BeKoS tv Every Day A Film We are now less then a minute Türkiye'yiz

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

14 Temmuz 2013 Pazar

AA 14 Temmuz 2013 16:18 İlk kıblemizin işgalcisi siyonizme hizmet insanlık suçudur Mısır darbesini desteklemek beyinsizliktir ve Mescid-i Aksa'ya ihanettir

Suudi Arabistan'ı protesto ettiler

AA 14 Temmuz 2013 16:18

Kıble Platformu, ordunun yönetime el koyduğu Mısır'a maddi destek veren Suudi Arabistan yönetimini protesto etti.

Kıble Platformu, ordunun yönetime el koyduğu Mısır'a maddi destek verdiği gerekçesiyle Suudi Arabistan yönetimini protesto etti. 

Suudi Arabistan'ın Levent'teki İstanbul Başkonsolosluğu önünde Kıble Platformu adına basın açıklamasını yapan Adem Çevik,  "Suudi diktatörlüğü, Mısır'da  meşru bir seçimle gelmiş Mursi'yi yıkmak için 5 milyar dolar vererek, darbeye yardımcı oldu. Bunu lanetlemek için buradayız" dedi.

Bu yardımın Müslümanlar'a ihanet anlamına geldiğini savunan Çevik, Suudi Arabistan'ı "İslam'a, adalete, meşruiyete, davet ediyorum" ifadesini kullandı.

İslam İşbirliği Teşkilatı'nı (İİT), Avrupa Birliği'ni ve Birleşmiş Milletleri de kınadıklarını belirten Çevik, "Afrika Birliği kadar olamadılar, darbe kelimesini ağızlarına alamadılar" değerlendirmesinde bulundu. 

"Darbe bir insanlık suçudur" diyen Çevik, "İİT, darbeye destek vermesinden dolayı Suudi Arabistan'ın üyeliğini askıya almalıdır" görüşünü dile getirdi.

Mısır'da askeri müdahale sonrasında yaşanan ölümlerden Suudi Arabistan yönetiminin de sorumlu olduğunu savunan Çevik, "Terör finansmanı yasasına göre, Suudi Arabistan'ın tüm mal varlıkları Türkiye'de dondurulmalıdır" dedi.

Çevik, salı günü bu konuda bir dava açmaya hazırlandıklarını da söyledi.

Platform üyeleri, konsolosluk önünde 

"İlk kıblemizin işgalcisi siyonizme hizmet insanlık suçudur.

 Mısır darbesini desteklemek beyinsizliktir ve Mescid-i Aksa'ya ihanettir" 

yazılı bir pankart açtı.

Çevik daha sonra, Suudi Arabistan yönetiminin okuması ve anlaması için beraberinde getirdiğini belirttiği Kur'an-ı Kerim nüshasını, konsolosluğun girişine bıraktı.