BeKoS tv Every Day A Film We are now less then a minute Türkiye'yiz

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

12 Haziran 2013 Çarşamba

Başbakan Erdoğan Gezi Parkı heyetiyle görüştü 12 Haziran 2013 21:35 ANKARA Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gezi Parkı olaylarıyla ilgili oluşturulan 11 kişilik heyetle görüşmesi sona erdi

Başbakan Erdoğan Gezi Parkı heyetiyle görüştü

12 Haziran 2013 21:35

ANKARA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gezi Parkı olaylarıyla ilgili oluşturulan 11 kişilik heyetle görüşmesi sona erdi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gezi Parkı olaylarıyla ilgili oluşturulan 11 kişilik heyetle görüşmesi sona erdi. 

 AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşen görüşme 4 saat 25 dakika sürdü.

Heyette,

 tiyatro sanatçısı Ahmet Mümtaz Taylan, akademisyenler Prof. Dr. Betül Tanbay, Prof. Dr. Hale Çıracı ve İpek Akpınar, yönetmen Kutluğ Ataman, öğrenci Nil Eyüpoğlu, sanat yönetmeni Rumeysa Kiger, mimar Selva Gürdoğan, sosyal medya uzmanı Zehra Öney, öğrenci Zülfikar Kürüm ve sosyal paylaşım sitesinde Başbakan Erdoğan'a hitaben Gezi Parkı olaylarına ilişkin mektup yazan Bülent Peker de yer aldı.

Basına kapalı gerçekleşen görüşmede, İçişleri 

Bakanı Muammer Güler, Çevre ve Şehircilik 

Bakanı Erdoğan Bayraktar, Kültür ve Turizm 

Bakanı Ömer Çelik, 

Başbakanlık Müsteşarı 

Efkan Ala 

ve

 AK Parti Genel Başkan 

Yardımcısı Hüseyin Çelik de hazır bulundu.

 

 





Bilgi kirliliğine yol açan haberlerin nelere mal olduğunu gördük

12 Haziran 2013 18:25

ANKARA

Başbakan Yardımcısı Arınç, Boşnak, Sırp ve 

Hırvat medyasının üst düzey yetkililerini 

kabulünde dezenformasyon amaçlı haberlere 

dikkati çekti.


Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bazen dezenformasyon amaçlı, bazen bilgi kirliliğine yol açan haberlerin nelere mal olduğunu geçmişte gördük, bugün de yaşıyoruz. Biz şahsen Anadolu Ajansı olarak dürüst, ilkeli habercilik yapmak istiyoruz. Bu tüm geçmişimizde olduğu gibi bugünkü prensiplerimizden de birisidir" dedi.

Arınç, AA Balkanlar Bölge Müdürlüğü, TİKA ve THY'nin ortaklaşa düzenlediği program kapsamında Bosna Hersek'in Boşnak, Sırp ve Hırvat medyasının üstdüzey yetkililerini Başbakanlık Merkez Bina'da kabul etti.

Heyettekilere ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Arınç, Türkiye'de programlarının verimli olmasını diledi. AA'nın 93 yıldır Türkiye'de haber üreten çok köklü bir kuruluş olduğunu belirten Arınç, "Türkiye'nin ve dünyanın sesini haber olarak bütün dünyaya ileten önemli bir ajans. Özellikle son yıllarda farklı dillerde haber ürettiği için dikkat çeken bir ajans. Özellikle Balkan ülkelerinin tümüne yönelik, büyük bir coğrafyaya yönelik haberlerimiz gittikçe artıyor. Bu haberlerimizi bütün dünyaya duyurmaya çalışıyor" dedi.

TİKA'nın da önemli kuruluşlardan olduğunu ifade eden Arınç, sadece Balkanlar'da değil bütün dünyada Türkiye ile ilgili sosyal, kültürel çalışmalar yaptığını anlattı.
Heyette yer alan isimlerle ilgili olumlu şeyler duyduğunu belirten Arınç, hepsinin televizyon, radyo, gazetelerde, muhabir, editör, genel yayın yönetmeni olarak görev yaptıklarını belirtti.

Balkan coğrafyasını bildiğini ve Balkan ülkelerine ziyaretler yaptığını dile getiren Arınç, "Balkan ülkeleriyle Türkiye'nin geçmişten bu yana çok yakın tarihi ilişkileri var. Coğrafyanın yakın olması bir tarafa tarih, kültür beraberliğimiz var. Aynı topraklarda birlikte yaşamışlığımız var. Bizim Balkan insanıyla çok köklü ilişkilerimiz olduğunu söylemeliyim" diye konuştu.

"Bilgi kirliliğine yol açan haberlerin nelere mal olduğunu geçmişte gördük, bugün de yaşıyoruz"

Balkan Savaşlarının 100. yılının yaşandığını anımsatan Arınç, şöyle devam etti:

"Bu acı olaylar hatırlanacak gibi değil ama şüphesiz tarihimizde Balkan savaşlarının önemli yeri var. Biz geçmişten ibret alan, geçmişi tahlil eden ama geçmişteki çekişmeleri, çatışmaları, kavgaları bugün yaşamak istemeyen bir düşünceye sahibiz. Amacımız, barıştır, huzurdur, sükundur. Bütün ülkelerin toprak bütünlüğüne, siyasi egemenliğine saygılıyız. Türkiye olarak her biriyle ciddi ve dürüst ilişkiler kurmak istiyoruz. Bu, hükümetler arası olabilir, parlamentolar arası olabilir, halktan halka olabilir, medya aracılığıyla olabilir. Özellikle dünyada yaşanan pek çok olayda medyanın objektif, dürüst ama çok çabuk çok hızlı haberlere ihtiyacı var. Bunu sağlamak için de önemli kuruluşlar dünyada görev yapıyorlar. Bazen dezenformasyon amaçlı, bazen bilgi kirliliğine yol açan haberlerin nelere mal olduğunu geçmişte gördük, bugün de yaşıyoruz. Biz şahsen Anadolu Ajansı olarak dürüst, ilkeli habercilik yapmak istiyoruz. Bu tüm geçmişimizde olduğu gibi bugünkü prensiplerimizden de birisidir."

AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk de heyette yer alan konukların bir kısmı ilk kez Türkiye'ye geldiğini belirterek, Türkiye'deki haberleri AA'nın Boşnakça haberleri üzerinden takip ettiklerini söyledi. Öztürk, kabulünden dolayı Arınç'a teşekkür etti. Kabul, basına kapalı devam etti.