BeKoS tv Every Day A Film We are now less then a minute Türkiye'yiz

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

7 Haziran 2013 Cuma

AnkaraCumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile Uluslararası Türkçe Olimpiyatları etkinliği çerçevesinde Türkiye'de bulunan öğrencileri ve öğretmenlerini Çankaya Köşkü'nde ağırladı 07 Haziran 2013 15:14

Öğrenciler arasında kurulan dostluklar barışa en büyük hizmet

07 Haziran 2013 15:14 

Cumhurbaşkanı Gül, çocuklar ve öğrenciler arasında kurulan dostlukların ve arkadaşlıkların barışa en büyük hizmet olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile Uluslararası Türkçe Olimpiyatları etkinliği çerçevesinde Türkiye'de bulunan öğrencileri ve öğretmenlerini Çankaya Köşkü'nde ağırladı. Türkçe şarkılar, şiirler, türküler ve halk oyunları sergileyen öğrencilere hitap eden Gül, onları Çankaya Köşkü'nde görmekten eşiyle duydukları mutluluğu dile getirdi.  

Türkçe olimpiyatlarını televizyondan izlediğini ifade eden Gül, "Nasıl bütün Türkiye'yi dolaştığını ve gittiğiniz şehirlerde nasıl Türk halkının sizlere büyük bir kucak açtığını ve nasıl bağırlarına bastığını ve onlara sunduğunuz bu güzel gösteriler, şarkılar, türküler, şiirlerle, onları nasıl mest ettiğinizi de görüyorum. Biz de zaman zaman ekran başında sizleri izlerken aynı zevki doğrusu tadıyoruz. Biliyorum ki 2 bine yakın, dünyanın dört bir yanından öğrenci var. Sizler geldiniz. Bu büyük bir organizasyon tabii ki. Dünyanın neredeyse bütün ülkelerinden ve 2 bine yakın sizin yaşınıza öğrenciyi Türkiye'ye getirmek, Türkiye'de misafir etmek ve Türkiye'de şehir şehir gezdirip Türk halkıyla buluşturmak büyük bir organizasyon" değerlendirmesinde bulundu. 

Gül, emeği geçenleri tebrik ederek, "Bu büyük bir iş. Ayrıca bu işin herhangi bir devlet imkanıyla devlet bütçesi ve kamu kaynaklarıyla yapılmadığını ve bunun tamamen sivil toplumun ve vatandaşlarımızın gönüllü katkıları ile finanse edildiğini düşününce bu organizasyonların değerinin ne kadar da büyük olduğunu bir kez daha teslim etmek istiyorum" dedi. 

Bundan duyduğu memnuniyeti ifade eden Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türk kültürüne, Türkçe'ye ve Türkiye'nin tanıtılmasına ve bundan sonra Türkiye ilişkilerin en iyi şekilde gelişmesine büyük katkınız oluyor. Bu faaliyetlerin başka bir önemi de bütün gençler, çocuklar arasında barışın, kardeşliğin, dostluğun oluşmasıdır. Bugünkü dünyada hiç kimse doğduğu şehirde veya doğduğu ülkede yaşamıyor veya yaşıyor bile olsa başka ülkelerde ne olup bittiğini artık görüyor ve çok büyük ilişkiler oluyor. İnsanlar istedikleri yerlere gidip gelebiliyor. Böyle bir dünyada barışın olması için dünyadaki  farklı dillerin, farklı ırkların, farklı dinlerin, farklı inanışların, farklı kültürlerin hepsinin birbirine saygı duyması, birbirini tanıması ve birbiri ile huzur içerisinde, barış içerisinde yaşaması elzemdir. Bu olmazsa o zaman zorlamalar, o zaman birini baskı altına alma gayretleri dünyadaki en büyük çatışmaların ve çok acıların hep kaynağı olmuştur. Bundan sonra da böyle tehlikeler vardır."

Barışa en büyük hizmet

Çocuklar ve öğrenciler arasında kurulan dostlukların ve arkadaşlıkların barışa en büyük hizmet olacağına dikkati çeken Gül, herkesin bunun değerini bilmesi gerektiğini dile getirdi.  Öğrencilerin, Türkiye'de bir süre kalıp, faaliyetleri yapıp dağılmadıklarını, herkesin birbiriyle irtibata geçmek için elektronik adreslerini alarak haberleştiğini ve mesajlaştığını belirten Gül, bunun dostluk bağlarını güçlü tutacağını anlattı. Bütün bu faaliyetlerin merkezinin Türkiye olması, Türkiye'den kaynaklanması ve önderlerinin, organize edenlerin, faaliyetleri gönüllü olarak destekleyenlerin Türkiye'den olmasının ülke ve devlet olarak çok gurur duyulacak bir zenginlik olduğunu ifade eden  Gül, bununla her zaman iftihar ettiğini söyledi.