BeKoS tv Every Day A Film We are now less then a minute Türkiye'yiz

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

10 Temmuz 2013 Çarşamba

#ÖSYMbayramımızehiretme Başta Cumhurbaşkanımız Gül ile Başbakanımız Erdoğan olmak üzere, bakanlarımıza ve ÖSYM yetkililerine,taleplere ses verdikleri için teşekkür ediyorum 10 Temmuz 2013 15:10 İSTANBUL AA

LYS şampiyonunun çağrısı karşılık buldu.

 

  10 Temmuz 2013 15:10 İSTANBUL   AA

 

LYS MF-1 puan türünde Türkiye birincisi 

Aslan, 

"Başta Cumhurbaşkanımız Gül ile 

Başbakanımız Erdoğan olmak üzere, 

bakanlarımıza ve ÖSYM yetkililerine,taleplere 

ses verdikleri için teşekkür ediyorum" 

dedi.

Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) MF-1 puan türünde Türkiye birincisi olan İzmir Fen Lisesi öğrencisi Fatih Aslan, Twitter üzerinden başlattığı çağrı üzerine üniversite kayıt tarihlerinin 2-6 Eylül'e alındığını hatırlatarak, "Başta Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere yetkililere, öğrencilerle velilerin taleplerine ses verdikleri için çok teşekkür ediyorum. Devletin zirvesindeki isimlerin gençlerin sesine kulak vermesi çok önemli" dedi. 

AA muhabirine konuşan Aslan, kayıtlar için planlanan 12-20 Ağustos tarihlerinin Ramazan Bayramı tatili sonrasına denk gelmesinin öğrencileri zor durumda bırakacağı için devletin zirvesine "Üniversite kayıtları bayram dönüşüne alınmış. Öğrencilerin ulaşımı çok zor olacak" şeklinde tweet attığını hatırlattı. 

Aslan, ardından Twitter'da ilgi gören "#ÖSYMbayramımızehiretme" etiketiyle yapılan çağrıların Başbakan Erdoğan tarafından dikkate alındığına dair haberleri öğrenci arkadaşlarıyla takip ettiklerini belirtti.

ÖSYM'nin bugün yaptığı, kayıt tarihlerini 2-6 Eylül'e aldığına dair açıklamayı gördüklerinde çok mutlu olduklarını ifade eden Aslan, kararın öğrenci ve velileleri bir hayli rahatlattığını söyledi.

Aslan, Başbakan Erdoğan'ın devreye girmesinin ardından ümitlerinin bin kat daha arttığını anlatarak, "Başbakanımızın açıklamasından sonra erteleme olacağını tahmin ediyordum. Fakat kesin tarih bugün belli oldu. Alınan karar, şüphesiz benim gibi bana destek olan milyonlarca öğrenci ile veliyi de sevindirmiştir" diye konuştu.

"Sesimize kulak verilmesi gelecek nesiller adına önemli"

Devletin zirvesindeki isimlerin gençlerin sesine kulak vermesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Aslan, "Başta Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ile Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, diğer bakanlarımıza ve ÖSYM yetkililerine, öğrencilerle velilerin taleplerine ses verdikleri için çok teşekkür ediyorum" dedi.

Attığı tweet dünyada ve Türkiye TT olmuştu 

Türkiye'deki tüm tweetleri arşivleyen Sosyalmedya.in verilerine göre. 

"#ÖSYMbayramımızehiretme"

#ÖSYMbayramımızehiretme 

 etiketli kampanya katılan 27 bin 565 kişi, 200 bin tweet atmıştı. Kısa sürede Türkiye ve dünyada Trend Topic (TT) listesine giren etiket, 13 saat listede kalmıştı.