BeKoS tv Every Day A Film We are now less then a minute Türkiye'yiz

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

18 Haziran 2013 Salı

G8 Zirvesi sonuç bildirisi açıklandı 18 Haziran 2013 17:31 NNISKILLEN Kuzey İrlanda'da 2 gündür süren G8 zirvesinin ardından açıklanan sonuç bildirisinde, ülkelerin vergi kaçakçılığının engellenmesi konusunda birlikte çalışmaları istendi

G8 Zirvesi sonuç bildirisi açıklandı


18 Haziran 2013 17:31 NNISKILLEN 
 

Kuzey İrlanda'da 2 gündür süren G8 zirvesinin ardından açıklanan sonuç bildirisinde, ülkelerin vergi kaçakçılığının engellenmesi konusunda birlikte çalışmaları istendi.




Kuzey İrlanda'da 2 gündür süren G8 zirvesinin ardından açıklanan sonuç bildirisinde, ülkelerin vergi kaçakçılığının engellenmesi konusunda birlikte çalışmaları istendi.
Dünyanın en zengin 8 ülkesinin liderileri, yayınladıkları sonuç bildirisinde, ülkelerin, çok uluslu şirketlerin kendi ülkelerine vergi ödemekten kaçınmalarına imkan veren açıklarının ortadan kaldırılması için birlikte çalışılmasının zorunlu olduğu vurgulandı. Liderler, dünya ülkelerinin, "vergi kaçakçılığı belasıyla savaşmak için" yönetimlerin otomatik olarak bilgi paylaşımına gitmeleri ve şirketlerin, " vergi ödemekten kaçınmak amacıyla karlarını çeşitli ülkelerin sınırları arasında kaydırmalarını" zorlaştırmaları gerektiğini belirtti.
Bildiride, G8 planlarının, bu yıl içinde yapılacak G20 zirvesinde olgunlaştırılacak bir bölümünün,  çok uluslu şirketlere, faaliyet gösterdikleri her ülkeye ne kadar vergi ödediklerine ilişkin bildirimde bulunma yükümlülüğü  getirilmesini içerdiği kaydedildi.
G8 girişiminin hazırladığı sonuç bildirisinin, yabancı şirketlerin karlarını vergi dostu ülkelere aktarma becerisine duyulan geniş çaplı öfkeyi yansıttığı görüldü.
Oxfam'dan "golf"lü protesto
Uluslararası yardım kuruluşu Oxfam, Kuzey İrlanda'da devam eden G8 Zirvesi'ni golf oynarak protesto etti.
Zirvenin yapıldığı Enniskillen kentindeki bir golf sahasında bir araya gelen grup, G8 ülkelerinin liderlerinin dev maskelerini takarak golf oynadı. Grup, protestoyla dünyadaki açlığa ve G8 liderlerinin vergi düzenlemelerine dikkat çekmek istediklerini bildirdi.
Oxfam, dün de Belfast'taki belediye binası önüne yerleştirdiği mezar taşlarıyla G8 liderlerini Suriye'de siyasi çözüm bulmaya çağırmıştı. Oxfam yetkilileri, üzerinde "Suriye'de 93 bin kişi hayatını kaybetti" yazan mezar taşlarının etrafına güller bırakmıştı.