BeKoS tv Every Day A Film We are now less then a minute Türkiye'yiz

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

2 Temmuz 2013 Salı

Başbakan Erdoğan AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşuyor 02 Temmuz 2013 12:20 Şimdi biz bu kılıfı, bu yanlışı, demokrasimiz üzerindeki bu gölgeyi kaldırıyoruz. TSK'nın vazifesini ve askerlik kavramını yeniden tanımlıyor, bu maddenin farklı şekilde yorumlanmasının, durumdan vazife çıkarılmasının önüne geçiyoruz

Başbakan Erdoğan AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşuyor

02 Temmuz 2013 12:20

 

Başbakan Erdoğan, TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesinin değiştirilmesi ile demokrasi üzerindeki gölgenin kalkacağını belirtti.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada,  27 Mayıs 1960 ve 12 Eylül 1980 müdahaleleri, 28 şubat müdahalesi ve daha sonra tertiplenen müdahale girişimleri için gerekçe olarak hep TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesinin gösterildiğini belirterek, 

 

"Şimdi biz bu kılıfı, bu yanlışı, demokrasimiz üzerindeki bu gölgeyi kaldırıyoruz. TSK'nın vazifesini ve askerlik kavramını yeniden tanımlıyor, bu maddenin farklı şekilde yorumlanmasının, durumdan vazife çıkarılmasının önüne geçiyoruz" 

 

dedi.

 

Çözüm süreci AK Parti'nin kurulmasıyla başladı

 

Erdoğan, çözüm sürecinin, adı üzerinde bir süreç olduğunu, AK Parti'nin kurulmasıyla başladığını ve bugüne kadar ulaştığını, bundan sonra da devam edeceğini belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti, sonuna kadar, tek bir ferdi kalıncaya kadar, ülkesini, milletini, sınırlarını, bayrağını, onurunu ve şerefini kahramanca korur ve koruyacaktır" dedi.