan, konuşmasının büyük bir kısmını Gezi Parkı olaylarına ayırdı. Türkiye üzerinde oynanan oyunlara dikkat çekti. Olayların çözüm sürecini sabote etmek için kullanıldığını ifade etti. Erdoğan, Akil İnsanlar’la da çarşamba günü görüşüp raporları değerlendireceklerini söyledi.

Alevilere seslendi: Tahriklere kapılmayın, oyuna gelmeyin

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘Milli İradeye Saygı Mitingi’nin üçüncüsünü Kayseri’de yaptı. Yüz binlere seslenen Erdoğan, konuşmasının büyük bir kısmını yine Gezi Parkı olaylarına ayırdı. Türkiye üzerinde oynanan oyunlara dikkat çekti. Fitne çıkarmak isteyenlerin boş durmadığını belirterek, özellikle Alevi vatandaşlar üzerinden oyun oynanmak istendiğini aktardı. ‘Tahriklere kapılmayın, oyuna gelmeyin’ çağrısında bulundu. İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:  

Zarar 200 milyon TL’yi aştı: “Diyorlar ki: ‘Ne olur Sayın Başbakan miting yapmayın.’ Tamam biz bu mitingleri yapmayacağız da her gün sizin saldırmanızı mı izleyeceğiz? Size milletin sesini duyurmak için bu miting meydanları en meşru zeminlerdir. Eğer siz de dürüstseniz gelin meydanlarda bunu yapın. Kırıp dökmeyin, yakıp yıkmayın. Bunlar milletin malıdır. Şu ana kadar 200 trilyonu (eski parayla) aşkın zarar var.”

CHP, mikser gibi karıştırdı: “Ey CHP sana sesleniyorum. Ortalığı mikser gibi karıştırdın. Takıldın o illegal ve terör örgütlerinin peşine. Bu ülkenin yönetimine her türlü hakareti yaptın. AKM’yi işgal ettiler. Paçavralar astılar. Teröristbaşının posteri, Atatürk heykeli ve yanında Türk bayrağı. CHP’ye soruyorum. Siz onu nasıl seyrettiniz? Biz, 17 gün sabrettik.”

Sandığı hazmedemediler: “Gezi Parkı tüm halkımın ve milletimindir. Taksim Meydanı miting meydanı değildir. Miting yapacaksan Kazlıçeşme’de, Kadıköy’de yaparsın. (Dik dur eğilme, bu millet seninle sloganlarına karşılık) Sizin gadanızı alırım, gadanızı. Bunlar sandık sonucunu hazmedemediler. Demokrasiyi hazmedemediler. Bunlar milleti de milli iradeyi de hazmedemediler.”

Zahide nine analarını ağlattı: “Şu kalabalığa bidon kafalı diyorlar. Bu milleti yıllarca horladılar. Zahide nine analarını ağlattı. Bu terbiyesizler, Zahide nineyi ‘para verecekler’ diyerek tahkir ettiler. Dik durdu, eğilmedi. O Zahide ninelerin eli öpülür. Bu Zahide nine, Nene Hatun’ların torunları.”

Cumhurbaşkanı olamazsınız dediler: “Kayseri’yi de aşağıladılar. Sizden cumhurbaşkanı olmaz dediler. Oldu mu? Oldu. Eyyy kudret ve kuvvet sahibi olan Allah’ım. Siyasete, diplomasiye asla yanaşmayacaksınız dediler. Türk baharı 3 Kasım 2002’de yaşandı. Bu güzel ülkeye artık kış şartları gelmeyecek.”

Bu millet bu oyunu bozar: “3 Kasım 2002’de oyunu bozdunuz. Siz 27 Nisan’da, 22 Temmuz’da oyunu bozdunuz. Cumhuriyet mitingleriyle kurulan, Ergenekon’la kurulan oyunu siz bozdunuz. ‘Cumhurbaşkanı seçtirmem, partini kapatırım’ diyenlerin, oyununu siz bozdunuz.”

