BeKoS tv Every Day A Film We are now less then a minute Türkiye'yiz

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

18 Haziran 2013 Salı

Hesabını soracağız 18 Haziran 2013 11:38 ANKARA Herşey profesyonelce hazırlanmış 18 Haziran 2013 11:59 ANKARA Başbakan Erdoğan

Hesabını soracağız

18 Haziran 2013 11:38 ANKARA

MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisine ait 3 hilal ve bozkurt amblemlerinin AK Parti mitinginde açılmasına ilişkin,

 "Terbiyesizliğin hesabını yargı nezdinde ucu nereye dayanırsa dayansın soracağız" dedi.


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisine ait 3 hilal ve bozkurt amblemlerinin AK Parti mitinginde açılmasına ilişkin, "Bugün biz, konuyla ilgili gerekli hukuki müracaatı da yaparak, partimize dönük terbiyesizliğin hesabını yargı nezdinde ucu nereye dayanırsa dayansın soracağız" dedi.

 








Herşey profesyonelce hazırlanmış

18 Haziran 2013 11:59 ANKARA 

Başbakan Erdoğan, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili 

"Herşey profesyonelce hazırlanmış. 

Uluslararası bazı çevreler bu tertibin içindeler" 

dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep 

Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında 

Gezi Parkı olaylarına ilişkin açıklamalarda 

bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Herşey profesyonelce hazırlanmış. 

Uluslararası bazı çevreler bu tertibin içindeler"

 

"Olaylara müdahalede polisimiz sağduyulu 

şekilde mücadele vermiştir"

 

"Bize sürekli Taksim'de toplanan insanların 

mesajını aldınız mı diye soranlar, acaba 

Sincan'daki yüzbinlerin, Kazlıçeşme'deki bir 

milyonu aşan insanın mesajını alabildiler mi?"

 

 ''Yaptırdığımız kamuoyu araştırmasında 

gördük ki Gezi Parkı'nın içinde olanların yüzde

 76'sı CHP'ye oy vermiş ve CHP yanlısı. Yüzde 

16'sı' BDP, yüzde 1,2'si AK Parti, yüzde 1,2'si 

MHP. Tablo bu."

"İçerideki hainler, dışarıdaki işbirlikçiler, eğer 

Türkiye'nin gerçek fotoğrafını görmek, gerçek 

hissiyatını anlamak istiyorlarsa buyursunlar bu 

hafta Kayseri'ye Erzurum'a, Samsun'a 

baksınlar"


Sosyal medyada sahte fotoğraf kaosu

18 Haziran 2013 11:19 ANKARA

Gezi Parkı olaylarının bir anlamda resmi iletişim aracı olan sosyal medya, sağladığı enformasyonun yanı sıra dezenformasyonu ile de tartışmaların odağına oturdu.


Gezi Parkı olaylarının başlamasıyla kullanıcı sayısı ve farkındalığı artan sosyal medya ile ilgili AA muhabirine açıklama yapan iletişimci ve sosyal medya uzmanı Serhat Ayan, internet üstünde insanları kandırmak için kasten hazırlanmış yanlış bilgileri paylaşmanın hem vicdan azabı yarattığını hem de hukuki sorunlar doğurduğunu söyledi.

Dünyanın herhangi bir yerinde yaralanmış bir çocuğun fotoğrafının Türkiye'de olmuş gibi yayılabildiğine işaret eden Ayan, fotoğrafların Google'ın resim arama motorunda test edilebileceğini ifade etti.

Ayan, şu önerilerde bulundu:

"Diyelim ki internet üstünden bir resim buldunuz ve bunun gerçek olup olmadığını kontrol etmek istiyorsunuz. Images.google.com adresine giderek buradaki arama bölümündeki fotoğraf makinesi imajına tıklayın. İndirdiğiniz resmi buraya yükleyerek internette benzerlerini taratın. Eğer bu resim daha önceki tarihlerde de yüklenmişse o zaman gerçek olmadığı aşikardır.

Aynı şekilde internette dolaşan bazı kaynaklar, bir sitede bir yazının bulunduğunu dile getirebilirler. O sitede, o yazının olup olmadığını anlamanın en kolay yollarından biri ise Google’ın gelişmiş arama seçeneklerini kullanmaktır. Gelişmiş arama seçeneklerinde sadece verilen adres içinde arama gerçekleştirildiğinde o sitede o yazının çıkıp çıkmadığı belli olur"

Yeni nesil mobil cihazlarla fotoğraf makinelerinden çekilen fotoğrafların içerisinde, çekildiği tarihten coğrafi konumuna, pozlama değerlerinden süresine, marka ve modeline kadar birçok bilginin yer aldığının altını çizen Ayan,  bunların Exif (Exchangeable image file format) adı altında yer aldığını söyledi. Ayan, bu bilgilerin çeşitli programlarla görülebileceğine dikkati çekti.

