BeKoS tv Every Day A Film We are now less then a minute Türkiye'yiz

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

18 Haziran 2013 Salı

Bu oyun artık bozulmuştur 18 Haziran 2013 11:59 ANKARA Başbakan Erdoğan, Taksim Gezi Parkı olaylarıyla ilgili ""Bu oyun artık bozulmuştur. Bu oyunu önce millet, ardından milletin hükümeti, milletin partisi olan AK Parti bozmuştur"

Bu oyun artık bozulmuştur

18 Haziran 2013 11:59 

 

Başbakan Erdoğan, Taksim Gezi Parkı olaylarıyla ilgili 

""Bu oyun artık bozulmuştur. Bu oyunu önce millet, ardından milletin hükümeti, milletin partisi olan AK Parti bozmuştur"

 dedi.

 

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında Taksim Gezi Parkı olaylarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

 

"Bu oyun artık bozulmuştur. Bu oyunu önce millet ardından milletin hükümeti, milletin partisi olan AK Parti bozmuştur"

 

"Herşey profesyonelce hazırlanmış. Uluslararası bazı çevreler bu tertibin içindeler"

 

"Olaylara müdahalede polisimiz sağduyulu şekilde mücadele vermiştir"

 

"Bize sürekli Taksim'de toplanan insanların mesajını aldınız mı diye soranlar, acaba Sincan'daki yüzbinlerin, Kazlıçeşme'deki bir milyonu aşan insanın mesajını alabildiler mi?"

 

 ''Yaptırdığımız kamuoyu araştırmasında gördük ki Gezi Parkı'nın içinde olanların yüzde 76'sı CHP'ye oy vermiş ve CHP yanlısı. Yüzde 16'sı' BDP, yüzde 1,2'si AK Parti, yüzde 1,2'si MHP. Tablo bu."

 

"İçerideki hainler, dışarıdaki işbirlikçiler, eğer Türkiye'nin gerçek fotoğrafını görmek, gerçek hissiyatını anlamak istiyorlarsa buyursunlar bu hafta Kayseri'ye Erzurum'a, Samsun'a baksınlar"

 

"Faiz lobisinin kuklası olanlar ne kadar emek taraftarıysa işte bunlar da o kadar emek taraftarıdır. Neyse ki maske artık düştü. Kimin ne olduğunu artık milletçe gördük. Dün asla bir araya gelemeyenlerin, yarın asla bir araya gelemeyeceklerin, aynı mahfilden emir alarak nasıl bir araya geldiklerini hem Türkiye hem dünya görmüştür. Ulusalcılarla bölücülerin kardeşliğini, faşistlerle sosyalistlerin muhabbetlerini, sözüm ona dindarlarla din düşmanlarının ittifakını, bunların nasıl aynı yerden talimat alıp, aynı hedefe saldırdıklarını artık herkes görmüş anlamıştır"

 



 

Ulaştırma Bakanlığı ile altyapı çalışması yapılıyor

 

18 Haziran 2013 11:55 TBMM

 

Adalet Bakanı Ergin, Gezi Parkı odaklı gelişmelerde sosyal medya üzerinden paylaşılan mesajların kaynağına ulaşmak için altyapı çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

 

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Gezi Parkı odaklı gelişmelerde sosyal medya üzerinden paylaşılan mesajların kaynağına ulaşılamadığını belirterek, "O kaynağa ulaşabilmek için Ulaştırma Bakanlığı ile altyapı çalışması yapılıyor" dedi. 

Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ergin, Gezi Parkı odaklı gelişmelerde sosyal medya üzerinden paylaşılan ve suç unsuru teşkil eden mesajlarla ilgili değerlendirmede bulundu. 

 

Yasalarda var olan suçların farklı yöntemlerle işlenebileceğini ifade eden Ergin, bunun televizyon, yazılı basın, açıktan kitleye hitap ederek ya da sosyal medya üzerinden olabileceğini söyledi.

 

 "Önemli olan, suçun unsurlarının gerçekleşmesi halinde bu eylemin karşılık bulmasıdır" diyen Ergin, suçun hangi platformda ortaya konulduğunun önemli olmadığını, tamamlanması halinde suç olacağını kaydetti. 

 

Ergin, sosyal medya ile ilgili bir yasal düzenlemenin gerekli olup olmadığı sorusunu, "Kaynağına ulaşamama durumu var Twitter üzerinden. O kaynağa ulaşabilmek için Ulaştırma Bakanlığı ile altyapı çalışması yapılıyor" diye yanıtladı.