BeKoS tv Every Day A Film We are now less then a minute Türkiye'yiz

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

17 Haziran 2013 Pazartesi

17 Haziran 2013 14:44 ANKARA Başbakan Erdoğan, CNN International'ın AK Parti mitingine ait görüntüleri "hükümete karşı olanların gösterisi" şeklinde yayınlamasına tepki gösterdi

Başbakan Erdoğan'dan CNN'e tepki

17 Haziran 2013 14:44 ANKARA
Başbakan Erdoğan, CNN International'ın AK Parti mitingine ait görüntüleri 
 "hükümete karşı olanların gösterisi" şeklinde yayınlamasına tepki gösterdi.
 

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Rixos Otel'de düzenlenen Yurtdışı Vatandaşlar Danışma Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, hafta sonunda dünyanın değişik yerlerinde yapılan destek gösterilerine teşekkür ederek, "Buradan, Malezyalı, Makedonyalı, Pakistanlı, Angolalı, Tunuslu, Endonezyalı, Yemenli, Filistinli, Bosna Hersekli kardeşlerime, teveccühlerinden, muhabbetlerinden, ahde vefalarından dolayı teşekkürlerimi iletiyorum. Başta Almanya olmak üzere, Avrupa’nın hemen her başkentinde, Amerika Birleşik Devletleri’nin New York şehrinde, dünyanın başka ülkelerinde, başka şehirlerinde, vakarla, ağırbaşlılıkla, ülkeleri, hükümetleri lehine gösteriler yapan vatandaşlarımıza, onlarla birlikte gösterilerde yer alan dost ve kardeşlerimize ayrıca şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.
Türk ekonomisi ve demokrasisi çok önemli bir sınavdan geçti
Son olaylarda, sadece içeride ve dışarıdaki dostların değil, Türkiye’nin ekonomisi ve demokrasisinin çok önemli bir sınavdan geçtiğini belirten Başbakan Erdoğan, "Bu olaylar, doğrudan doğruya Türkiye ekonomisini, doğrudan doğruya Türkiye demokrasisini hedef alıyordu. Ama, kurduğumuz sağlam temel sayesinde, üzerine inşa ettiğimiz sağlam yapı sayesinde, ne ekonomimiz, ne demokrasimiz, bu saldırılardan yara almadı" dedi.
"Geçmişte, Tokyo Borsası, New York Borsası, deyim yerindeyse hapşırsa, Türkiye ekonomisi zatürre olurdu" ifadelerini kullanan Başbakan Erdoğan, şu anda tüm dünya, tüm gelişmiş ekonomilerin 4 yıldır çok ağır bir kriz yaşarken, Türkiye ekonomisinin istikrarla büyüdüğünü, geliştiğini ve ilerlediğini söyledi. 
Büyük devlet büyük idealleri olan devlettir
Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Büyük devlet, büyük idealleri olan devlettir. Büyük devlet, hakkı savunan, haklının yanında duran, mazluma, mağdura sahip çıkan devlettir. Ama en önemlisi, büyük devlet, kendi vatandaşına, akrabasına, dostuna ve kardeşine sahip çıkabilen devlettir. Türkiye, işte bunu yapmaya başlamıştır. Demokrasisinden, ekonomisinden, aktif dış politikasından güç alan Türkiye, yeryüzüne dağılmış vatandaşlarına, dost, kardeş ve akrabalarına el uzatmaya, onların hakkını en güçlü şekilde savunmaya başlamıştır."
Böyle bir AB Parlamentosu'nu tanımıyorum
Konuşmasında, Avrupa Birliği'nin yasadışı gösterilere verdiği desteği de eleştiren Başbakan Erdoğan, "Sizin demokrasiye saygınız yok. Sizin özgürlük tanımınız farklı. Başkalarının özgürlük alanlarına saldıranlara siz destek çıkıyorsunuz. Bu kararı alanların, şu anda oturduğu yer burasıdır. Benim özgürlük alanıma saldırana sahip çıkana ben karşıyım. Böyle bir Avrupa Birliği Parlamentosu'nu ben tanımıyorum" dedi.
CNN International'a tepki
Başbakan Erdoğan, CNN International kanalının, İstanbul'da düzenlenen AK Parti mitingine ait görüntüleri, hükümete karşı olanların gösterisi şeklinde yayınlamasına tepki göstererek, "Enteresandır, CNN bakın ne geçiyor? 'Türkiye hükümetine karşı protesto mitingi' diyor. Düşünebiliyor musunuz, CNN'in yayını bu. Ondan sonra utanmadan sıkılmadan karşı ataklar gelince bir iki saat önce bunu siliyor" diye konuştu.
Türkiye eğitim noktasında dünyanın en cazip ülkelerinden
Başbakan Erdoğan, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın başarılı çalışmaları neticesinde, Türkiye'nin eğitim noktasında dünyanın en cazip ülkeleri arasında yer almaya başladığını kaydederek, "Geçmişte, 151 ülkeden 10 bin başvuru ancak yapılıyordu. Şu anda, 2013 yılında, Türkiye’de okumak için başvuranların sayısı 55 bine yükseldi. Bu sayıyı da inşallah daha fazla artırıp, Türkiye’nin dünyadaki dostlarını daha da yaygınlaştıracağız" ifadelerini kullandı.