BeKoS tv Every Day A Film We are now less then a minute Türkiye'yiz

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

22 Haziran 2013 Cumartesi

22 Haziran 2013 21:29 İSTANBUL Taksim Dayanışması'nın çağrısı üzerine Taksim Meydanı'nda toplanan grubun dağılmaması üzerine polis müdahale etti

Taksimde ''Gezi'' eylemine müdahale

  22 Haziran 2013 21:29 İSTANBUL
 
Taksim Dayanışması'nın çağrısı üzerine Taksim Meydanı'nda toplanan grubun dağılmaması üzerine polis müdahale etti.

Taksim Dayanışması'nın çağrısı üzerine gruplar, akşam saatlerinde Taksim Meydanı'nda bir araya geldi.
Taksim Dayanışması'ndan bir grubun, meydandaki merdivenlerden çıkarak, Gezi Parkı'na girişlerine izin verildi. Grup, Gezi Parkı'nın Divan Oteli girişine kadar yürüdü ve buraya olaylarda hayatını kaybedenler anısına kırmızı karanfil bıraktı. Grup, daha sonra Gezi Parkı'ndan çıkarıldı.
Polis, basın açıklaması yapan eylemcileri, bir süre anonslarla dağılmaları yönünde uyardı. 
Eylemciler, emniyet güçlerinin "Basın açıklamanızı yaptınız, bekleme yapmayın, bundan sonraki eylemleriniz kanuna aykırı. Yola trafiğe açın. Size verilen süre sona erdi. Lütfen dağılın" şeklindeki uyarılarına rağmen dağılmadı.  
Bunun üzerine Atatürk Kültür Merkezi (AKM) ve Gezi Parkı merdivenleri önünde görev yapan çevik kuvvet ekipleri, tazyikli su ve biber gazı kullanmadan kalkanları yardımıyla Taksim Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. 
Polis, böylece eylemcilerin İstiklal Caddesi yönüne doğru çekilmesini sağladı. Zaman zaman polis ile bazı eylemciler arasında arbede yaşandı. Bu sırada bazı eylemcilerin polise karanfil attığı görüldü. 
Grubun bir kısmının dağılmaması üzerine çevik kuvvet, AKM, Gezi Parkı ve İstiklal Caddesi yönünden TOMA'lardan tazyikli su sıkarak, grubu dağıttı.