 


ABD'den "Kod Adı İstanbul" açıklaması

18 Haziran 2013 11:38 WASHINGTON
 
Amerikan Enterprise Institute Halka İlişkiler Direktörü Rodman, Türkiye'de bir gazetede yayımlanan "Kod Adı İstanbul" başlıklı haberi yalanladı.

American Enterprise Institute (AEI-Amerikan Girişimcilik Enstitüsü), Türkiye'de ulusal bir gazetede yayınlanan "Kod Adı İstanbul" başlıklı habere ilişkin açıklama yaptı. 
Enstitünün Halklar İlişkiler Direktörü Veronique Rodman, "Stajyerlerimiz ve gençlerimizin katılımıyla düzenlenen oyun serilerimiz vardır, bunu periyodik yaparız ancak resmi hiçbir şeyle bir bağlantısı yoktur. Bunlarda Türkiye hakkında konuşulduğundan bile emin değilim" dedi.
Veronique Rodman, Türkiye'de üç gün önce ulusal bir gazetede yayınlanan ve tartışmalara neden olan habere ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Türk gazetesinde çıkan haberin hiçbir şekilde doğru olmadığını" öne sürdü.
Rodman, AEI’nin zaman zaman diğer birçok düşünce kuruluşunun da yaptığı gibi öğrencilerle eğitim amaçlı olarak “oyun serileri” uygulaması icra ettiğini belirterek, bununla ilgili şunları söyledi:
"Stajyerlerimiz ve gençlerimizin katılımıyla düzenlenen bir faaliyettir bu. ‘Mesela sen İran’sın, sen ABD’sin, sen İngiltere’sin, sen Türkiye’sin’ denir ve ortaya bir senaryo konur. ‘Eğer bu olursa, ne yapardınız?’ diye sorulur. Ancak bunun amacı sadece, gençlerin, iktidarların sahip olduğu sınırlamaları, hükümetlerin neleri yapabileceği ya da yapamayacağı, hükümetlerin işleyişi gibi noktaları anlamalarıdır. Bu sadece bir oyun serisidir, bunu periyodik olarak yaparız ancak resmi hiçbir şeyle bir bağlantısı yoktur. Geçmişte ne tür oyun senaryosu başlıklarının seçildiği hakkında hiçbir fikrim yok. Türkiye hakkında konuşulduğundan bile emin değilim."
Haberde adı geçen isimlerin hepsinin bir arada olduğu bir toplantı dahi hatırlamadığını söyleyen Rodman, "Haberde herşey birbirine karıştırılmış. Sadece yılda bir, yöneticilerin düzenlediğimiz özel toplantılar olur, onları onurlandırmak için. Ancak, bunun da haberdeki toplantılarla ilgisi yoktur" diye konuştu.
Rodman, "İşin özü şu ki bir düşünce kuruluşu olarak kanunlar açısından biz hiçbir siyasi iş yapamayız. Bu Amerika'yı da kapsar, diğer yerleri de kapsar. Biz, daha çok eğitim kuruluşuyuz" dedi.

Anarşiyi yüceltmek kimsenin hayrına değil

18 Haziran 2013 10:50 ANKARA

Bakan Şimşek, 

"İdeolojik saplantılarla şiddeti yüceltme çabası milletimizin dikkatinden kaçmamalıdır. 

Şiddeti ve kaosu, anarşiyi yüceltmek kimsenin hayrına değildir" 

dedi.


Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Taksim Gezi Parkı odaklı gelişmelerle ilgili 

"İdeolojik saplantılarla şiddeti yüceltme çabası milletimizin dikkatinden  kaçmamalıdır. 

Şiddeti ve kaosu, anarşiyi yüceltmek kimsenin hayrına değildir. 

Fakat bunu içeride ve dışarıda çok güçlü şekilde yapan birçok şebeke vardır"

 dedi.

Bakan Şimşek, The Guardian'ın dinleme iddialarına ilişkin de 

"Dışişleri Bakanlığımız gereken girişimlerde bulundu"

 dedi.