BeKoS tv Every Day A Film We are now less then a minute Türkiye'yiz

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

29 Haziran 2013 Cumartesi

"Suriye'de İnsani Trajedi" sergisi açıldı İSTANBUL 29 Haziran 2013 16:37 TBMM ve Anadolu Ajansı işbirliğiyle hazırlanan "Suriye'de İnsani Trajedi" başlıklı sergi, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda açıldı

"Suriye'de İnsani Trajedi" sergisi açıldı

İSTANBUL  29 Haziran 2013 16:37

TBMM ve Anadolu Ajansı işbirliğiyle hazırlanan "Suriye'de İnsani Trajedi" başlıklı sergi, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda açıldı.

Türkiye Büyük Milet Meclisi (TBMM) ve Anadolu Ajansı (AA) işbirliğiyle hazırlanan "Suriye'de İnsani Trajedi/Humanitarian Tragedy in Syria" başlıklı sergi, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda açıldı.

Serginin açılışını TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirdi.

Sergide, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Parlamenter Asamblesi (AGİTPA) 22. Genel Kurulu kapsamında İstanbul'a gelen, 56 ülkeden yaklaşık 350 misafire, fotoğraflarla "Suriye'deki dram" anlatılıyor.

"30 bin fotoğraf arasından seçildi"

Sergide, AA foto muhabiri ve muhabirleri tarafından Suriye'nin çeşitli yerleri ile Türkiye-Suriye sınırında 2011-2013 yılları arasında çekilen, 30 bin fotoğraf arasından seçilen 75 fotoğraf yer alıyor.

Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki sergi, genel kurulun sona ereceği 3 Temmuz'a kadar görülebilecek.

Sergiyle yabancı misafirlere fotoğraflarla Suriye'de yaşanan dram gösterilerek, kamuoyu oluşturulması amaçlanıyor.

"Suriye'de İnsanı Trajedi" başlıklı sergi, İstanbul'un ardından Ankara'da da açılacak.