Bu tuzağı altüst edeceğiz: “Biz, ‘durmak yok yola devam’ diyoruz. Peki bunlar ne diyor: ‘duran adam.’ Bunlar bizi yıllarca SSK kuyruklarında, eczane kuyruklarında, üniversite kapılarında, tüpgaz, benzin kuyruklarında, ekmek, şeker kuyruklarında durdurdular. Milleti durduramayanlar, hamdolsun artık kendileri duran adam oldular. Ama biz durmayacağız, bu oyunu da bozacağız. Allah’ın izniyle bu tuzağı da altüst edeceğiz.”

Gezi Parkı sadece vitrin: “Vitrinde ağaç var, çevre var, Gezi Parkı var. Ama vitrinin gerisinde, perdenin gerisinde, büyüyen, güçlenen, uluslararası itibarı artan Türkiye var. IMF’ye borcu sıfırladık, kredi notumuz arttı. Borsa değer kazandı. Devletin borçlanma faizi yüzde 63’lerden yüzde 6’lara kadar düştü. Bunlardan rahatsız oldular.”

CHP, Alevi kardeşlerimizi tahrik ediyor: “Türkiye’de çok çirkin tahriklerle Alevi kardeşlerimiz üzerinde oyun oynanmak isteniyor. Maalesef CHP bu tahrikte başrolde bulunuyor. CHP’nin bazı kendini bilmez milletvekilleri başrolü oynuyor. Bazı yurtdışı odaklar da bunlarla beraber oluyor. Alevi vatandaşlara samimiyetimle sesleniyorum, bu tahriklere karşı dikkatli olun. Huzurumuzu, huzurunuzu, istikrarı bozacak, kardeşliğimizi bozacak şeylere karşı tedbirli olun.”

Somut adımlar attık, atacağız: “Dersim olaylarına karşı bizim dönemimizde olmadığı halde başbakan olarak özür beyanında bulunurken, bu CHP genel başkanı, bu benim özrümün istikametinde değil, karşısında durmuştur. Güya kendisi Dersimli. 10,5 yıldır tüm inanç grupları gibi Alevi kardeşlerimizin de sorunlarına eğildik. Şu anda yine bir çalışma yapılıyor. Alevi kardeşlerimizin önderleriyle somut ve hayırlı adımlar attık. Atacağız.”

Bu ülke hepimizin: “Türkiye, hepimizin ortak vatanı. Bu bayrak, bu toprak hepimizin. Geçmiş de gelecek de hepimizin. Bölünmeyeceğiz, bir olacağız, beraber olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Hacı Bektaş 76 milyonun, Pir Sultan 76 milyonun ozanıdır. Bizi çok üzdüler, biz kimseyi üzmeyeceğiz. Biz itidalimizi koruyoruz. 8 ay sonra sandık önümüze gelince bu vandallardan, onları tahrik ve teşvik edenlerden sandıkta hesap soracağız. Biz, yüzde 100’ün hükümetiyiz.”

Akillerle çarşamba günü buluşuyor

Başbakan Erdoğan, Gezi Parkı olaylarının çözüm sürecini sabote etmek için kullanıldığını söyledi. Çarşamba günü raporlarını tamamlayan Akil İnsanlar Heyeti’yle görüşeceğini anlatan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: “Bu gösterileri kukla gibi parmaklarında oynatanların niyetinde çözüm sürecini sabote etmek var. Artık şehit haberi gelmiyor. Bundan da rahatsız oldular. Cudi Dağı’nın eteklerinde piknik yapılıyor. 7 coğrafi bölge kucaklaşıyor. Bir olduk, birlikte Türkiye olduk. Terör artık sona eriyor. Bu olayları çıkarmak suretiyle çözüm sürecini başarısız kılmak istiyorlar. Sabotajlar olabileceğini söylemiştik. Ama biz bunlara da aldanmayacağız. Bu oyunu da bozacağız. Akil İnsanlar 7 coğrafi bölgede çalışmalarını tamamladı. Çarşamba günü bir araya gelerek hazırladıkları raporları inceleyeceğiz. Onları dinleyeceğiz. Ona göre de yolumuza devam edeceğiz. Sonra çözüm sürecini kararlılıkla ilerleteceğiz. Bizim en büyük hazinemiz kardeşliğimizdir. Kardeşliğimizi yücelterek Türkiye’yi büyülteceğiz.”