BeKoS tv Every Day A Film We are now less then a minute Türkiye'yiz

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

29 Haziran 2013 Cumartesi

Teniste altın madalya MERSİN 29 Haziran 2013 20:11 17. Akdeniz Oyunları'nda tek kadınlar finalinde milli tenisçi Çağla Büyükakçay, İspanyol rakibini yenerek altın madalyanın sahibi oldu

Teniste altın madalya

MERSİN  29 Haziran 2013 20:11

17. Akdeniz Oyunları'nda tek kadınlar finalinde milli tenisçi Çağla Büyükakçay, İspanyol rakibini yenerek altın madalyanın sahibi oldu.

Yeni Tesis Merkez Kort'ta oynanan final mücadelesinde milli raket Çağla Büyükakçay, İspanyol Sara Sorribes Tormo ile karşılaştı. Müsabakanın ilk setini 6-1, ikinci setini ise 6-3 üstün kapatan Büyükakçay, karşılaşmayı da 2-0 kazandı. 

Bu sonuçla Çağla Büyükakçay, Akdeniz Oyunları tarihinde Türkiye'ye, teklerdeki ilk altın madalyasını kazandırdı. 

İspanyol Tormo'nun gümüş madalyada kaldığı tek kadınlarda İtalyan Federica Di Sarra, vatandaşı Anastasia Grymalska'yı 6-3'lük iki setle, 2-0 mağlup ederek bronz madalya elde etti

 

 

Binnaz Uslu Türkiye'ye getirildi

  29 Haziran 2013 17:56
İngiltere'de ameliyat olduktan sonra yoğun bakımda tutulan milli atlet Binnaz Uslu, Ankara'ya getirildi.
Avrupa Takımlar Şampiyonlası için gittiği İngiltere'de rahatsızlanarak ameliyat olan ve yaklaşık bir haftadır yoğun bakımda tutulan milli atlet Binnaz Uslu, Sağlık Bakanlığına ait ambulans jetle Ankara'ya getirildi.
Milli Takım kampında geçirdiği rahatsızlık sonucu Newcastle kentinde Kraliçe Elizabeth Hastanesine kaldırılan ve burada geçirdiği 3,5 saatlik operasyonun ardından tedavisine uyutularak devam edilen Binnaz Uslu, dün uyandırılması ve solunum destek cihazından çıkarılmasının ardından ambulans jetle getirildiği Ankara'da, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı.
İngiltere'den ambulans jetle, Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Ali Coşkun ile Uslu'nun ablası Yeliz Uslu da Ankara'ya geldi.
Uslu'nun sağlık durumuyla ilgili gazetecilere açıklama yapan Coşkun, ''Uslu, bulunduğu bölgede daha yarışmaya katılmadan karın ağrısı ve yüksek ateş şikayetiyle  Kraliçe Elizabeth Hastanesine müracat etti. Orada yapılan tetkikler sonucunda karın zarında iltihaplanma, periton teşhisi konuldu" diye konuştu.
Milli atletin laparoskopi yöntemle kontrol sonrası patalojiyi tam ortaya koyabilmek için açık yöntemle ameliyat edildiğini anlatan Coşkun, şunları söyledi:
"Bu süreçte tabii basına da yansıyan çok haberler oldu. Bu, üst üste yapılan hem tanı hem de tedaviye dönük işlemlerden sonra karın zarında gelişen iltihaba bağlı olarak takip eden süreçte, yoğun bakımda uyutulan hastamıza antibiyotik tedavileri uygulandı. Buna bağlı etkilenmiş olan akciğerleri ve diğer organlarından dolayı bir süre makinaya bağlı kaldı." 
Verilen görev üzerine Uslu'nunu ablasıyla İngiltere'ye giderek yetkililerle görüştüklerini ve hastanın durumunda çok memnun edici gelişmeler gözlemlediklerini belirten Coşkun, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Son derece iyi bir netice alındı. Dün yaşadığımız iyi haberlerden sonra hastamızı bugün ülkemize transfer etme kararı aldık, İngiliz yetkililer de bu transferi onayladı. Tabii ki her şeyden önce transfere uygun şartları ülkemizde ayarlamıştık. Bunu nakledebilecek donanımda ambulans uçaklarımızla birlikte bölgeye gittik. Uzman doktorlarımızı bölgeye götürdük. Bugün için geldiğimiz noktada Atatürk Eğitim Araştırma Hastanemizde hastamıza ait tahlil ve tetkikler sürecek. Bir süre daha gözetimi devam edecek, kontrolleri yapılacak. Öyle ümit ediyorum ki kısa bir zamanda tekrar normal yaşantısına, tekrar günlük aktivitesine tabii ki pistlere dönecektir.