BeKoS tv Every Day A Film We are now less then a minute Türkiye'yiz

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

17 Haziran 2013 Pazartesi

17 Haziran 2013 17:34 Ankara Memur-Sen'den yapılan açıklamada, bazı emek örgütlerinin iş bırakma eylemleriyle uluslararası darbecilerin değirmenine su taşıdıklarının farkına varmaları gerektiği belirtildi

Memur-Sen'den sendikalara iş bırakma tepkisi

17 Haziran 2013 17:34 Ankara  
Memur-Sen'den yapılan açıklamada, bazı emek örgütlerinin iş bırakma eylemleriyle uluslararası darbecilerin değirmenine su taşıdıklarının farkına varmaları gerektiği belirtildi.


Memur-Sen Konferedasyonu'ndan yapılan açıklamada, Gezi  Parkı eylemlerinin, amacını aşarak illegal örgütlerin gövde gösterisine ve demokratik yollarla işbaşına gelen hükümeti antidemokratik yollarla devirme eylemine dönüştüğü savunuldu.

İçerisinde KESK'in de yer aldığı bazı emek örgütlerinin bir günlük kamuda iş bırakma eyleminin doğru bulunmadığı vurgulanan açıklamada, "28 Şubat postmodern darbe sürecinde 5'li çete olarak bilinen sivil toplum kuruluşları, darbecilerin değirmenine su taşımıştır. Bu olay demokrasi ve sivil toplum tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. Bugün de KESK, DİSK, TMMOB, TTB ve TDB'nin içerisinde yer aldığı beş örgüt bu eylemleriyle uluslararası darbecilerin değirmenine su taşıdıklarının farkına varmalıdırlar" ifadelerine yer verildi.
Bu eylemin, bilerek veya bilmeyerek "Türkiye'deki emeği sömürerek para kazanan faiz lobisine hizmet etme anlamına geldiği" ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Memur-Sen olarak Türkiye'deki tüm sivil toplum kuruluşları ve sendikaların meşru bir biçimde sivil itaatsizlik ve grev yapmalarını anlayışla karşılarız. Ancak, küresel sermayenin ve uluslararası güç odaklarının arkasında bulunduğu, ekonomi ve turizm başta olmak üzere ülkemize her alanda zarar vermeye başlayan bu eylemler, meşruiyetini kaybetmiştir. Memur-Sen olarak rotasından çıkan, ülkemize ve milletimize ciddi maliyet oluşturan eylemlerin daha fazla zarar oluşturmadan biran önce durdurulması çağrısında bulunuyoruz."