BeKoS tv Every Day A Film We are now less then a minute Türkiye'yiz

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

17 Haziran 2013 Pazartesi

17 Haziran 2013 18:11 LOUGH ERNE ABD Başkanı Obama, ABD ile AB arasındaki serbest ticaret anlaşmasına ilişkin görüşmelerinin ilkinin gelecek ay Washington'da yapılacağını açıkladı

STA görüşmeleri gelecek ay başlayacak

17 Haziran 2013 18:11 LOUGH ERNE 
 
ABD Başkanı Obama, ABD ile AB arasındaki serbest ticaret anlaşmasına ilişkin görüşmelerinin ilkinin gelecek ay Washington'da yapılacağını açıkladı.
 

ABD Başkanı Barack Obama,  ABD ileAB arasındaki serbest ticaret anlaşmasına ilişkin görüşmelerinin ilkinin gelecek ay Washington'da yapılacağını açıkladı.
Kuzey İrlanda'da başlayacak G8 zirvesi öncesi ABD Başkanı Barack Obama, AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barosso, İngiltere Başbakanı David Cameron ve AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy basın toplantısı düzenledi. 
Obama,  ABD ileAB arasındaki serbest ticaret anlaşmasına ilişkin görüşmelerinin ilkinin gelecek ay Washington'da yapılacağını bildirdi.
AB Komisyonu Başkanı Barosso da, anlaşmanın hem AB'ye hem de ABD'ye büyük yararlar sağlayacağını vurguladı. 
ABD ile AB arasındaki serbest ticaret anlaşmasıyla, daha fazla ticaret ve yatırım yapılması, ayrıca yeni istihdam alanlarının oluşturulması amaçlanıyor. Anlaşmanın Avro bölgesindeki mevcut krize de olumlu etkileri olması bekleniyor. Anlaşma ile birlikte AB'nin ticaret hacminin yılda 119 milyar avroya, ABD'nin ticaret hacminin ise 95 milyar avroya çıkması hedefleniyor.