BeKoS tv Every Day A Film We are now less then a minute Türkiye'yiz

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

7 Haziran 2013 Cuma

Gezi parkı hadisesi çevre olayı olmaktan çıktı 07 Haziran 2013 12:12 Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Gezi parkı hadisesi bir çevre olayı olmaktan çıkmıştır, başka bir noktaya doğru yol olmaktadır. Bunu herkesin görmesi lazım"

Başbakan Erdoğan AK Parti MKYK'yı topluyor

07 Haziran 2013 11:54 Ankara

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yarın partisinin en üst karar alma organı olan MKYK üyeleriyle bir araya gelecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yarın partisinin en üst karar alma organı olan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeleriyle bir araya gelecek.

İstanbul'da gerçekleşecek olan toplantı saat 13.00'de başlayacak. Erdoğan pazar günü de Mersin Akdeniz Oyunlarıyla ilgili açılış ve temaslarda bulunmak üzere bu ile gidecek. 



Gezi parkı hadisesi çevre olayı olmaktan çıktı

07 Haziran 2013 12:12 

 

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Gezi parkı hadisesi bir çevre olayı olmaktan çıkmıştır, başka bir noktaya doğru yol olmaktadır. Bunu herkesin görmesi lazım" dedi.

 

Kocaeli Valisi Ercan Topaca'yı ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

 

Gazetecilerin, Gezi Parkı eylemlerinin devam ettiğinin hatırlatılması üzerine Bozdağ, Türkiye'nin demokratik bir hukuk devleti olduğunu anlatarak, demokratik hukuk devletlerinde insanların anayasa ve kanunlar çerçevesinde gösteri yapma, toplantı yapma, görüşlerini açıklama ve eleştirme haklarına sahip olduğunu belirtti.

Gezi parkı hadisesinin, bir çevre olayı olmaktan çıktığına vurgu yapan Bozdağ, "Bu, başka bir noktaya doğru yol olmaktadır. Bunu herkesin görmesi lazım. Ona göre de bir değerlendirmeyi bir kez daha yapması lazım" dedi.

Bozdağ, 16 yaşındaki bir çocuğa zarar verecek, bir başkomiserin hayatına mal olacak, başka insanların yaralanmasına ve zarar görmesine neden olacak eylemleri hiçkimsenin çevre duyarlılığıyla bağdaştıramayacağını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu doğru da değil. Taşlar atıyorlar, koca koca taşları alıp polise atıyorlar. Çevre duyarlılığı olan insanlar, bunu yapar mı? Devletin araçlarını, eylemde bulunanların da vergilerinden alınan araçları tahrip etmek için araçların üzerine çıkan, vuran, kıran... Bu eylemlerin demokratik bir tepki olduğunu söyleyebilir miyiz? Demokratik tepki mala, cana zarar vermeden, onlara saygı içerisinde söyleyecekleri varsa bunları söylemek, eleştirileri varsa bunları söylemek, bunları da demokrasi ve hukukun tanıdığı imkanları kullanarak yapmak, herkesin en doğal hakkıdır."

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, buna kimsenin itiraz etmeyeceğini anlatarak, bugün gelinen noktada, çevre duyarlılığıyla alakası olmayan pek çok haksız ve hukuksuz eylemin söz konusu olduğunu kaydetti.

Hukuk dışına çıkıldığında, o konuda gereken neyse hukukun onu yapacağını ifade eden Bodağ, "Hukuk dışına çıkmaya kimsenin hakkı yoktur, kamu düzenini bozmak, insanların mal ve can güvenliğini ortadan kaldırmak, buna dönük sıkıntılar oluşturmak, demokratik bir tepki olarak değerlendirilemez."