BeKoS tv Every Day A Film We are now less then a minute Türkiye'yiz

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

17 Haziran 2013 Pazartesi

17 Haziran 2013 12:14 İSTANBUL Yaklaşık 25 ağacın dikildiği Gezi Parkı'nda çiçeklendirme çalışmaları sürüyor

Gezi Parkı çiçek açtı

17 Haziran 2013 12:14 İSTANBUL
Yaklaşık 25 ağacın dikildiği Gezi Parkı'nda çiçeklendirme çalışmaları sürüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, eylemlerden dolayı Gezi Parkı'nda tahrip olan yeşil alanları düzenliyor. 
Çadırların kaldırıldığı, bütün afiş ve pankartların söküldüğü Gezi Parkı'nda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, dünden bu yana çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 
Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı ekiplerince, havuz ve çevresinin çiçeklendirildiği parkın diğer bölgelerinde de benzer çalışmanın devam ettiği görüldü. 
Yaklaşık 25 yeni ağacın dikildiği Gezi Parkı'nda, yeni ağaçlar için çukurların açıldığı gözlendi. 
Aydınlatma direklerinin de yenilendiği parkta, çadırların kurulduğu yeşil alanların büyük ölçüde tahrip olduğu dikkati çekti.

Taksim Meydanı ve çevresinde yaşam normale dönüyor

Taksim Meydanı ve Gezi Parkı'ndaki eylemlerin son bulmasının ardından araç ve yaya trafiğine açılan Taksim Meydanı ve çevresinde yaşam normale dönüyor.
Eylemlerden dolayı iş yerlerinin bir süredir kapalı olduğu Taksim ve çevresinde, göstericilerin tahrip ettiği otobüs durakları, tabelalar, trafik ışıkları, yön levhaları, ilan panoları, trafik kameraları ile kaldırımların yenilenmesi çalışmaları devam ediyor.
Sabah saatlerinde yaya ve araç trafiğine açılan Taksim Meydanı'na gelen vatandaşlar, Cumhuriyet Anıtı ve Gezi Parkı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.
Esnaf olayların tamamen bitmesini istiyor
Eylemler nedeniyle büyük maddi kayıp yaşayan Taksim ve çevresindeki esnaf, olayların bitmesini memnuniyetle karşılıyor.
İstiklal Caddesi'ndeki büfe işletmecisi Hüseyin Kam, eylemler nedeniyle iş yerini kapatma noktasına geldiğini söyledi.
Olaylardan dolayı esnafın maddi kaybının fazla olduğunu belirten Kam, "Bu olaylar bizi yüzde 90 civarında etkiledi. Artık bitsin olaylar. Esnaf kan ağlıyor. Yazık değil mi? Olayların bitmesi bizi biraz rahatlatır ama etkisi devam eder. Cirolarımızın yerine oturması 2-3 ayı bulur" dedi.
Gezi Parkı'na 80 ağaç daha
Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Gezi Parkı'na 5 gün içerisinde 80 yetişmiş ağaç daha dikileceği bildirildi.
Avrupa Yakası Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin dün başlayan çalışmalarının bugün de devam ettiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Ekipler, Taksim Gezi Parkı'na 5 günde 80 adet yetişmiş ağaç daha dikiyor. Gezi Parkı'na son iki günde ekilen 152 bin mevsimlik çiçeğe ilave olarak 50 bin çiçek ve 5 bin gül daha ekilecek. Çalışmalar sonunda Gezi Parkı'na 100 ağaç, 202 bin mevsimlik çiçek ve 5 bin gül dikilecek. Göstericiler tarafından tahrip edilen parkta 26 bin metrekare alanın çimleri de değiştirilecek. Parkta parçalanan bankların yerine 50 adet yeni bank konulacak."