BeKoS tv Every Day A Film We are now less then a minute Türkiye'yiz

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

12 Haziran 2013 Çarşamba

MÜSİAD Ankara Şubesinden AA'ya ziyaret 12 Haziran 2013 15:59 ANKARA MÜSİAD Ankara Şube Başkanı Ziya Kahraman ve beraberindeki heyet, AA Genel Müdürü Kemal Öztürk'ü ziyaret etti

 

Yalan ve iftiralara alet oluyorlar

12 Haziran 2013 16:02 Ankara

 

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Gezi Parkı odaklı gelişmelerle ilgili, "Televizyonların büyük bir gayretle, yalan ve iftiralara alet olduklarını görüyoruz"

 dedi.

 

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türkiye-Kongo Cumhuriyeti Karma Ekonomik Komisyonu toplantısına katılmak üzere Kongo'ya hareketinden önce Esenboğa  Havalimanı'nda basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.  

Taksim Meydanı'ndaki gruplara emniyet güçlerinin müdahalesi ve sonrasında yaşananlarla ilgili bir soru üzerine Bozdağ, Türkiye'nin demokratik bir ülke olduğunu, anayasa ve yasalar çerçevesinde herkesin toplantı, gösteri ve eleştiri yapma hakkının olduğuna vurgu yaptı. 

Olayların çevre duyarlılığının ötesinde bir hadise olduğunu ve milletin bunu yakından gördüğünü dile getiren Bozdağ, şöyle devam etti: 

"İnsanları meydana getirmek için bazı sanat, sermaye ve medya çevrelerinin, siyasetin ve ideolojik yapıların nasıl büyük bir özveri içinde çalıştığına da Türkiye tanıktır. Orada olan biten hadiselerin esasına vâkıf olmadan sanki oralarda farklı şeyler oluyormuş gibi televizyonlar büyük bir gayretle, büyük bir çarpıtmanın içerisinde, yalan ve iftiralara maalesef alet olduklarını görüyoruz. Bunu bilinçli yaptıkları çok açık, pek çok çevrelerin de. Onun için milletimizin olup bitenleri çok iyi gördüğüne yürekten inanıyorum. Sağduyu sahibi vatandaşlarımız bu olup bitenlere karşı sağduyusunu muhafaza ediyor. Bundan sonra da muhafaza edecektir. Milletimizin çok cüz'i bir kesiminin bir takım hesaplarla katıldığı bu hadiseler de son bulacaktır. Bundan da herhangi bir tereddüdümüz yoktur."

Mitingler milli iradeye saygı çerçevesinde yapılacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, haftasonu Ankara ve İstanbul'da yapılacak AK Parti mitinglerinin iptal edilmesi istediğinin hatırlatılması üzerine Bozdağ, mitinglerin milli iradeye saygı çerçevesinde yapılacağını vurguladı. 

Bozdağ, şöyle konuştu:

"Milli iradeye sahip çıkan bir topluluk, sağduyuyu meydanlara yansıtacak. Demokratik bir buluşma gerçekleşmiş olacak, halkımızla beraber olacağız. Bu bizim yaptığımız çalışmalardan bir tanesidir. Ertelenmesi söz konusu değildir. Cumartesi günü de pazar günü de Ankara'da ve İstanbul'da büyük bir bayram havası içerisinde demokrasi şöleni olacaktır. Bütün milletimiz bunu görecektir."

 

MÜSİAD Ankara Şubesinden AA'ya ziyaret

12 Haziran 2013 15:59 ANKARA
 
MÜSİAD Ankara Şube Başkanı Ziya Kahraman ve beraberindeki heyet, AA Genel Müdürü Kemal Öztürk'ü ziyaret etti.
 

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Ankara Şube Başkanı Ziya Kahraman ve beraberindeki heyet, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk'ü ziyaret etti. AA Editör Masası'nda gerçekleşen görüşmede, AA Genel Müdür Yardımcıları Ahmet Tek ile Ebubekir Şahin de yer aldı.
AA Genel Müdürü Öztürk, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, MÜSİAD'ın oldukça güçlü ve etkin bir dernek olduğunu söyledi.
MÜSİAD'ın çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Kahraman, 5 bine yakın üyesi ve 17 bin işletmesiyle Türkiye ekonomisine ciddi anlamda katma değer katan bir kuruluş olduğunu ifade etti.
Son 10 yılda yakalanan istikrar sayesinde ülke ekonomisinin önemli bir aşama kaydettiğini anlatan Kahraman, ancak AB'ye yapılan ihracatın daralması, Suriye'de yaşanan olaylar ve İran'a yönelik uygulamaların zaman zaman bazı sektörleri sıkıntıya soktuğunu dile getirdi.
"Çek yasası ile çeke olan güveninin azalması sonucunda piyasada daralma yaşandığını" savunan Kahraman, makroekonomideki olumlu gelişmelerin, AB uyum yasaları, iş güvenliği yasası ve yeni Türk Ticaret Kanunu'nun getirdiği yükümlülükler nedeniyle küçük işletmelere yeterli derecede yansımadığını ileri sürdü.
Siyasi ve ekonomik istikrarın önemine dikkati çeken Kahraman, "Şu anda ülkenin en büyük potansiyeli istikrar. Ama son günlerdeki olayları, maalesef bu istikrarı azaltmak olarak görüyoruz. İnşallah bu istikrar kısa sürede sağlanır. Çünkü Türkiye'nin gelişmesinin önündeki en önemli lokomotif istikrardır" dedi.